reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
a ja czytałam, ze może a nie musi objawiać się bólem krzyża dlatego pytam
to w sumie tym gorzej jak nie ma objawów, bo można się nieźle na wizycie zdziwić
ważne, ze u ciebie szybko się dowiedziałaś
a nie chciał gin pessara??

hmmm tylko bole krzyza to juz mozemy miec tez od ciezaru ogolnie
i raczej wiekszosc na nie cierpi od 3 trymestru wiec teraz jak to rozroznic ??
chyba gin poprostu musi badac na fotelu przy kazdej wizycie

na szczescie moj mnie bada od 2 miesiecy za kazdym razem
wczesniej tego nie robil , juz mialam sama sie upomniec , ale sam zaczal i dobrze

Anita bedzie oki !!!

hmmm tylko bole krzyza to juz mozemy miec tez od ciezaru ogolnie
i raczej wiekszosc na nie cierpi od 3 trymestru wiec teraz jak to rozroznic ??
chyba gin poprostu musi badac na fotelu przy kazdej wizycie

na szczescie moj mnie bada od 2 miesiecy za kazdym razem
wczesniej tego nie robil , juz mialam sama sie upomniec , ale sam zaczal i dobrze

Anita bedzie oki !!!

zazwyczaj ponoć krzyż boli cały i nie trwa to chwilę czy pół dnia tylko nawet do 24h i mogą mu towarzyszyć bóle przypominające okresowe, ale każda ciężarna którą pytam o objawy ma inne albo ich brak, więc ciężko się sugerować, bo tak jak pisała Anitka, ona nie miała żadnych objawów a szyjka skrócona jest, więc nie pozostało nic innego jak prosić gina o badanie co wizyta.

madzilka, a jaka jest norma tego fałdu karkowego??

Ati
śliczna niunia :)

Ostatnia edycja:
madzilka będzie dobrze tymbardziej że inne parametry miałaś w porządku! Pewnie źle zmierzyła albo niemiarodajny wynik! &&&&&&

dziewczyny ale mam twardy brzuch... coraz częściej, czyżby z jego ciężaru? Duży już jest i może dlatego wieczorem mi twardo, a jak sie stawia macica?? Ehh i jeszcze ta zgaga :-(

ja mam twardy brzuch jak się najem, szczególnie w górnej części, odczuwam to jak chodzę, bo mnie ciągną mięśnie czy cuś w okolicy żeber, nieprzyjemne jak nie wiem co, ale mam nadzieje, że to z rosnącego brzucha
macica jak się stawia to nie wiem, ale nie chodzi ci o twardnienie macicy pod wpływem skurczów Braxtona-Hicksa??
zgagi współczuję też miewam, ale biorę od razu renni i przechodzi

ilonka właśnie problem w tym, że piszą różnie generalnie niby do 6mm, ale raz podają, że to norma w 20 tygodniu a raz, że w 22. Ja jestem w 22 i moja ginka powiedziała, że norma do 10 i nie wiem, czy ma jakieś dane gdzie nigdzie jeszcze nie były publikowane, czy po prostu nie wie jakie są normy...

Ati śliczna panienka rośnie w Twoim brzuszku :tak:

Mi gin zagląda pod maskę co wizyta czyli co 3 tyg ...

Anita trzymam kciuki żeby wszystko było ok :tak:

ilonka właśnie problem w tym, że piszą różnie generalnie niby do 6mm, ale raz podają, że to norma w 20 tygodniu a raz, że w 22. Ja jestem w 22 i moja ginka powiedziała, że norma do 10 i nie wiem, czy ma jakieś dane gdzie nigdzie jeszcze nie były publikowane, czy po prostu nie wie jakie są normy...
spytam mojego gina na piątkowej wizycie, powinien wiedzieć
tylko muszę sobie zapisać, bo po przekroczeniu progu gina dostaję małpiego rozumku i zapominam o moich wcześniejszych pytaniach

reklama
Dziewczyny jak to jest z uplawami/sluzem??
Od 3 dni mam wrazenie, ze ciagle cos wycieka... Do gina za 9 dni, zastanawiam sie nad proba przelozenia wizyty, tylko czy ja nie panikuje:-(
Podpowiedzcie, bo lepiej doswiadczone jestescie...

Do góry