reklama
no i pewnie dlatego kazały się spytać gina, mnie tam jedno i tak muszę płacić za każde badanie :/kobitki bo to zależy od tego co zleci lekarz. Podstawowe badanie to godzinne i 50g glukozy, ale ono ma charakter przesiewowy statystyczny, więc nawet jak wyjdzie podwyższone to i tak zlecają 2 godzinny 75g i ten juz jest pewniakiem, więc wielu lekarzy chce oszczędzić ciężarnym ewentualnej konieczności powtarzania i zleca od razu 75g, ale kobitki w lab nie są upoważnione do decydowania i wchodzenia w kompetencje ginekologów.
no ja też obawiam się tego badania, bo nie chciałabym przechodzić takich objawów jak Asionek :/
WerkaMirek
Fanka BB :)
Ja mam glukoze w przyszly poniedzialek Ale co tam sie stresowac. Tak jak napisala przyzybela to nie wyrok!
kasiadz
ja przeszłam badanie bez problemów w domu wypiłam glukozę 50g z cytryną a po godzinie pojechałam na pobranie krwi. Ale może się źle nie poczułam bo lekarz przed wypiciem glukozy kazał zjeść mi lekkie śniadanie.
nie no wyrokiem cukrzyca nie jest, ale lepiej jak jej nie będzie, mam nadzieje że żadnej z nas to nie spotka
pysia znając mojego gina to skierowanie mi da w 27tc, więc jeszcze póki co nie zamartwiam się, bo szkoda na to życia
pysia znając mojego gina to skierowanie mi da w 27tc, więc jeszcze póki co nie zamartwiam się, bo szkoda na to życia
Asionek31
dziewczyny spokojnie nie azdy przechodzi zle to badanie ... z regoly jest oki wiec nie ma sensu myslec o tym
napisalam wam tylko , ze moze tez byc tak jak u mnie zeby szoku nie bylo :/
no niestety mozna , sama w szoku bylam , bo tez nie wiedzialam :/ no , ale juz po
dobrze bedzie !!
hmmm pierwsze slysze , ze sniadanie i jeszcze , ze ktos pil to w domu ?? a nie pobierali ci krwi przed ?? dziwne
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...
napisalam wam tylko , ze moze tez byc tak jak u mnie zeby szoku nie bylo :/
Współczuję Asionek nawet nie wiedziałm, że można tak źle znosić to badanie Ja niby dobrze zniosłam, ale przez cały dzień byłam 'rozbita', także Ty pewnie miałaś dzień całkiem do d... :-(
no niestety mozna , sama w szoku bylam , bo tez nie wiedzialam :/ no , ale juz po
Asionek ja już czytałam o tym co przeszłaś i jeszcze raz współczuję...
ja to jak na głodzie jestem godzinę, gdy jadę na badania to już mi słabo a co dopiero po tej glukozie na czczo... no nic... pożyjemy zobaczymy
dobrze bedzie !!
ja przeszłam badanie bez problemów w domu wypiłam glukozę 50g z cytryną a po godzinie pojechałam na pobranie krwi. Ale może się źle nie poczułam bo lekarz przed wypiciem glukozy kazał zjeść mi lekkie śniadanie.
hmmm pierwsze slysze , ze sniadanie i jeszcze , ze ktos pil to w domu ?? a nie pobierali ci krwi przed ?? dziwne
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...
kasiadz
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...[/QUOTE]
no a u nas tak robią i przed wypiciem krwi nie pobierają, poza tym trzeba sobie glukozę samemu kupić.
wszedzie pisze , ze absolutnie na czczo i jeszcze najlepiej to po 18 poprzedniego dnia nie jesc juz nic i nie pic slodkiego , tylko woda , zeby badanie nie bylo przeklamane ...[/QUOTE]
no a u nas tak robią i przed wypiciem krwi nie pobierają, poza tym trzeba sobie glukozę samemu kupić.
melduję się po glukozie nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego spoko luz bez problemowo ;-)
kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował
kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował
reklama
melduję się po glukozie nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego spoko luz bez problemowo ;-)
ja w pierwszej ciąży właśnie miałam dwa razy a teraz tylko po