reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Niunia, zamęczymy Cię, ale podajesz długość ciemieniowo-siedzeniową czy razem z nóżkami?

Ja mam terminy na odwrót: 4 X ale z OM, a z usg na 9 X ;)

reklama
Milka hurrra nastepna cip-ka!!!!!!!!!!!!
Niunia to twoj dzidzius naprawde wielki ,dwa razy ciezszy i dluzszy od mojej!!!!!!(z tym ze ja w 20 tyg robilam pomiar ostatni)

No gratuluje dziewczyny ze z mlauchami wszystko w porzadku i ze coraz czesciej sie cipcie objawiaja:-) No i jednak rownowaga w przyrodzie zostanie zachowana:-D
Niunia, lo matko to u Ciebie duze bobo:tak:, ale najwazniejsze ze sie zdrowo rozwija:-)... Lez i odpoczywaj, a z facetem to lepiej pogadaj, bo to nie jest w porzadku zebys majac partnera czula sie jak samotna kobieta i samotna matka....

A u mnie to znowu ginka cos z terminami zamotala i oficjalnie zostaje przy tym 5 pazdz. bo sie juz sama polapac nie moge, a w sumie az tak duzej roznicy mi nie robi, kiedy mnie pokroja... tydzien w ta czy w tamta, ma male znaczenie... A wazne zeby sie dzidizolowi plucka dobrze rozwinely przed wyjsciem:) Tylko ze osobiscie obstawiam, ze mam starsza ciaze i pewnie znow mi lekarka bedzie zrzedzic, ze duze dziecko urodze... (a mloda 3800 miala wiec dla mnie normalna waga...)
W kazym razie teraz na badaniu to tylko doplerem odsluchalismy serdusia (146 uderzen) i w sumie nic nowego ani ciekawego sie nie dowiedzialam....
Aaaa, jak zapytalam o badanie na cukrzyce, to mi powiedziala ze dopiero w 28 tygodniu sie robi(?)... W ogole dziewczyny, to sie cieszcie ze macie czesto wyniki robione, bo u nas to tylko na poczatku ciazy daja skierowanie, a tak to nie wiem czy z krwia u mnie ok:/
Mam nadzieje ze jak na te wyniki na cukrzyce pojde to od razu mi skierowanie na inne badania da, bo chyba tak mialam w poprzedniej ciazy, ale juz teraz duzo pozapominalam jak to bylo....

Pryzybela
To tak jak tu o wszystko musze sie prosic ,ona byla zdziwiona ze chcialam na toxoplazmoze badanie ,odrazu sie zapytala czy mam kota .Jak zaprzeczylam to zapytala po co?
I dopiero jak powiedzialam ze jem czesto Carpaccio (surowa poledwica wolowa).To mi pobrala krew.
Mi tez powiedziala ze na cukier to 28 tydzien wtedyy tez dostane przeciwciala.A po 30 tyg robia przy kazdej wizycie KTG

W kazym razie teraz na badaniu to tylko doplerem odsluchalismy serdusia (146 uderzen) i w sumie nic nowego ani ciekawego sie nie dowiedzialam....
Aaaa, jak zapytalam o badanie na cukrzyce, to mi powiedziala ze dopiero w 28 tygodniu sie robi(?)... W ogole dziewczyny, to sie cieszcie ze macie czesto wyniki robione, bo u nas to tylko na poczatku ciazy daja skierowanie, a tak to nie wiem czy z krwia u mnie ok:/
Mam nadzieje ze jak na te wyniki na cukrzyce pojde to od razu mi skierowanie na inne badania da, bo chyba tak mialam w poprzedniej ciazy, ale juz teraz duzo pozapominalam jak to bylo....
mi robia wyniki na poczatku ciazy a potem powtorzenie jakos w polowie
a tak to standardowo mocz na kazdej wizycie i czasami zelazo sprawdza
Pryzybela
To tak jak tu o wszystko musze sie prosic ,ona byla zdziwiona ze chcialam na toxoplazmoze badanie ,odrazu sie zapytala czy mam kota .Jak zaprzeczylam to zapytala po co?
I dopiero jak powiedzialam ze jem czesto Carpaccio (surowa poledwica wolowa).To mi pobrala krew.
Mi tez powiedziala ze na cukier to 28 tydzien wtedyy tez dostane przeciwciala.A po 30 tyg robia przy kazdej wizycie KTG
dziwne ze nie chiala ci zrobic toxo, mi robili bez proszenia, mimo ze od poprzedniej ciazy minelo 10 mies i mialam wynik dodatni, tzn ten wskazujacy na przejscie toxo kiedys
glukoze faktycznie po 28 robia, tylko tu ten sok nie jest az tak okropny, smakuje troche jak sok porzeczkowy, no i trzeba po nim 2 godziny u ginka siedziec

Gratuluję pięknych dzieciaczków :*

Niunka - głowa do góry zobaczysz że będzie dobrze:) Tylko tego swojego musisz postawić do pionu raz a porządnie, jak mu się nie podoba to niech spier.....!!! Jak ja nielubie takich nieodpowiedzialnych dziadów!!! Aż mnie trzęsie!

Milka gratuluje coreczki kolejnej!!! :-)

Ja na razie nic sie nie dowiedzialam co w brzuchu siedzi bo podobnie jak pryzybela sluchalismy tylko serducha i doktor mnie pobadal takze musze czekac do 6.06 na polowkowe.

Klementinka heh dziekuje Ci kochana no zobaczyumy jak to bedzie....
a wracajac do ciazy i wgl czy wy tez macie takie bole piersii?? no mnie to tak bola..

Mi właśnie piersi urosły z A do A+ czy jak mam to nazwać. Bolą i swędzą a do tego moje dziecko ma jakieś dziwne ciągotki w stronę moich piersi i chce je miętosić przy zasypianiu i jak zrobi sobie kuku a to boli.

Niunia leż grzecznie i nie stresuj się chociaż to pewnie nie jest łatwe. Może Twój facet chce wykorzystać ostatni moment na kumplowskie spotkania. Pogadaj z nim i uświadom mu, że wyrządza Ci tym krzywdę. Może faktycznie boi się nowych obowiązków. Mój strasznie bał się utraty wolności, tego, że będzie "trzymany" w klatce że nie będzie mógł sobie na kosza raz w tygodniu chodzić albo na piwko raz na jakiś czas. Obiecałam mu, że jak będzie dzielny i będzie się starał to nie widzę problemu. No i humor mu się poprawił. Poza tym przez 9 miesięcy zapierał się, że pieluch zakupkanych zmieniać nie będzie i zgadnij kto smółkę przewijał??? No i nie dla tego, że mu kazałam tylko dlatego, że sam chciał :).

Dziewczyny,

Siedzi u mnie w brzuchu mała, zdrowiutka z zadartym noskiem Helenka :-D

Poryczałam się ze szczęścia bo chciałam drugą córcię :tak: mój coś tam pierdzilił o 3 dziecku ale jak na razie może spadać na drzewo :-)

niunia - dobrze, że skończyło się na leżaniu w domu, ja te zastrzyki dostawałam w pierwszej ciąży, do mięśniowe są cholery i dupa po nich boli :-( ale dla dzieciaka da się wytrzymać

Dobrze, że dziewuszka bo przynajmniej nie będzie dzieciożerstwa :-D Gratulacje

Ja jestem ciekawa co u mnie w brzuszku siedzi obawiam się, że jak dziewczynka to mój też będzie coś o 3 napominała a umówiliśmy się na dwójkę dzieci. Trzecie będzie wpadką.

reklama
Do góry