reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

raczej co lekarz to standard ;-) bo w laboratorium siedziałam z ciężarną która miała tylko 50g glukozy i wyszła po godzinie a ja z inną dziewczyną 75g i czekałyśmy aż dwie :dry:

Mnie się lekarz pytał czy ktoś w rodzinie choruje na cukrzycę, ponieważ nie, to stwierdził, że 50g wystarczy.

reklama
Dziewczyny, moze dlatego niekiedy nie badaja krwi na czczo, bo dobry wynik wcale nie oznacza braku cukrzycy... Ja tak mialam ze rano zawsze prawidlowy wynik byl, wiec nie jest to miarodajne. No i tak jak icarium pisze cukier spalany jest w trakcie wysilku fizycznego, wiec branie glukozy w domu moze zafalszowac troche wyniki...
Sivi, ja mysle jednak ze warto sie pomeczyc z tym badaniem, bo niewykryta i nieleczona cukrzyca moze byc dosc niebezpieczna dla dziecka...

A mi odwolali jutrzejsza wizyte, wiec juz nie wiem kiedy to skierowanie dostane:/ Musze zadzwonic zeby sie na nowo umowic....

u nas tez hurtem robia wsytskie badania trzeba,nie trzeba ,musisz zrobic.I ja właśnie sie dowiedziałam,że jestem nosicielem wadliwego genu mukowiscydozy,historie z papp-a pamietacie,a i z tym cukrem oczekuje( mówiąc kolokwialnie)JAJ.
Ale tak jak pisze Pryzybela z cukrzycą lepiej nie żartować.A ja niestety jestem obciążona bo moi rodzice na nia chorują obydwoje,przy czym ojciec uzywa insuliny.

no to nie wiem naprawde dlaczego tak jest
dzisiaj bylam , zbadala mi mocz, powiedziala ze jest czysty i wszytsko jest w najlepszym porzadku
wogole to mi zmienili polozna i ja sie z tego bardzie ciesze, bo na wczesniejsza to o malo skargi nie napisalam tak mnie wnerwila, no ale nie wazne ...

Ja mam wizytę jutro na 4,kurcze piszecie o tych połoznych,aż strach czasami.Mnie na szczęście co miesiąc bada lekarz-tylko czy można nazwać badaniem zmierzenie tętna dzidziusia i zadanie pytanie-"No jak tam wszystko?" U mnie badaja dowcipnie tylko na 1 wizycie i chyba po 30 tyg sprawdzaja stan szyjki.A badanie krwi miałam tylko raz w 8 tyg. ciąży i tyle.Mocz co wizytę,ale wydaje mi sie,że powinni sprawdzić morfologię,ale ja lekarzem nie jestem i sie mądrzyć nie będę.

Lena u mnie identyko z badaniami i wizytami:/ No ale wiem ze jakby sie cos dzialo to beda interweniowac, wazne zeby mowic o swoich dolegliwosciach... Z poprzedniej ciazy to pamietam ze ginekologicznie tez mnie badala co wizyte ale w pozniejszych miesiacach i zawsze lekarka mi mowila ze moge troche plamic po badaniu, wiec mysle ze nie jest ono tak calkiem bez ryzyka stad niektorzy lekarze nie robia tego na kazdej wizycie. A morfologie po raz drugi to mi robili tez chyba jakos tak jednoczesnie z badaniem na cukrzyce, ale glowy za to nie dam....
A mocz to tez co wizyte nosze, ale na miejscu chyba tylko ph sprawdzaja i nic wiecej:/
Widac w Hameryce podobne standardy;)

no ja robię morfologię mocz co wizytę, ale to PL więc inne zasady
a wizytę mam już w piątek, mocz oki, tylko morfologia leci, ale cóż uroki ciąży

Lena kciukam za wizytę

reklama
Czesc dziewczyny:-):-)

Ja juz w doomku jestem:-):-)szewek mam założony..teraz musze duzo sobie lezec..i odpoczywac:)dzidzia kopie jak szalona..brzuszek mnie nie boli i skurczy tez nie mam:-):-)biore fenoterol i isoptin 4x dziennie:-):-)trzesie mnie jak diabli..i mam ogolnie gorsze samopoczucie,ale pocieszam sie ze juz po zabiegu i w domku jestem:-):-)
Widze ze piszecie o badaniu krwi z obc. glukoza:-)tez mnie to czeka..ide w poniedzialek:crazy:przezyje..tyle co juz przeszlam,to ten test to pikus:tak:
Pozdraewiam i napiszcie czy wam badaja szyjke na wizytach??

Do góry