reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

U mnie się szybko zmienia wiec terminu na cc nir mam. Ja o tak wyląduje wcześniej w szpitalu i na bieżąco na podstawie wyników będę oceniać czy juz ciąć czy nie. Ja mam cholestaze I cukrzycę a diety i leki przy tych chorobach się wykluczają. Do tego obie choroby mają wpływ na przepływy u dzieci. A że dwójką to szyjka się już skrocila. Także chciałabym w domu do 33 tyg być a potem szpital i cesarka między 34 a 36tc. Jakby miały tak 2200-2300 220 to już bym spokojna była. .

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Betkaa możesz wtedy poprosić swoją lekarke ostatecznie o wypisanie na kilka dni L4
Bo kilka dni pp terminie powinni wystawić choć wiem że zdarza się że nie chce ginekolodzy pisać.

Kamiladon a który tc teraz, ile ważą dzieci?

nie wiem o co chodzi dokladnie bo mi zwolnienia wystawia sekretarka a nie gin i mówię czy po terminie wystawiają też jeśli się przedłuży a ona, że nie...wiedziałam o tym wczesniej od kolezanki ktora miala tą samą sytuację w czerwcu...nie wiem o jakis zus chodzi...no i nic na to nie poradzę

Dziewczyny macierzyński można zacząć wykorzystywać 14 dni przed porodem. Dlatego nie chcą pisać zwolnienia skoro można już macierzyński zacząć.

Ann dziś 31+4 i maja ok 1500..

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi kazali iść na termin do szpitala i mialam szpitalbe zwolnienie do dnia porodu. Trochę bez sens by hotelowac się w szpitalu bo przecież " w terminie" to takze 42t!

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamila to duże są. Mój jeden ważył w 31i5 1800g więc glowa do góry [emoji4]

Betka ale może jednak spróbuj poprosić swoją lekarke rodzinna. Myślę że ci da po terminie w razie co. Lepsze takie skoro nie chcesz brać macierzyńskiego wcześniej.

Do góry