reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

U mnie się szybko zmienia wiec terminu na cc nir mam. Ja o tak wyląduje wcześniej w szpitalu i na bieżąco na podstawie wyników będę oceniać czy juz ciąć czy nie. Ja mam cholestaze I cukrzycę a diety i leki przy tych chorobach się wykluczają. Do tego obie choroby mają wpływ na przepływy u dzieci. A że dwójką to szyjka się już skrocila. Także chciałabym w domu do 33 tyg być a potem szpital i cesarka między 34 a 36tc. Jakby miały tak 2200-2300 220 to już bym spokojna była. .

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Betkaa możesz wtedy poprosić swoją lekarke ostatecznie o wypisanie na kilka dni L4
Bo kilka dni pp terminie powinni wystawić choć wiem że zdarza się że nie chce ginekolodzy pisać.

Kamiladon a który tc teraz, ile ważą dzieci?

nie wiem o co chodzi dokladnie bo mi zwolnienia wystawia sekretarka a nie gin i mówię czy po terminie wystawiają też jeśli się przedłuży a ona, że nie...wiedziałam o tym wczesniej od kolezanki ktora miala tą samą sytuację w czerwcu...nie wiem o jakis zus chodzi...no i nic na to nie poradzę

Dziewczyny macierzyński można zacząć wykorzystywać 14 dni przed porodem. Dlatego nie chcą pisać zwolnienia skoro można już macierzyński zacząć.

Ann dziś 31+4 i maja ok 1500..

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi kazali iść na termin do szpitala i mialam szpitalbe zwolnienie do dnia porodu. Trochę bez sens by hotelowac się w szpitalu bo przecież " w terminie" to takze 42t!

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamila to duże są. Mój jeden ważył w 31i5 1800g więc glowa do góry [emoji4]

Betka ale może jednak spróbuj poprosić swoją lekarke rodzinna. Myślę że ci da po terminie w razie co. Lepsze takie skoro nie chcesz brać macierzyńskiego wcześniej.

Do góry