reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Ilonka, no wlasnie +-500g, wiec maluch moze byc i wiekszy hehe, ciekawe co mi teraz powiedza, bo we wtorek mam kolejne usg:)
No i u mnie niby wizyty mialy byc juz co 2 tyg, a potem jak mnie ginka wyslala do szpitala na cotygodniowe ktg, to juz miala mnie niby dogladac w szpitalu i nie kazala sie umawiac w przychodni, ale tym sposobem od miesiaca jej nie widzialam... Jedynie co to pielegniarki sie z nia konsultuja telefonicznie jak jestem w szpitalu, ale narazie o badaniu dowcipnym to moge sobie chyba pomarzyc...

reklama
ja tez laze co 3 tyg. :) poki jest dobrze to nie sadze zebym czescie miala tam latac , bo i po co ?
paciorkowca jeszcze robionego nie mialam i nie wiem czy tutaj sie robi , musze sie zapytac :)

Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

super , ze jest ok ! :)

Ja właśnie dzwoniłam do szpitala,i paciorkowca nie ma...ufff....

no i super :)

ilonka ja wymaz będę miała robiony 15 września, czyli w 36tc
A co do częstotliwości wizyt to ja na samym poczatku chodziłam co dwa tygodnie, potem co trzy, potem co miesiąc się zdarzało. Ostatnio miałam co trzy, a teraz za dwa mi kazał przyjść także to różnie bywa. Ale to fakt, że dosyc często chodze w porównaniu z innymi znajomymi. I w dodatku w karcie ciązy juz mi się rubryczki skończyły i babka doklejać karteczkę musi. ;)

u mnie tylko jeszcze mój lekarz robi wymaz na paciorkowca...pozostali oduścili że niby nie ma potrzeby...no ja powiem szczerze że lepiej go mieć niż nie mieć.

Domel w 9 dobie dostał wysokiej gorączki i pierwsze co zapytano mnie w szpitalu to czy wymaz był robiony...to pomogło wykluczyć jedną rzecz od razu :tak:

agadaria to super, nie musisz sie tym paciorkowcem przejmować.

rudson jestem w szoku, że nie robią tego wymazu. Wydaje mi się, że to raczej standardowe. U mnie co prawda NFZ tego nie pokrywa ale lekarze zalecają a w moim szpitalu pytają przy przyjęciu. Jak nie ma to z mety dostajesz antybiotyk przy porodzie.

reklama
Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

Gratuluję udanej wizyty :D

Ja właśnie dzwoniłam do szpitala,i paciorkowca nie ma...ufff....

Szczęściara :) U mnie wymaz pozytywny, więc czeka mnie antybiotyk :/

Jadę jutro na IP, więc na razie się z Wami żegnam :) Dam znać co i jak :) Trzymam za Was kciuki, trzymajcie się zdrowo! Wszystkie!!! :)

Do góry