reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Współczuję Asionek :baffled: nawet nie wiedziałm, że można tak źle znosić to badanie:szok: Ja niby dobrze zniosłam, ale przez cały dzień byłam 'rozbita', także Ty pewnie miałaś dzień całkiem do d... :-(

reklama
kobitki bo to zależy od tego co zleci lekarz. Podstawowe badanie to godzinne i 50g glukozy, ale ono ma charakter przesiewowy statystyczny, więc nawet jak wyjdzie podwyższone to i tak zlecają 2 godzinny 75g i ten juz jest pewniakiem, więc wielu lekarzy chce oszczędzić ciężarnym ewentualnej konieczności powtarzania i zleca od razu 75g, ale kobitki w lab nie są upoważnione do decydowania i wchodzenia w kompetencje ginekologów.
no i pewnie dlatego kazały się spytać gina, mnie tam jedno i tak muszę płacić za każde badanie :/

no ja też obawiam się tego badania, bo nie chciałabym przechodzić takich objawów jak Asionek :/

ja przeszłam badanie bez problemów w domu wypiłam glukozę 50g z cytryną a po godzinie pojechałam na pobranie krwi. Ale może się źle nie poczułam bo lekarz przed wypiciem glukozy kazał zjeść mi lekkie śniadanie.

nie no wyrokiem cukrzyca nie jest, ale lepiej jak jej nie będzie, mam nadzieje że żadnej z nas to nie spotka

pysia znając mojego gina to skierowanie mi da w 27tc, więc jeszcze póki co nie zamartwiam się, bo szkoda na to życia
biggrin.gif

dziewczyny spokojnie :) nie azdy przechodzi zle to badanie ... z regoly jest oki wiec nie ma sensu myslec o tym :)
napisalam wam tylko , ze moze tez byc tak jak u mnie zeby szoku nie bylo :/

Współczuję Asionek :baffled: nawet nie wiedziałm, że można tak źle znosić to badanie:szok: Ja niby dobrze zniosłam, ale przez cały dzień byłam 'rozbita', także Ty pewnie miałaś dzień całkiem do d... :-(

no niestety mozna , sama w szoku bylam , bo tez nie wiedzialam :/ no , ale juz po :)

Asionek ja już czytałam o tym co przeszłaś i jeszcze raz współczuję...
ja to jak na głodzie jestem godzinę, gdy jadę na badania to już mi słabo a co dopiero po tej glukozie na czczo... no nic... pożyjemy zobaczymy:sorry:

dobrze bedzie !! :)

ja przeszłam badanie bez problemów w domu wypiłam glukozę 50g z cytryną a po godzinie pojechałam na pobranie krwi. Ale może się źle nie poczułam bo lekarz przed wypiciem glukozy kazał zjeść mi lekkie śniadanie.

hmmm pierwsze slysze , ze sniadanie i jeszcze , ze ktos pil to w domu ?? a nie pobierali ci krwi przed ?? dziwne
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...

hmmm pierwsze slysze , ze sniadanie i jeszcze , ze ktos pil to w domu ?? a nie pobierali ci krwi przed ?? dziwne
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...[/QUOTE]

no a u nas tak robią i przed wypiciem krwi nie pobierają, poza tym trzeba sobie glukozę samemu kupić.

melduję się po glukozie :-D nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego :tak: spoko luz bez problemowo ;-)

kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował :tak:

reklama
melduję się po glukozie :-D nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego :tak: spoko luz bez problemowo ;-)

kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował :tak:

ja w pierwszej ciąży właśnie miałam dwa razy a teraz tylko po :confused:

Do góry