reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Może chodzi o to ze największy przyrost wagi jest w 3 trymestrze ...
Ja np. W 1 ciąży do 7 Mc przytyłam 4 kg a kolejne 8 przez ostatnie 3 miesiące ... wiem ze dużo wody musiałam zatrzymywać mimo że nie czułam się jakoś mega opuchnięta bo 8 kilo schudłam od razu

A z drugiej strony nie każda z nas musi przytyć akurat 12 kg ... jedne przytyłam mniej inne więcej ... gdyby na ten czas był przyrost 15 kg to fakt sama uważam ze byłoby to za dużo ....

reklama
Ja tylam najwięcej e drugim trym tetaz mam tak samo.
Dla szczupłych dziewczyny norma to 12-16 kg nie 9-12

Ja ostatnio czytałam co ile waży i naprawdę tego trochę się zbierze :-) piersi mogą ważyć obie kg! Do tego wizy płodowe, łożysko, dziecko oczywiście, więcej jest krwi w organizmie, którą też swoje zawsze waży itp :-) razem wychodzi z tego co pamiętam o około nawet 5-6kg :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia na badaniach Poziomki, bedziesz miała robione badania genetyczne? Kiedyś o nich wspomnialas

Ja mam ekstra 8 kg, jest szansa ze do 30 nie dobije jak ostatnim razem wtedy palenie rzucałam i nie mogłam przestać jeść

reklama
Do góry