reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
dziewczyny dzieki wam wszytskim za gratki :)))

Asionek jeszcze raz gratuluję synusia.. jednak naszym nie odpadły siusiaczki ;) mi też gin na chwilkę włącza co wizytę 4d :)))) &&& za połówkowe ;)
Ja też się boję jak cholercia tej glukozy - :szok: nie wiem jak dam radę...

no juz na jak to dr powiedzial 300% chlopak innej opcji nie ma :)
a na glukoze jak widac tez ide i dojsc nie moge :/ blee

Asionek-maluch jest prześliczny,Boże zazdroszczę Ci tego zdjęcia.Napatrzeć się nie mogę.Czy juz rozpoznaliście do kogo podobny?

hehe na pierwszej fotce do S , teraz do mnie troche tez i co najsmieszniejsze do mojej mamy :)
a jak bedzie naprawde to sie okaze po porodzie :)

Asionek31 gratulacje dobrych wieści! To kawał chłopa już :-)

Mam do Was pytanie, czy na polówkowym lekarz sprawdzał u Was naczynia przodujące? Połówkowe jeszcze przede mną i slyszalam,że warto to sprawdzic. W przypadku nierozpoznanych naczyń przodujących i rozpoczęcia porodu (lub przedwczesnego pęknięcia błon płodowych) dochodzi do zgonu płodu. Diagnozę rzadko stawia się przed porodem. Metodą potwierdzającą istnienie naczyń przodujących jest badanie usg głowicą dopochwową z wykorzystaniem funkcji color- Doppler.

Co prawda przytrafia sie to w przypadku jednego na 2500 porodów, ale chyba warto by było. Nie wiem czy się pytac na połówkowym czy mi to sprawdzi bo stwierdzi,że sie wpieprzam w jego kompetencje czy coś.

hmm mi sprawdzal polozenie macicy , szyjke i jakies inne rzeczy , nie wnikalam co za bardzo , ale mowil , ze jest idealnie , nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym i innymi rzeczami wiec mi to wystarczylo :)

Asionek piękny chłopczyk no i witamy w klubie siusiaka :-D Nom dzieciaczki w brzuszkach są słodziaki, pamiętam ten film francuski o 9 mies ciąży, tam sie tak fajnie przytulał do pępowinki i macicy.. słoooodkie :-)

no slodziaki nasze :) pepowina to wsumie ich jedyna "zabawka " na dzien dzisiejszy :))

Asia super :-D:-D:-D:-D urocza foteczka.

Ja z DOmisiem miałam USG 4D w 26 tyg i 32 tyg z obu mam ok 100 zdjęc i filmiki...a teraz z całej ciąży 2 zdjęcia :sorry2:...z każdą kolejną chyba mniej człowiek wariuje :-D

dzieki :)
mi robia zawsze fotki i daja bez proszenie stad tyle ich mam hehe

Asionek - śliczny synuś :-D ale najważniejsze, że wszystko w porządku :tak:

dokladnie najwazniejsze , ze jest wszystko dobrze !! :)

Hej jestem po wizycie.Wszystko w porzadku.Mala ma ok 30 cm i wazy ok 760 gr.
Glowke miala przy zebrach i dlatego tak mnie kopie po pecherzu.
Ati zasugerowalam sie twoim postem i kazaöam sobie sprawdzic co i jak .Zrobila mi bez problemu badanie waginalne kolorowym doplerem.Wszystko w porzadku.
Powiedziala rowniez ,ze kobiety ktore maja nisko lozysko sa tym bardziej zagrozone.
Ale odrazu jak zapytala ,to powiedziala ze skoro mnie to ma uspokoic to prosze bardzo.
Dostalam zelazo ,bo mam niskie .I magnez ,bo powiedzialam ze mi sie czasami robi twardy brzuch.I ze sa dni gdzie mam wrazenie ze caly dzien jest twardy.I powiedziala ze to pomoze.Tu nie znaja no-spy.
Za cztery tygodnie Glukoza:baffled: i przeciwciala za jednym zamachem.

super , ze jest oki , a coreczka juz wazy sobie sporo :)
tez musze te przeciwciala znowu robic ...

Gratuluję wam dziewczyny. Najważniejsze zawsze, że dzieciaczki zdrowe.
Ja tez byłam wczoraj na połówkowym i będę miała córeczkę, mała waży ok 446g :)

gratuluje coreczki !!! :)

Asionek- gratulacje spory zdrowy synuś tylko się cieszyć :tak:

karola- wow 760 gr nieżle gratulacje :-)

jagmar- również gratuluję

Dziewczyny oby do końca same dobre wieści o naszych maluszkach :tak:

dzieki :)
no wlasnie najwzniejsze to dobre wiesci !! :)

ja rowniez gratuluje corci :)

wklejam zalegla fote z 30 maja :)

NO4w5.jpg

maly mpega podobny do meza jest :)

14 polowkowe i sie doczekac nie moge , ale tez sie boje ...

Piękności :) Gratuluję :)

Zobacz załącznik 363043Zobacz załącznik 363045Jestem już po,dziecko ma 475g.No i ma jąderka między nózkami.Tutaj dowód na męskość!!

Superrrr, jaja jak berety :D

Hej jestem po wizycie.Wszystko w porzadku.Mala ma ok 30 cm i wazy ok 760 gr.
Glowke miala przy zebrach i dlatego tak mnie kopie po pecherzu.
Ati zasugerowalam sie twoim postem i kazaöam sobie sprawdzic co i jak .Zrobila mi bez problemu badanie waginalne kolorowym doplerem.Wszystko w porzadku.
Powiedziala rowniez ,ze kobiety ktore maja nisko lozysko sa tym bardziej zagrozone.
Ale odrazu jak zapytala ,to powiedziala ze skoro mnie to ma uspokoic to prosze bardzo.
Dostalam zelazo ,bo mam niskie .I magnez ,bo powiedzialam ze mi sie czasami robi twardy brzuch.I ze sa dni gdzie mam wrazenie ze caly dzien jest twardy.I powiedziala ze to pomoze.Tu nie znaja no-spy.
Za cztery tygodnie Glukoza:baffled: i przeciwciala za jednym zamachem.

:):):)

karolina super ze wszystko dobrze, jagmar gratulacje córuni!

Ja dziś też byłam na usg, drugi lekarz potwierdził że to chłopaczek więc chyba spokojnie mogę się zaopatrywać w niebieski kolorek :)
Waży ok 700g, mierzy ok 22cm, akurat nie mam podane CRL.
Wklejam piekna buzię mojego synka :-) mam nadzieję że wyraźnie widać, kijowy mam aparat.

Załączniki

• Zdjęcie0711.jpg
    Zdjęcie0711.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 30
elifit gratulacje jak 2 lekarzy potwierdziło to śmiało kupuj niebieskie ciuszki ;).

Dziewczyny dziękuję za gratulacje.

Dzisiaj oficjalnie dopadła mnie pierwsza ciążowa zgaga. Jak ja tego nie lubię. Mówcie na mnie zgaga ;)

reklama
Do góry