reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Hej jestem w domu dalej. Szyjka ta zewnętrzna część ma ok 1cm ale jeszcze jest cześć wewnętrzna i twarda i zamknięta także mam leżeć i jak najmniej wstawać. Jeśli chodzi o moją cukrzycę to narazie jest ogarnieta dietą, a pojedynczymi wysoka mi mam się narazie nie martwić.
Narazie najsłabiej sytuacja wygląda z wątroba bo wszystkie wyniki mam już ponad normę ale nie na tyle jeszcze aby dzieciom zaszkodzić. Dostałam torbę leków i mam co pt robić badania i dzwonić do niego. Jeśli będzie gorzej to do szpitala i wyjdę dopiero po porodzie. Za tydzień mam go odwiedzić na oddziale aby podejrzeć usg jak przepływy i waga. Ogólnie 5.09 mamy na wizycie ustalić którego dnia do szpitala i juz będę leżeć pod codzienną kontrolą. ( to będzie 34 tc dla dzieci 33 bo są mniejsze). Także miejmy nadzieję, że uda mi się te dwa tygodnie w domu wytrzymać. A i jeszcze pytałam o wagę bo przez dietę cukrzycowa + niskotluszczowa znów schudłam ale powiedział ze dzieci wyciągną ze mnie i że już prowadził ciążę kobiet które w ciąży schudly i dzieci były ok. Ale wieczorem mam jeść więcej bo mam ciałka ketonowe w moczu wiec w nocy mój organizm uważa że głoduję. ..rozpisałam się ale mój m nie rozumie do końca czym się denerwuję :/ no nic życzę wam aby każda doczekała zdrowych i silnych maluchów ja powalczy min o te dwa tygodnie, a może i 4 :) byle do 2 kg ! Każde 100g ponad to już będzie na +

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamila czyli generalnie super! trzymam kciuki za każde 100g i każdy kolejny dzień w trzypaku :D
stosuj się do zaleceń bo widać że masz lekarza z powołaniem i z wiedzą :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Kamila,to brzmi optymistycznie, wiec niech dzieci siedzą jak najdłużej. Ja jem o 22 kromkę chleba z filetem i już mój organizm nie głoduje i pozbyłam się tych ketonów w moczu. Meczy mnie to jedzenie, ale dziecko ważniejsze [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

reklama
Do góry