reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

spytam mojego gina na piątkowej wizycie, powinien wiedzieć
tylko muszę sobie zapisać, bo po przekroczeniu progu gina dostaję małpiego rozumku i zapominam o moich wcześniejszych pytaniach

Ja mam to samo z tymi pytaniami :-D zawsze zapominam o co chcialam zapytac.

Dziewczyny jak to jest z uplawami/sluzem??
Od 3 dni mam wrazenie, ze ciagle cos wycieka... Do gina za 9 dni, zastanawiam sie nad proba przelozenia wizyty, tylko czy ja nie panikuje:-(
Podpowiedzcie, bo lepiej doswiadczone jestescie...

Podobno zwiekszone uplawy sa ok chyba ze brzydko pachna i dodatkowo pojawiaja sie jakies inne dolegliwosci. U mnie to jest roznie raz mam wiecej raz mniej.

reklama
anita - super, że szybko Cię zdiagnozowali to najważniejsze :tak:

madzilka - nie mam takiego pomiaru na moim USG połówkowym, tylko ogólnie opisane stan szyi/skóry :tak:

Magda - tu masz fajnie napisane o upławach

Upławy w ciąży – kiedy zagrażają zdrowiu przyszłej mamy? - Ciążowy.pl

ja miałam w pierwszej ciąży z tym kłopot ale było spowodowane to nawracającymi grzybicami :tak:

mnie ginekolog bada "ręcznie" przy każdej wizycie :tak: zresztą chyba jest taki obowiązek :tak:

Ostatnia edycja:
upławy to ja mam od 2 m-cy codziennie, ale takie białe, i żadnych zapachów szczególnych ani grzybów, bo mnie też lekarz bada za każdym razem "ręcznie"... Ale warto zwrócic na to uwagę bo jeśli to grzybica- a podobno w ciązy to często się zdarza, to strasznie nieprzyjemne jest- z opowieści słyszałam... też się boję, żeby mnie to cholerstwo nie złapało...

Ewuniu upławy to nieprawidłowa wydzielina.. ja też mam zwiększony śluz od samego początku ciąży, bezzapachowy i dosyć płynny.. to normalne że jest mokrzej ;] Natomiast grzybicę miałam w maju, która spowodowała u mnie zapalenie pęcherza i szpital przez to.. więc wiem jak ważne jest wyleczenie tego cholerstwa ;/

ati ale fajowa minka :)

reklama
zazwyczaj ponoć krzyż boli cały i nie trwa to chwilę czy pół dnia tylko nawet do 24h i mogą mu towarzyszyć bóle przypominające okresowe, ale każda ciężarna którą pytam o objawy ma inne albo ich brak, więc ciężko się sugerować, bo tak jak pisała Anitka, ona nie miała żadnych objawów a szyjka skrócona jest, więc nie pozostało nic innego jak prosić gina o badanie co wizyta.

no wlasnie kazda z nas pewnie inne objawy by miala ... dlatego chyba najlepiej to jak ginek bada i sprawdza :)

dziewczyny ale mam twardy brzuch... coraz częściej, czyżby z jego ciężaru? Duży już jest i może dlatego wieczorem mi twardo, a jak sie stawia macica?? Ehh i jeszcze ta zgaga :-(

mi polozna mowila ostatnio, ze takie twardnienie to wlasnie macica cwiczy przed porodem i to normalne
tez tak mam na wieczor z regoly
jezeli nie ma tego wiecej jak 10 na dobe to jest ok

Dziewczyny jak to jest z uplawami/sluzem??
Od 3 dni mam wrazenie, ze ciagle cos wycieka... Do gina za 9 dni, zastanawiam sie nad proba przelozenia wizyty, tylko czy ja nie panikuje:-(
Podpowiedzcie, bo lepiej doswiadczone jestescie...

sluzu jest wiecej normalne :) z tego co czytalam teraz moze byc jeszcze wiecej ...
jak nie ma dziwnego wygladu , koloru i zapachu to jest oki :)

Do góry