reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Magda dobrze zrobiłaś, a nawiasem mówiąc ja tez mam raz więcej śluzu raz mniej, czasami zastanawiam się od czego to zależy, ale nic mnie nie szczypie ani nic więc chyba jest ok, wizytę mam w piątek to się dowiem

Anitka jak tam samopoczucie??

Jasne, że dało się przeżyć
laugh.gif
Nie miałam problemu z wypiciem tego cuda. Babka powiedziała, że można trochę popić wodą. Po godzinie siedzenia zrobiłam się taka głodna, że zaczęła mnie boleć głowa, ale to u mnie norma w ciąży
wink2.gif
W pierwszej ciąży zniosłam to badanie jeszcze lepiej, także naprawdę nie ma się czym przejmować
wink2.gif

ja też nie miałam problemu z wypiciem tylko po ok pół godziny zaczęło mnie mdlić i modliłam się by czas szybko zleciał :tak:

Wzięłam sobie gazetę i może tak się zaczytałam, że nie zauważyłam ;-):-)

icarium a jednak nie taki diabel straszny... ale to widzę zależy... jedne źle to znoszą, inne troszkę lepiej

Jak wszystko w ciąży - łącznie z porodem, cc i innymi badaniami ;-)

reklama
a ile się w ogóle potem czeka? godzinę, dwie?

Jak jest obciążenie 50g, to godzinę i kłują 2 razy. A jak 75g, to 2h i kłują 3 razy. Mi lekarz kazał zrobić 50g.

Ja tez miałam robiony test obciązenia glukozą ale to jakieś 2 tygodnie temu. Glukoza nie jest taka najgorsza, najlepiej pić łyczkami a nie jednym hałstem:)

Dlaczego tak wcześnie? Przecież to się robi po 24 tc.

Do góry