reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

No właśnie, ja tak robiłam przy pierwszej chociaż mi powiedzieli ze raczej dziewczynka :-) dzięki temu teraz nawet jak nie bedzie dziewczynki to mam z tych pierwszych miesięcy kolorowe ciuszki po córci

reklama
Hej
Właśnie umówiłam sie na połówkowe mam je 13 czerwca o 13.00.
Niunia ja tez mam łożysko centalnie przodujące,ale pomału plamienia mi ustały,mam nadzieje,że moze się podniosło.Wprawdzie oszczędzam się jak mogę,ale już zaczynam pomału wykonywać lekkie prace w domu.

No właśnie, ja tak robiłam przy pierwszej chociaż mi powiedzieli ze raczej dziewczynka :-) dzięki temu teraz nawet jak nie bedzie dziewczynki to mam z tych pierwszych miesięcy kolorowe ciuszki po córci

Sivi a tobie jaka plec powiedzieli??
Bardzo ladne ciuszki sa w NEXCIE zywe kolorki i wogole. A do tego dobre gatunkowo.

Dziewczyny uzywaliscie kiedys takiej torby do spania taki worek nie wiem jak to sie nazywa po polsku " bag sleeping" by dziecko sie rozkopywalo...Warto to kupic?

Ja kupilam .
Tutaj twierdza ze lepiej zeby dziecko w takim czyms spalo ,bo jest bezpieczniejsze ze wzg na smierc lozeczkowa

Werka wiem wiem :-) mówisz do zakupoholiczki dzieciecych ciuszków :-) wiem gdzie są w okolicy wszystkie sklepy z fajnymi ciuszeczkami :-)
Powiedzieli mi że na 60% to dziewczynka więc dalej nie wiem. Przy Oliwce od razu mi powiedzieli że dziewczynka na 90%. Ale ja i mój (chociaż marzy mu się druga córka) coś przeczuwamy chłopaka (nawet mi się śnił chłopaczek malutki, Olke sobie wyśniłam zanim jeszcze na usg nam powiedzieli, więc może i tym razem się spełni?)

Wiem o co chodzi z tym śpiworkiem ale ja się z tym spotkałam dopiero tutaj jak moja mała była już duża więc nie urzywałam (tzn moja spała w beciku na zamek do 6 miesiąca, potem już miała takiego kopa że nogi górą sobie wyciskała i spała taka poskładana...) ale to fajne musi być dla takiego małego dziecka (póki nie chodzi, bo potem to by mogło dzieciaka wkurzyć).

sivi - ja jutro sie wybieram na zakupki, dostalam karte i oczywiscie limit i teraz hulaj dusza nie ma piekla:)
u mnie tez powiedzieli ze to wyglada im na dziewczynke, ale nie jest pewna. Moj M ciagle upiera sie ze niedlugo zobaczymy klejnoty:)
nastepne usg dopiero 16czerwca, moze wtedy sie rozlozy jak zaba na lisciu!

ale to fajne musi być dla takiego małego dziecka (póki nie chodzi, bo potem to by mogło dzieciaka wkurzyć).

Mojego nie wkurza. Właśnie jak wyrósł z poprzedniego to zastanawiałam się czy kupować większy. Od dłuższego czasu cieszy się, bo sam sobie rozpina i ściąga rano ;-) A ja przynajmniej się nie martwię, że marznie.

Wrażenia po połówkowym:
będzie CÓRCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystko jest w porządku. Długość 17cm, z nóżkami ok. 35. Waga 0,5kg. Obejrzeliśmy twarzyczkę i chyba też będzie podobna do mojego M ;) Z pomiarów termin porodu wyszedł na 27 IX, ale lekarka powiedziała, że nie zmieniamy nic, bo może być po prostu duże dziecko. Cieszę się, że mam to już z głowy :)

Jedyna niemiła niespodzianka to cena badania. Miałam mieć to usg tydzień temu, ale ponoć lekarki nie było i przenieśli mi na dzisiaj. Cena miała być 180zł. A dzisiaj zapłaciłam 230zł, bo 'od dwóch dni mamy nowy cennik'. Trochę to chamskie jak dla mnie, ale co zrobić...

Gratuluję córeczki! :-D
Dziewczynki są tak fajne jak chłopcy :-D

Z badaniem super ale z ceną jak świnie zrobili. Ja to chyba bym się kłóciła... 50 zł to sporo, szczególnie że jak się oczekuje na dziecko to nie brak wydatków.

reklama
Do góry