reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Megg ja juz nie siedze w tej branży niestety, zrobilam tylko szkole ale z niej tylko podstawy podstaw wynioslam

Mi gin kazał brać ze wzg na skurcze w łydkach i skaczącą powieke. Jak ostatnio poprosilam o badanie.poziomu magnezu to uslyszalam ze 90%magnezu magazynuje sie w miesniach i zadne badanie krwi nie pokaze nam faktycznego poziomu jaki mamy.
Ale jak tylko kobiety trafiaja na.patologie z.bolami lub skurczami dostaja kroplówe z magnezem.
I dobrze tu ktos.napisal o nospie mimo ze kaza brac to z.nia ostroznie naprawde lepiej łyknąć magnez

Marta i dobrze ze odstawilas ja w 1 ciazy dopiero ostatnie tyg mialam.barc wit dla kobiet w ciazy ginka za to.kazala caly czas brac kwas foliowy bo mowila ze w zwiazku z tym.ze nie naleze do chucherek to lepuej nie brac wit bo moge po nich wiecej tyc

reklama
Marta ja biorę za poleceniem lekarza folik mama, tez jestem w 7 tygodniu (6t4d) tam jest kwas foliowy, magnes, witamina d, dha i cos tam jeszcze

@Ann_ źle wyczuwasz. Nie wiedziałam że się bada poziom magnezu. Denerwuje się, bo żadnych badań krwi jeszcze nie robiłam, leci 10tc słyszę, że ktoś bierze magnez, bo wie, że ma go za mało. Ja generalnie nie lubię tabletek i staram się ich wcale nie brać jak mogę ale teraz nie chodzi o mnie a o dziecko i jeśli jemu czegos zabraknie przeze mnie.... już 2 razy przez mój organizm dziecko stracilam. Trzeci raz bym tego nie zniosla.

Marta to przepraszam :-) to nie możesz sama zrobić podstawowych morfologii chociażby tam będą normy i wyniki. Zobaczysz chociaż czy coś wykracza poza normę.

@Ann_ przejrzalam wyniki badan z ostatniego roku i nigdzie nie mam takich danych jak poziom magnezu :(
Faktem jest, że ja nie mam skurczow ani skaczących powiek itp.
Mam za tydzień wizytę, to zapytam o to dokładnie lekarza.
Martwi mnie to, że jeden lekarz zaleca branie suplementów, drugi absolutnie odradza a żaden nie zleca takich badań szczegółowych i bądź tu mądry co robić.

Ja tam nie wierzę w te kompleksy witamin. Bo jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Sama biorę wit. B (chyba 12), kwas foliowy, wit. D, DHA i od kliku dni jod, bo zawsze zapomniałam kupić. Tylko to brałam przed ciążą, a dokładniej zaczęłam w tej którą straciłam i po prostu kontynuuje. Przy czym robiłam badania wcześniej.
Magnezu nie biorę, ale zapewne lepszy niż nospa ;)
Marta poproś o badania jak coś Cię niepokoi. A za jednym kłuciem warto zrobić, bo po co żyły niszczyć często.

Marta olsnilo mnie i muszę to sprostowac. E badaniach chodziło mi o poziom żelaza że to zawsze miałam na deficycie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ale magnez kazał mi lykac bo mówiłam że boli mnie brzuch. Gin uważa że magnezu nigdy za dużo.
W pierwszej ciąży nie brałam ale nie biore i nie brałam nigdy innych leków to mi ten jeden nie przeszkadza. Każdy zrobi jak uważa.

Dziewczyny, dzięki za ciepłe słowo :)

14.03. będę na standardowej wizycie, zapytam z ciekawości o magnez. Póki co ani moja ginekolog, ani ten lekarz z oddziału nie mówili nic o magnezie, to nie będę nic na własną rękę robić :) Ten szpitalny lekarz powiedział, że mam teraz przez 3 dni brać nospę 2 razy dziennie po jednej, ale póki co nie brałam, bo nie widzę potrzeby bez większego bólu. Heh, a jednak coś robię na własną rękę :)

Ale gdybyście zobaczyły tego lekarza, który wczoraj przyszedł mnie zbadać w szpitalu. Czekam taka zmarnowana, wszystkie dokumenty (przyjęli mnie od razu na oddział, taka procedura) wypełniły dwie panie położne w kwiecie wieku, a tu nagle wchodzi opalony, góra 30-33-letni mężczyzna o chłopięcej urodzie. Ja siedzę i tak nieśmiało się witam, bo nie wiem, czy stażysta, czy sprząta czy co, a pani położna: no proszę powiedzieć doktorowi, co Pani dolega :D

reklama
Do góry