reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Dziewczyny nie przesadzajcie za bardzo z dawkowaniem nospy, lepiej brać magnez. Wiele się mówi o dzieciach ponospowych, potem problemy z napięciem mięśniowym itp. Wiadomo, że nie każdego to spotyka ale znam wiele takich przypadków. A magnez w podwójnej dawce da naprawdę radę ;-)

Lucky, przynajmniej się uspokoilas i wiesz na przyszłość co robić w takich przypadkach. A podgladniecvie fasoli zawsze napawa optymizmem ;-)

reklama
Ja biorę magnez dwa razu dziennie i nie mam boli. Czasami rano jeszcze przed wstaniem z łóżka ale np dziś miałam bo wczoraj zapomniałam o jednej dawce magnezu.

Dziewczyny tylko jeszcze trzeba pamietac o tym ze wiekszosc magnezow to tylko cukier puder wiem co mowie bo jestem farmaceutą najlepszy najtanszy aspargin z filofarmu mimo ze ciezko sie go łyka

Papciorkowa ja mam jakiś niemiecki ale muszę sprawdzić skład
Nie widzę żeby było dużo cukru. Raczej dobry jest tak mi się wydaje

Ostatnia edycja:
ej bez przesady, jak na razie tylko 1 raz wzielam nospe i to na polecenie lekarza i jestem przeciwna łykaniu magnezu czy czegokolwiek bez zaleceń. Ginekolog mi powiedział że jeśli się znow zdarzy taki ostry ból to mam bez obaw wziąć nospe 40. Aby zlagodzic ból zazawyczaj się kładę i odpoczywam bez lekow.
Uwazacie że magnez jest wskazany w ciąży? Dlaczego?

Ja dostałam zalecenia dwa razy na dobę magnez bo w każdej ciąży i w tej również. Mam go na granicy albo poniżej normy.

Magnez jest okey. Ale nie w tabletkach!!! Roztwor chlorku magnezu jest ok. A nie steżony w tabletkach. Papciarkowa jeżeli siedzisz w tej branży to na pewno wiesz o co mi chodzi.

czyli muszę jakieś badania zrobić by wiedzieć czy go potrzebuje tak? kurcze, ja dopiero teraz na wizycie mam dostać listę badań do zrobienia a w 6tc gin mi kazal odstawic wszystkie witaminy jakie brałam wcześniej na własną rękę.
człowiek całe życie się uczy i jeszcze głupi umrze. Teraz się stresuje że nie łykam żadnych suplementów. :(

A ja biore magnez po konsultacji z lekarzem i tylko dlatego ze mówiłam mu ze przed ciążą brałam bo mnie skurcze często łapały, a pozatym to tylko kwas foliowy ale jak skończę opakowanie to mam się już przerzucić na pregna plus

reklama
czyli muszę jakieś badania zrobić by wiedzieć czy go potrzebuje tak? kurcze, ja dopiero teraz na wizycie mam dostać listę badań do zrobienia a w 6tc gin mi kazal odstawic wszystkie witaminy jakie brałam wcześniej na własną rękę.
człowiek całe życie się uczy i jeszcze głupi umrze. Teraz się stresuje że nie łykam żadnych suplementów. :(
Wyczuwam sarkazm?

Do góry