reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Hej jestem w domu dalej. Szyjka ta zewnętrzna część ma ok 1cm ale jeszcze jest cześć wewnętrzna i twarda i zamknięta także mam leżeć i jak najmniej wstawać. Jeśli chodzi o moją cukrzycę to narazie jest ogarnieta dietą, a pojedynczymi wysoka mi mam się narazie nie martwić.
Narazie najsłabiej sytuacja wygląda z wątroba bo wszystkie wyniki mam już ponad normę ale nie na tyle jeszcze aby dzieciom zaszkodzić. Dostałam torbę leków i mam co pt robić badania i dzwonić do niego. Jeśli będzie gorzej to do szpitala i wyjdę dopiero po porodzie. Za tydzień mam go odwiedzić na oddziale aby podejrzeć usg jak przepływy i waga. Ogólnie 5.09 mamy na wizycie ustalić którego dnia do szpitala i juz będę leżeć pod codzienną kontrolą. ( to będzie 34 tc dla dzieci 33 bo są mniejsze). Także miejmy nadzieję, że uda mi się te dwa tygodnie w domu wytrzymać. A i jeszcze pytałam o wagę bo przez dietę cukrzycowa + niskotluszczowa znów schudłam ale powiedział ze dzieci wyciągną ze mnie i że już prowadził ciążę kobiet które w ciąży schudly i dzieci były ok. Ale wieczorem mam jeść więcej bo mam ciałka ketonowe w moczu wiec w nocy mój organizm uważa że głoduję. ..rozpisałam się ale mój m nie rozumie do końca czym się denerwuję :/ no nic życzę wam aby każda doczekała zdrowych i silnych maluchów ja powalczy min o te dwa tygodnie, a może i 4 :) byle do 2 kg ! Każde 100g ponad to już będzie na +

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamila czyli generalnie super! trzymam kciuki za każde 100g i każdy kolejny dzień w trzypaku :D
stosuj się do zaleceń bo widać że masz lekarza z powołaniem i z wiedzą :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Kamila,to brzmi optymistycznie, wiec niech dzieci siedzą jak najdłużej. Ja jem o 22 kromkę chleba z filetem i już mój organizm nie głoduje i pozbyłam się tych ketonów w moczu. Meczy mnie to jedzenie, ale dziecko ważniejsze [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

reklama
Do góry