reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Widze że wszystkie dzisiaj wizyty udane, ja też dzisiaj odwiedziłam pana doktora i też szyjaka zamknięta, wsztstko w porządku, jedynie mam dużo leżeć, bo dzidzuś nisko, główka już w kanale rodnym.
Czekamy chyba jeszcze na wieści od Milki, daj znać jak już jesteś po.

super , ze jest oki i lez sobie poki mozesz jeszcze :)

U mnie co ma być zamknięte jest zamknięte ;-) główka wysoko, pobrał mi wymaz na cytologię i zlecił morfologię kontrola 20 września a potem co 7 - 10 dni :-)

i kolejna udana wizyta :)
kurcze co tyd. wizyta pozniej ?? wow

Dziewczynki to ja tak hurtem gratuluje wizyt udanych! Asionek tobie juz tez gratulowalam. To wy niezle wysocy wszyscy jestescie :-)

Ja tez po wizycie. Wszystko u nas wporzadku. Szyjka jaka byla taka jest, nic sie nie otwiera bardziej ani nie skraca juz od dawna wiec gites. Przytylam w ciagu 3 tyg 1,5 kg wiec razem 13,5 (balam sie ze bedzie wiecej ) no i uwaga uwaga, jutro koncze 33 tydz a maly wazy 2500! Matko i corko jakis kolos mi rosnie. Az sie ginek zapytal na poczatku usg na kiedy ja mam termin hehe. W kazdym razie kazal za tydz juz sie przestac oszczedzac bo dzidz duzy i bedzie mogl sie wczesniej pojawic. Aha no i caly czas ladnie glowkowo ulozony.

no nie wiem czy tacy wysocy raczej sredni hehe
moze maly koszykarz bedzie ;)
fajnie , ze wizyta udana :)
chyba normalnie wazy , nie za duzo nie za malo
jeszcze trzeba brac margines bledu ;)
tez mam sie nie oszczedzac i lazic duzo :) co robie cala ciaze hehe

no nieźle :-D na sierpniówkach też się chłopak - gigant urodził 4700 i 60 cm ;-)

o matko :szok:

gosiane gratulacje no i będzie diduś duży! mój ma ok 3kg bo trzy tygodnie temu miał 2200g ale ja jestem prawie w 36tc ;-)

a dzis mi teściowa mówiła że komuś tam lekarka powiedziała że dzidziuś będzie miał ok 3300 a urodził się 4400!! aż taki margines błędu na usg?!

jasne , ze moze
do tego jak gin ma do du... sprzet stray i sam sie nie zna za bardzo to i takie efekty :)
twoja dzidzia juz lmadnie wazy :)

U mnie na wtorkowej wizycie też ok,
nic nie pisałam ...
szyjka się trzyma zamknięta
dzidziol waży ok 2600g, zdrowa Córa
mi przez m-c przybyło 1 kg
czyli razem 4,5kg licząc bez tego co straciłam na początku
kolejna wizyta za 2 tyg

tylko tyle przytylas ?? pozazdroscic :)

Hej Kochane,

Melduję raport z wizyty że wszystko okey szyjka trzyma a to najważniejsze mała waży około 2200-2500 :tak: wyniki się polepszyły po żelazie pobrał mi wymaz tylko zapomniałam na co brał ten wymaz :-p chyba na paciorkowca :tak: no i tyle wogóle jakas szybka wizyta była 10 min i po wszytskim następna za 3 tyg.

Kasia mój chłop też ma opory przed seksikiem, stwierdził, że jakoś nie wyobraża sobie pukać małej po główce
laugh.gif

malutka mi też się wydaje, że twoje maleństwo wyjdzie w terminie, albo nawet po
biggrin.gif

pryzybela ale masz duże dzieciątko
shocked.gif
ale usg ma ponoć 500g +/- więc może być mniejsze :)

icarium ty też masz widzę dużego bobasa :)

Femka gratuluję córki :)

jagmar, Kingolinka trzymam kciuki, żebyście spokojnie dotrwały do 38tc, ale gin mnie ostatnio pocieszał, że jak dotrwam do 35tc to już mogę rodzić, bo płuca do 35tc są całkowicie rozwinięte, a później dzidź tylko już przybiera, więc tego się trzymam :)

Rudson lipa z tym twoim szpitalem :/ kijowo ktoś tam zarządza :/

monika mam nadzieje, że twoja dziecina jeszcze trochę posiedzi, a brzuch może opaść nawet na miesiąc przed porodem, więc tym bym się nie sugerowała

elifit u mnie mała jest starsza o 2 tygodnie i też w szpitalu mnie pytali czy miałam regularne @, a u mnie były zawsze jak w zegarku co 28 dni, wiec jakby mała faktycznie powstała 2 tyg. wcześniej to musiałabym ją począć w trakcie @, a to nie możliwe

anek
to twoja cesarka oraz bliżej :)

mileczka spokojnie dasz radę urodzić sn, wiem że strach jest bo ja też mam co raz większego stresa z tym związanego, ale damy radę!!

gosiane twój dzidź ma super wagę, z tym kolosem bym nie przesadzała
biggrin.gif

o kim zapomniałam, a na pewno nadrobiłam gratuluję udanych wizyt i mam nadzieje, że wszystkie spokojnie dotrwamy do końca :)
Tak nawiasem mówiąc wy wszystkie macie wizyty co 2 tygodnie, a mój gin mi każe przychodzić co miesiąc :/ Ostatnia wizyta w sierpniu, teraz mam 15 września . Czy wszystkie już miałyście wymazy na paciorkowce??

reklama
ilonka ja mam mieć wymaz na paciorkowca robiony 15 września. Kiedyś jak szukałam info na temat tej bakterii to się dowiedziałam, że w zasadzie ważność badania wynosi zaledwie 4 tygodnie. Więc zalecają je robić nawet ok 36tc no chyba, ze masz zagrożenie wcześniejszym porodem to wcześniej.

Do góry