Tu się twardo trzymają terminu jaki się ustala na usg koło 12 tyg i nie zmieniają go już tak jak w PL.
Mi też się termin nie zmienia, po prostu dziecko jest duże i tyle Nie znaczy to, że jest starsze.
Termin cc mam na 10 październik między 7,30 a 8,30.
Zazdroszczę, że wiesz już tak dokładnie I gratki udanej wizyty
ja tam chcę sn....tak jak poprzednio
szybko sprawnie i do domku
Szczęściara Gdyby u wszystkich to wyglądało 'szybko, sprawnie i do domu' to też bym chciała sn
No i ja już po wizycie.
Super, że wszystko dobrze Jak małe dziecko to będzie łatwiej rodzić No i podobno pierwsze dziecko najczęściej ma wagę urodzeniową zbliżoną do wagi urodzeniowej mamy, u mnie się sprawdziło
anek - pierwsze CC wcale nie jest od razu wskazaniem do drugiego CC, u mnie podczas przyjęcia sprawdzają grubość blizny jesli jest OK to rodzisz SN jeśli natomiast blizna jest cienka to szykują Cię do CC. Taki sposób myślenia ginekologów - jak piszesz obowiązywał w latach 70 i 80 ;-)
To prawda co piszesz, ale nie tylko grubość blizny się liczy. Biorą też pod uwagę ułożenie i wagę dziecka, bo niestety dobrze wyglądająca blizna też niekoniecznie wszystko wytrzyma :/ Powodzenia na wizycie
Ja się dzisiaj wybieram na wizytę 'nadprogramową', bo mam straszne obrzęki od prawie tygodnia i od 2 dni ciśnienie mi skacze na granicę normy :/, do tego straszny ból głowy :/ Chyba mnie czeka powtórka z rozrywki i zatrucie ciążowe :/ Dobrze tylko, że tym razem zaczyna się trochę później.