reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Joani no nasze dzieci teraz to dopiero beda rosly zawrotna szybkosc;),jak dobrze pamietam dzis w szkole rodzenia cos mi sie obiło o uszy ze ok 30-40 g na dzien rosną:) ale nie wiem czy sie nie myle.
Zdrowa dziewczynka:) ja wiecej niz Ty mam na plusie ciekawe ile jeszcze..

reklama
Joani ja mam już +8 kg przeraża mnie to bo do wagi z pierwszej ciąży już tylko 4 kg [emoji17]

Ann a u mnie brakuje jeszcze 3 do wagi z pierwszego porodyu... na szczęście wszyscy mówią, że mi tylko w brzuch idzie[emoji6]

Betkaa, a no będą dzieciaczki teraz ciała nabierały, my nie musimy [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Ja was doczytam pozniej. Widze ze u Gnidki roznica mniejsza takze bardzo sie ciesze :)
Joani ponownie gratuluję dorodnej córeczki.
Wczoraj byłam na wizycie. Dzidzius wstawiony glowa w kanal. Szyjka normalna. Termin cesarki na tydzien przed terminem OM. Za tydzien lub dwa mam isc na prenatalne do mojego gina. Wagi nie znam. Przytyłam 2 kg od ostaniej wizyty. Łącznie już 10,5 ale jak dla mnie to dobrze, bo do 25 z pierwszej ciąży już raczej nie dobiję :)

U mnie podobnie, przytyłam 8 kg od początku (jestem w 28 tc) i moja lekarka cały czas powtarza, że to za dużo. Nie ogarniam tego kompletnie, bo wydaje mi się, że jem dość dobrze, odmawiam sobie słodyczy i innych kalorycznych rzeczy, a jednak rosnę jak szalona :(

Wiola a jaką miałaś wage przed ciąża? U mnie +8 kg teraz waże ok 67lekarz mowi, ze w sam raz i, ze do porodu to on by chcial zebym kolo 74 wazyla. Ja to sie boje, ze mi te kg po porodzie zostaną, a tego bym bardzo nie chciala

Przed ciążą ważyłam 62kg, a teraz, o zgrozo, 70 już. Z tym, że nie jestem bardzo wysoka, mam 170 cm wzrostu. Najgorsze jest to, że większa część tej wagi to wyłącznie drugi trymestr, bo w pierwszym przytyłam około 2 kg tylko.

No bez przesady żeby 8 kilo to było za dużo... przecież optymalna waga według książek to pomiędzy 9-12 kg, więc jeszcze masz 4 w zapasie... jakiś dziwny lekarz, bo mój mówił że na początku kilogram na miesiąc to ok a później już około 2 miesięcznie.

reklama
też się dziwię, że powiedział Ci, że za dużo... Ja teraz zupełnie inaczej mam niż z córką, bo też wagę startową miałam inną. Mam tyle co ty 170 cm i z córką zaczynałam od 59 kg a skończyłam chyba na 70, pod sam koniec miałam wrażenie, że bardziej puchnę niż tyję (rodziłam w połowie czerwca). Teraz zaszłam w ciążę w zimie i na starcie miałam 63 kg a teraz już przeszłam 70 kg... Mam za to dużo większy brzuch, rósł szybciej od początku no i niestety czuję, ze jestem opuchnięta zwłaszcza w upalne dni. Myślę, że jak się miało wagę w normie to 12 kg to jest taki standard...

Do góry