reklama
atram81
Fanka BB :)
hej ja ide dzisiaj do poloznej, bedzie mi bad moczu robila i jak wszystko bedzie w normie to mi krzywej robic nie beda
robia tylko jesli w moczu wyjdzie cos
wogole to od 2 dni mnie nery nie bola i jestem taaaaaaaaaaka szczesliwa )
sivi
aaa to pewnie dlatego mi nic nie mówiła o glukozie...czyżby mnie to mogło ominąć?
atram81
sivi jesli wynik moczy masz dobry to nie rabia
tylko w pl kazdej kobiecie w ciazy robia to badanie
a w sumie powinno sie tylko wtedy jesli jest jakiekolwiek podejrzenie
kasiadz
melduję się po glukozie nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego spoko luz bez problemowo ;-)
kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował
ja tam robiłam tak jak mi w laboratorium kazali - u nas nie robią inaczej
a do lekarza jeżdżę do innej miejscowości i też kazał mi zrobić tak jak u nas w laboratorium a że ja zarządzanie skończyłam a nie medycynę to robię tak jak mi mądrzejsi w tym zakresie karzą robić Wiem że w necie piszą że badanie robi się przed wpiciem i po wypiciu glukozy ale ja podchodze z dystansem do tego co piszą bo już nie raz przekonałam się że nie ma co ślepo w to wierzyć. Najważniejsze że wyniki dobre, bo znajoma ma złe i chcą ją do szpitala położyć
WerkaMirek
A mnie to sie spytali czy chce takie badanie?!
atram dziwne mają podejście, bo żeby cukier wyszedł w moczu to nie raz musi być zaawansowana cukrzyca, no ale co kraj to obyczaj, może u ciebie mają ulepszone testy wykrywające nawet niewielkie ilości cukry w moczu:
dr Trojanowski "Kiedy chory jest ostro niewyrównany metabolicznie jego organizm nie potrafi spalać glukozy (brak lub ostry deficyt insuliny) w sposób dostarczający organizmowi energii do życia i większość jej ucieka do moczu (cukromocz)"
dr Trojanowski "Kiedy chory jest ostro niewyrównany metabolicznie jego organizm nie potrafi spalać glukozy (brak lub ostry deficyt insuliny) w sposób dostarczający organizmowi energii do życia i większość jej ucieka do moczu (cukromocz)"
sivi
atram ale mnie pocieszyłaś!! jupiii! wiem że potrzebne to badanie, ale mam to gdzieś jak się trzeba przy tym tak męczyć.
reklama
Asionek31
Asionek ściskam mocno mi też było strasznie nie dobrze
ale nie takie rzeczy jak u Ciebie
najwazniejsze , ze juz po
no a u nas tak robią i przed wypiciem krwi nie pobierają, poza tym trzeba sobie glukozę samemu kupić.
no coz ja sie pierwszy raz z czyms takim spotkalam ....
melduję się po glukozie nastawiałam się na omdlenia i rzyganie a tu nic z tego spoko luz bez problemowo ;-)
kasia - standardy badania glukozy są takie same w całym kraju, powinnaś mieć pobierana krew przed glukozą i potem drugi raz po spożyciu glukozy żeby było wiadomo jak organizm zareagował
super , ze juz po i , ze dobrze poszlo
nie tylko w kraju , ale i w polowie Europy u mnie jest tak samo jak w Pl
hej ja ide dzisiaj do poloznej, bedzie mi bad moczu robila i jak wszystko bedzie w normie to mi krzywej robic nie beda
ciesze sie , ze sie lepiej czujesz
sivi jesli wynik moczy masz dobry to nie rabia
nie tylko w Pl ja jestem we Fr i tutaj jest tak samo
ja tam robiłam tak jak mi w laboratorium kazali - u nas nie robią inaczej
a do lekarza jeżdżę do innej miejscowości i też kazał mi zrobić tak jak u nas w laboratorium a że ja zarządzanie skończyłam a nie medycynę to robię tak jak mi mądrzejsi w tym zakresie karzą robić Wiem że w necie piszą że badanie robi się przed wpiciem i po wypiciu glukozy ale ja podchodze z dystansem do tego co piszą bo już nie raz przekonałam się że nie ma co ślepo w to wierzyć. Najważniejsze że wyniki dobre, bo znajoma ma złe i chcą ją do szpitala położyć
wiesz tu nie chodzi co gdzie pisza , ale rowniez co gdzie robia i jak ja tam nie czytalam tylko sie pytalam lekarzy , zarowno tutaj jak i w Pl
stad moje zdziwienie , ze w domu pilas i moglas sobie pojsc pozniej na pobranie krwi ... pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam
raczej co lekarz to standard ;-) bo w laboratorium siedziałam z ciężarną która miała tylko 50g glukozy i wyszła po godzinie a ja z inną dziewczyną 75g i czekałyśmy aż dwie
no to juz inna bajka niektorzy lekarze daja od razu te 75 w razie jak zle by wyszla 50 nie trzeba pic tego raz jeszcze to juz plus duzy , tylko te 2 h to juz gorzej tam wysiedzeic :/