elifit
Moderatorka
same dobre wieści, no i tak powinno być!!! :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Maja waży 2158g - powiedział, że idealnie jak na 34 tydzień, także w porzadeczku.
Serduszko bije 145x/min, Mała zdrowa i zadowolona. Macica się ładnie powieksza. Kazał liczyć ruchy rano i wieczorem. Liczyc do 8 i jak sie wyrobi z tymi ośmioma ruchami w dwie godziny to ok, nie martwić się. A ja się smieje, że przy jej ostatniej aktywności to na osiem ruchów to pięć minut jej wystarczy
Zapomniałam spytac jak Mała jest ułożona, ale z tego co podglądałam to chyba na dole miała główkę, także super.
Badania ginekologicznego mi nei robił, bo mówi, że jak sie nic nie dzieje, nic nie boli i nie ma skurczy to nie będzie robił.
Następna wizyta za 2 tyg. i wtedy zrobi i jeszcze będzie robił posiew.
Udało się zwalczyć anemię, z czego bardzo sie cieszę.
Także generalnie wizyta zaliczona do udanych. Oby tak dalej.
Widze że wszystkie dzisiaj wizyty udane, ja też dzisiaj odwiedziłam pana doktora i też szyjaka zamknięta, wsztstko w porządku, jedynie mam dużo leżeć, bo dzidzuś nisko, główka już w kanale rodnym.
Czekamy chyba jeszcze na wieści od Milki, daj znać jak już jesteś po.
U mnie co ma być zamknięte jest zamknięte ;-) główka wysoko, pobrał mi wymaz na cytologię i zlecił morfologię kontrola 20 września a potem co 7 - 10 dni :-)
Ile dzisiaj wizyt!! Dobrze że u wszystkich gra jak powinno :-)
Nie wiem jak szyjka, ale chyba trzyma... Nastepna wizyta z badaniami 21 wrzesnia, narazie na mocz antybiotyk. Wszystko ok, mam uwazac na odejscie wod, skurcze, krew lub slabsze ruchy. Dzidzius wazy 2116Ulozone glowka w dol, wypina chuda dupine
Serduszko 131/min i... uwaga uwaga... mamy fote - na 100% EMILKA![]()
a mialbyc synus;-)