reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Ivi - super że wszystko w porządku :-D

Ewa - przy USG lekarz szacuje wagę w oparciu o wiek i długości poszczególnych kości (aż mi się zrymowało) ale to tylko szacunki :tak: mnie podali wagę dopiero na połówkowym :tak:

Gratuluję pomyślnych wizyt :-) Miło, że wszystko w porządku :-)

Mój maluszek jest mierzony i 'ważony' na każdej wizycie. Kiedyś mi się wydawało, że tak usg na każdej wizycie to przesada, ale teraz w sumie jestem zadowolona. Przy okazji zawsze też zerknie czy w łożyskiem i wodami płodowymi jest wszystko ok :-)

Witajcie dziwczynki ja wizyte mialam w srode z dzidziolkiem wszystko oki:)
Ma pół kg i wszystkie wymiary idealne:):)
No i plec nadal nie jest potwierdzona..na poczatku było widac ze to raczej chlopiec ale niestety sie przekrecil i pewni nie jestemy czy to pepowina czy ptaszek:)lekarz nie potweirdził plci..
Niestety dostalysmy skierowanie do szpitala..bo tak jak w poprzedniej ciąży szyjka sie skraca i musza mi załozyc szewek:/ w czwartek pobrali probki do badania..dzis wyniki a wiec w poniedzialek zabieg..boje sie jak diabli ale przeczuwałam ze tak bedzie:/ na szczescie wypuscili mnie na przepustke do domku:)i od wczoraj do nd jestem w domu:)

Asionek no dokladnie, od poczatku swintuchy siusiaki pokazywaly i tak zostalo :-D

wymiary tez maja podobne :)

Tez sie pochwale :-) Zdjecie wrzucę pozniej, ale jestem wlasnie po polowkowym i wszystko w najlepszym porzadku :tak: Giulia nadal ma picke jak sie patrzy i nic sie juz raczej w tym kierunku nie zmieni :-) Jestem przeszczesliwa i czekamy az tatus wroci z pracy, zeby pokazac mu wszystkie zdjecie jego coreczki :-) Ale mi sie geba cieszy :-D

super , ze jest oki i jeszcze raz gratki cory :)

Witajcie dziwczynki ja wizyte mialam w srode z dzidziolkiem wszystko oki:)
Ma pół kg i wszystkie wymiary idealne:):)
No i plec nadal nie jest potwierdzona..na poczatku było widac ze to raczej chlopiec ale niestety sie przekrecil i pewni nie jestemy czy to pepowina czy ptaszek:)lekarz nie potweirdził plci..
Niestety dostalysmy skierowanie do szpitala..bo tak jak w poprzedniej ciąży szyjka sie skraca i musza mi załozyc szewek:/ w czwartek pobrali probki do badania..dzis wyniki a wiec w poniedzialek zabieg..boje sie jak diabli ale przeczuwałam ze tak bedzie:/ na szczescie wypuscili mnie na przepustke do domku:)i od wczoraj do nd jestem w domu:)

najwazniejsze , ze wykryli szybko i zajma sie toba dobrze !! lez duzo i dbaj o siebie

Anita trzymam kciuki za zabieg, ale dobrze że szybko wykryte skracanie szyjki, a miałaś jakieś objawy?? Pytam bo sama się obawiam, że po mojej mamusi będę miała problemy ze skracającą się szyjką i po dwóch zabiegach jestem na szyjce, więc już w ogóle mam schiza :/

Ivi gratuluję potwierdzenia zdrowej dziewuszki :)

nie nie mialam zadnych obiawów..skracanie szyjki sie niczym nie objawia,z Julia mialam tak samo..czulam sie siwetnie..a szyja przez miesiac skrocila sie o 2cm!! to tylko przez badanie ginekologiczne oraz usg dopochwowe mozna stwierdzic!!

dziekuje dziweczynki za wsparcie:*:*:*

reklama
nie nie mialam zadnych obiawów..skracanie szyjki sie niczym nie objawia,z Julia mialam tak samo..czulam sie siwetnie..a szyja przez miesiac skrocila sie o 2cm!! to tylko przez badanie ginekologiczne oraz usg dopochwowe mozna stwierdzic!!

dziekuje dziweczynki za wsparcie:*:*:*
a ja czytałam, ze może a nie musi objawiać się bólem krzyża dlatego pytam
to w sumie tym gorzej jak nie ma objawów, bo można się nieźle na wizycie zdziwić
ważne, ze u ciebie szybko się dowiedziałaś
a nie chciał gin pessara??

Do góry