reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Dziewczyny nie przesadzajcie za bardzo z dawkowaniem nospy, lepiej brać magnez. Wiele się mówi o dzieciach ponospowych, potem problemy z napięciem mięśniowym itp. Wiadomo, że nie każdego to spotyka ale znam wiele takich przypadków. A magnez w podwójnej dawce da naprawdę radę ;-)

Lucky, przynajmniej się uspokoilas i wiesz na przyszłość co robić w takich przypadkach. A podgladniecvie fasoli zawsze napawa optymizmem ;-)

Joani pytam oczywiście z ciekawości czy o tej nospie jest gdzieś to potwierdzone naukowo? Bo ja poprzednio brałam od czasu do czasu nospe i Maks miał obniżone napięcie.

Neilaa ja też kilka razy spotkałam się z takimi opiniami, może po prostu miałam szczęście, ale przez całą ciążę wzięłam może ze 2 tabletki albo nawet nie i Julka żadnych problemów nie miała

Neilaa ja też kilka razy spotkałam się z takimi opiniami, może po prostu miałam szczęście, ale przez całą ciążę wzięłam może ze 2 tabletki albo nawet nie i Julka żadnych problemów nie miała

Podejrzewam że nie ma reguły co do zażywania nospy, ale nikt po zdiagnozowaniu ONM u Maksia nie umiał mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się stało. Poza tym teraz co drugie dziecko ma diagnozowane ONM lub WNM a poradnie rehabilitacyjne i prywatne gabinety są bardzo oblężone właśnie przez malutkie dzieciaki takie do 1 rok.

Neilaa, mieliśmy o tym na studiach, że zauważa się ta zależność nospa a obniżenie napięcia. (A bylo to juz 10 lat temu) Wiadomo, że jak ktoś sporadycznie łyka, to nie ma się czego obawiać ale są osoby, które całą ciążę zażywają.
Nie zgłębiałam się ostatnio w temat i trzeba by było poszukać.
Mam 2 koleżanki, których dzieci miały znowu wzmożone napięcie po szczepienia ch ewidentnie alke na piśmie tego nie dostały, bo wiecie to grząski temat dla lekarzy....

Lucky ja ciagle powtarzam ze lepiej jechac do szpitala o raz za duzo niz za malo.
Mow szybko gdzie przyjmuje ten lekarz :-)

Gratuluje pięknych dużych fasolek :)

Luckychoice lepiej spanikować i pójść niz potem żałować

Jagus trzymam kciuki za Was, bedzie dobrze.

Magnez dużo moich znajomych brało i ja tez po niego sięgałam przy bólach.
Nigdy nie słyszałam o takim wpływie Nospy a łykałam jes bardzo dużo w 2 ciążach z zaleceń lekarza. Na szczęście dziewczynom nic nie było za to mieliśmy problemy po szczepieniach :(

Nie opisalam jeszcze wczorajszej wizyty. Wszystko ok, na minutke podgladnelismy Dzidziola i widzialam znow pikajace serduszko, gin dal mi tez posluchac na 2 sek.

A to moj Dzidziol :)

Załączniki

• 1457179843608.jpg
    1457179843608.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 159
reklama
Do góry