reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Piękne macie te zdjecia :)

Ja dziś byłam na wizycie i niestety glukoze mam za dużą muszę zrobić krzywą cukrową :/ kompletnie się tego nie spodziewałam choć bardzo bałam.. Nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ mam nadzieję,że może tak bo gdy byłam na pobraniu krwi to zemdlałam w kolejce,było chyba z 30 osób brak miejsc siedzących i osunęłam się,trwało to zaledwie kilka sekund.

A z milszych spraw to widziałam mojego kropka i mam założoną kartę ciąży.Wizyta za dwa tygodnie chyba że cukier wyjdzie źle to wcześniej.

Natusia, ja miałam cukrzycę i mi się w głowie kręciło na czczo a jeszcze czekasc na glodniaka w labo, masakra. Ja po wypiciu glukozy leżałam na kozetce, inaczej bym nie wytrwała 2 h.
Mi pomagała sama dieta i nie musialam brać leków. Wszystko zależy jak organizm reaguje. No i raczej będziesz musiała zaopatrzyć się w glukometr. Ale wszystko gin ci powie i pewnie wyśle do diabetologa.

Gratuluje udanych wizyt :-) ufff, w końcu.

Joani dzięki za odpowiedź. No ja tak w pierwszych tygodniach na głodnego miałam teraz już nie.. A Twój synek jakoś na tym ucierpiał? Bo ja to ja ale oby tej kruszynce nic nie było z tego powodu..

Jeśli cukier utrxymasz w ryzach, nic się nie stanie dziecku. Dlatego u mnie dieta pomogła a cukier zaczął mi dopiero wariowac w 37 tygodni u i miałam cesarke. Dziecku nie ucierpiało na tym, bo i miałam wszystko pod kontrolą. Będzie dobrze a już teraz na necie poszukaj co można jeść i kiedy, od razu uprzedxam, że nie jest to uciążliwe, więc się nie bój diety.

No zobaczymy jak jutro wyjdzie po glukozie,mam nadzieję,że się nie pożygam ostatnio pamiętam ciężko było..

@Natusia zawsze mozesz sobie wdusic sok z cytryny bedzie troche lzej do wypicia
A powiedzcie mi czy ktoras z was miala nadcisnienie od tych poczatkowych tygodni? Bo ja ostatnie dni wyrywkowo mierze i mam za wysokie w pierwszej ciazy mialam przy koncu teraz szybciej sie zaczelo

reklama
Do góry