reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Gdzieś kiedyś czytałam, że pobranie krwi przed nie jest konieczne. Skoro jednak niektórzy tak źle reagują, to nie powinno się pić glukozy w domu. Poza tym nie powinno się jej spalać w ruchu.

reklama
hej ja ide dzisiaj do poloznej, bedzie mi bad moczu robila i jak wszystko bedzie w normie to mi krzywej robic nie beda
robia tylko jesli w moczu wyjdzie cos

wogole to od 2 dni mnie nery nie bola i jestem taaaaaaaaaaka szczesliwa :))

melduję się po glukozie :-D nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego :tak: spoko luz bez problemowo ;-)

kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował :tak:

ja tam robiłam tak jak mi w laboratorium kazali - u nas nie robią inaczej
a do lekarza jeżdżę do innej miejscowości i też kazał mi zrobić tak jak u nas w laboratorium :) a że ja zarządzanie skończyłam a nie medycynę to robię tak jak mi mądrzejsi w tym zakresie karzą robić :) Wiem że w necie piszą że badanie robi się przed wpiciem i po wypiciu glukozy ale ja podchodze z dystansem do tego co piszą bo już nie raz przekonałam się że nie ma co ślepo w to wierzyć. Najważniejsze że wyniki dobre, bo znajoma ma złe i chcą ją do szpitala położyć :(

atram dziwne mają podejście, bo żeby cukier wyszedł w moczu to nie raz musi być zaawansowana cukrzyca, no ale co kraj to obyczaj, może u ciebie mają ulepszone testy wykrywające nawet niewielkie ilości cukry w moczu:
dr Trojanowski "Kiedy chory jest ostro niewyrównany metabolicznie jego organizm nie potrafi spalać glukozy (brak lub ostry deficyt insuliny) w sposób dostarczający organizmowi energii do życia i większość jej ucieka do moczu (cukromocz)"

raczej co lekarz to standard ;-) bo w laboratorium siedziałam z ciężarną która miała tylko 50g glukozy i wyszła po godzinie a ja z inną dziewczyną 75g i czekałyśmy aż dwie :dry:

reklama
Asionek ściskam mocno mi też było strasznie nie dobrze
ale nie takie rzeczy jak u Ciebie

najwazniejsze , ze juz po :)

no a u nas tak robią i przed wypiciem krwi nie pobierają, poza tym trzeba sobie glukozę samemu kupić.

no coz ja sie pierwszy raz z czyms takim spotkalam ....

melduję się po glukozie :-D nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego :tak: spoko luz bez problemowo ;-)

kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował :tak:

super , ze juz po i , ze dobrze poszlo :)
nie tylko w kraju , ale i w polowie Europy :) u mnie jest tak samo jak w Pl :)

hej ja ide dzisiaj do poloznej, bedzie mi bad moczu robila i jak wszystko bedzie w normie to mi krzywej robic nie beda
robia tylko jesli w moczu wyjdzie cos

wogole to od 2 dni mnie nery nie bola i jestem taaaaaaaaaaka szczesliwa :))

ciesze sie , ze sie lepiej czujesz :)

sivi jesli wynik moczy masz dobry to nie rabia
tylko w pl kazdej kobiecie w ciazy robia to badanie
a w sumie powinno sie tylko wtedy jesli jest jakiekolwiek podejrzenie

nie tylko w Pl :) ja jestem we Fr i tutaj jest tak samo :)

ja tam robiłam tak jak mi w laboratorium kazali - u nas nie robią inaczej
a do lekarza jeżdżę do innej miejscowości i też kazał mi zrobić tak jak u nas w laboratorium :) a że ja zarządzanie skończyłam a nie medycynę to robię tak jak mi mądrzejsi w tym zakresie karzą robić :) Wiem że w necie piszą że badanie robi się przed wpiciem i po wypiciu glukozy ale ja podchodze z dystansem do tego co piszą bo już nie raz przekonałam się że nie ma co ślepo w to wierzyć. Najważniejsze że wyniki dobre, bo znajoma ma złe i chcą ją do szpitala położyć :(

wiesz tu nie chodzi co gdzie pisza , ale rowniez co gdzie robia i jak :) ja tam nie czytalam tylko sie pytalam lekarzy , zarowno tutaj jak i w Pl
stad moje zdziwienie , ze w domu pilas i moglas sobie pojsc pozniej na pobranie krwi ... pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam

raczej co lekarz to standard ;-) bo w laboratorium siedziałam z ciężarną która miała tylko 50g glukozy i wyszła po godzinie a ja z inną dziewczyną 75g i czekałyśmy aż dwie :dry:

no to juz inna bajka :) niektorzy lekarze daja od razu te 75 w razie jak zle by wyszla 50 nie trzeba pic tego raz jeszcze :) to juz plus duzy , tylko te 2 h to juz gorzej tam wysiedzeic :/

Do góry