reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Ivi - super że wszystko w porządku :-D

Ewa - przy USG lekarz szacuje wagę w oparciu o wiek i długości poszczególnych kości (aż mi się zrymowało) ale to tylko szacunki :tak: mnie podali wagę dopiero na połówkowym :tak:

Gratuluję pomyślnych wizyt :-) Miło, że wszystko w porządku :-)

Mój maluszek jest mierzony i 'ważony' na każdej wizycie. Kiedyś mi się wydawało, że tak usg na każdej wizycie to przesada, ale teraz w sumie jestem zadowolona. Przy okazji zawsze też zerknie czy w łożyskiem i wodami płodowymi jest wszystko ok :-)

Witajcie dziwczynki ja wizyte mialam w srode z dzidziolkiem wszystko oki:)
Ma pół kg i wszystkie wymiary idealne:):)
No i plec nadal nie jest potwierdzona..na poczatku było widac ze to raczej chlopiec ale niestety sie przekrecil i pewni nie jestemy czy to pepowina czy ptaszek:)lekarz nie potweirdził plci..
Niestety dostalysmy skierowanie do szpitala..bo tak jak w poprzedniej ciąży szyjka sie skraca i musza mi załozyc szewek:/ w czwartek pobrali probki do badania..dzis wyniki a wiec w poniedzialek zabieg..boje sie jak diabli ale przeczuwałam ze tak bedzie:/ na szczescie wypuscili mnie na przepustke do domku:)i od wczoraj do nd jestem w domu:)

Asionek no dokladnie, od poczatku swintuchy siusiaki pokazywaly i tak zostalo :-D

wymiary tez maja podobne :)

Tez sie pochwale :-) Zdjecie wrzucę pozniej, ale jestem wlasnie po polowkowym i wszystko w najlepszym porzadku :tak: Giulia nadal ma picke jak sie patrzy i nic sie juz raczej w tym kierunku nie zmieni :-) Jestem przeszczesliwa i czekamy az tatus wroci z pracy, zeby pokazac mu wszystkie zdjecie jego coreczki :-) Ale mi sie geba cieszy :-D

super , ze jest oki i jeszcze raz gratki cory :)

Witajcie dziwczynki ja wizyte mialam w srode z dzidziolkiem wszystko oki:)
Ma pół kg i wszystkie wymiary idealne:):)
No i plec nadal nie jest potwierdzona..na poczatku było widac ze to raczej chlopiec ale niestety sie przekrecil i pewni nie jestemy czy to pepowina czy ptaszek:)lekarz nie potweirdził plci..
Niestety dostalysmy skierowanie do szpitala..bo tak jak w poprzedniej ciąży szyjka sie skraca i musza mi załozyc szewek:/ w czwartek pobrali probki do badania..dzis wyniki a wiec w poniedzialek zabieg..boje sie jak diabli ale przeczuwałam ze tak bedzie:/ na szczescie wypuscili mnie na przepustke do domku:)i od wczoraj do nd jestem w domu:)

najwazniejsze , ze wykryli szybko i zajma sie toba dobrze !! lez duzo i dbaj o siebie

Anita trzymam kciuki za zabieg, ale dobrze że szybko wykryte skracanie szyjki, a miałaś jakieś objawy?? Pytam bo sama się obawiam, że po mojej mamusi będę miała problemy ze skracającą się szyjką i po dwóch zabiegach jestem na szyjce, więc już w ogóle mam schiza :/

Ivi gratuluję potwierdzenia zdrowej dziewuszki :)

nie nie mialam zadnych obiawów..skracanie szyjki sie niczym nie objawia,z Julia mialam tak samo..czulam sie siwetnie..a szyja przez miesiac skrocila sie o 2cm!! to tylko przez badanie ginekologiczne oraz usg dopochwowe mozna stwierdzic!!

dziekuje dziweczynki za wsparcie:*:*:*

reklama
nie nie mialam zadnych obiawów..skracanie szyjki sie niczym nie objawia,z Julia mialam tak samo..czulam sie siwetnie..a szyja przez miesiac skrocila sie o 2cm!! to tylko przez badanie ginekologiczne oraz usg dopochwowe mozna stwierdzic!!

dziekuje dziweczynki za wsparcie:*:*:*
a ja czytałam, ze może a nie musi objawiać się bólem krzyża dlatego pytam
to w sumie tym gorzej jak nie ma objawów, bo można się nieźle na wizycie zdziwić
ważne, ze u ciebie szybko się dowiedziałaś
a nie chciał gin pessara??

Do góry