reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

ja sie pytalam troche , ale i tak lekarz dokladnie nawet bardzo dokladnie pokazywal wszystko i tlumaczyl co i jak , jak dziala jakie funkcie spelnia itd.
mam nawet wielkosc stopek hehe chyba o ile dobrze pâmietam to bylo 38mm

reklama
no na tej focie inny jakis jest ten nosek , lekarz mowil , ze na poprzedniej mial pepowine zarzucona i stad ta gula hehe
teraz tez sobie na buzke zakladal pepowine , smieszne sa maluchy w brzuchach :)

Asionek31 gratulacje dobrych wieści! To kawał chłopa już :-)

Mam do Was pytanie, czy na polówkowym lekarz sprawdzał u Was naczynia przodujące? Połówkowe jeszcze przede mną i slyszalam,że warto to sprawdzic. W przypadku nierozpoznanych naczyń przodujących i rozpoczęcia porodu (lub przedwczesnego pęknięcia błon płodowych) dochodzi do zgonu płodu. Diagnozę rzadko stawia się przed porodem. Metodą potwierdzającą istnienie naczyń przodujących jest badanie usg głowicą dopochwową z wykorzystaniem funkcji color- Doppler.

Co prawda przytrafia sie to w przypadku jednego na 2500 porodów, ale chyba warto by było. Nie wiem czy się pytac na połówkowym czy mi to sprawdzi bo stwierdzi,że sie wpieprzam w jego kompetencje czy coś.

Ati oczywiście, że się zapytaj- ma obowiązek Ci odpowiedzieć, a niech sobie potem twierdzi co chce- co Cie to interesuje?- może i jest to rzadkie, ale jeśli ma uratować życie no to nad czym się tu zastanawiać- ja o tym wcześniej coś czytałam, ale zapomniałam, a dzięki Tobie już pamiętam i też się zapytam :-)

Asionek gratuluję, śliczny bobasek, świetna foteczka:-)

Lena również gratki, sprzęcicho nieziemskie :-D

najważniejsze że zdrowe :tak:

reklama
Asionek piękny chłopczyk no i witamy w klubie siusiaka :-D Nom dzieciaczki w brzuszkach są słodziaki, pamiętam ten film francuski o 9 mies ciąży, tam sie tak fajnie przytulał do pępowinki i macicy.. słoooodkie :-)

Do góry