reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

spytam mojego gina na piątkowej wizycie, powinien wiedzieć
tylko muszę sobie zapisać, bo po przekroczeniu progu gina dostaję małpiego rozumku i zapominam o moich wcześniejszych pytaniach

Ja mam to samo z tymi pytaniami :-D zawsze zapominam o co chcialam zapytac.

Dziewczyny jak to jest z uplawami/sluzem??
Od 3 dni mam wrazenie, ze ciagle cos wycieka... Do gina za 9 dni, zastanawiam sie nad proba przelozenia wizyty, tylko czy ja nie panikuje:-(
Podpowiedzcie, bo lepiej doswiadczone jestescie...

Podobno zwiekszone uplawy sa ok chyba ze brzydko pachna i dodatkowo pojawiaja sie jakies inne dolegliwosci. U mnie to jest roznie raz mam wiecej raz mniej.

reklama
anita - super, że szybko Cię zdiagnozowali to najważniejsze :tak:

madzilka - nie mam takiego pomiaru na moim USG połówkowym, tylko ogólnie opisane stan szyi/skóry :tak:

Magda - tu masz fajnie napisane o upławach

Upławy w ciąży – kiedy zagrażają zdrowiu przyszłej mamy? - Ciążowy.pl

ja miałam w pierwszej ciąży z tym kłopot ale było spowodowane to nawracającymi grzybicami :tak:

mnie ginekolog bada "ręcznie" przy każdej wizycie :tak: zresztą chyba jest taki obowiązek :tak:

Ostatnia edycja:
upławy to ja mam od 2 m-cy codziennie, ale takie białe, i żadnych zapachów szczególnych ani grzybów, bo mnie też lekarz bada za każdym razem "ręcznie"... Ale warto zwrócic na to uwagę bo jeśli to grzybica- a podobno w ciązy to często się zdarza, to strasznie nieprzyjemne jest- z opowieści słyszałam... też się boję, żeby mnie to cholerstwo nie złapało...

Ewuniu upławy to nieprawidłowa wydzielina.. ja też mam zwiększony śluz od samego początku ciąży, bezzapachowy i dosyć płynny.. to normalne że jest mokrzej ;] Natomiast grzybicę miałam w maju, która spowodowała u mnie zapalenie pęcherza i szpital przez to.. więc wiem jak ważne jest wyleczenie tego cholerstwa ;/

ati ale fajowa minka :)

reklama
zazwyczaj ponoć krzyż boli cały i nie trwa to chwilę czy pół dnia tylko nawet do 24h i mogą mu towarzyszyć bóle przypominające okresowe, ale każda ciężarna którą pytam o objawy ma inne albo ich brak, więc ciężko się sugerować, bo tak jak pisała Anitka, ona nie miała żadnych objawów a szyjka skrócona jest, więc nie pozostało nic innego jak prosić gina o badanie co wizyta.

no wlasnie kazda z nas pewnie inne objawy by miala ... dlatego chyba najlepiej to jak ginek bada i sprawdza :)

dziewczyny ale mam twardy brzuch... coraz częściej, czyżby z jego ciężaru? Duży już jest i może dlatego wieczorem mi twardo, a jak sie stawia macica?? Ehh i jeszcze ta zgaga :-(

mi polozna mowila ostatnio, ze takie twardnienie to wlasnie macica cwiczy przed porodem i to normalne
tez tak mam na wieczor z regoly
jezeli nie ma tego wiecej jak 10 na dobe to jest ok

Dziewczyny jak to jest z uplawami/sluzem??
Od 3 dni mam wrazenie, ze ciagle cos wycieka... Do gina za 9 dni, zastanawiam sie nad proba przelozenia wizyty, tylko czy ja nie panikuje:-(
Podpowiedzcie, bo lepiej doswiadczone jestescie...

sluzu jest wiecej normalne :) z tego co czytalam teraz moze byc jeszcze wiecej ...
jak nie ma dziwnego wygladu , koloru i zapachu to jest oki :)

Do góry