reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Ewelinka jeśli masz jak się zatrzymywać to jedź. I paluchów to tam nie pchaj, łatwiej o infekcje i po co drażnić szyjke. A upławy są normalne. Dopiero po połogu robi się normalnie.

Ziabusia a w którym tc lekarz stwierdził, że chłopiec ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W 13 tc. a później jeszcze inny w 18 tc. czyli niedawno. A wczoraj taka niespodzianka. Stwierdził, że na 100 % nie widzi, że to chłopiec i jakoś tak dziwnie się przestawić ;)

A Ewelinka jak się czujesz podczas jazdy autem? Bo ja np średnio o szczerze to ja bym nie jechała tak daleko. Ja jednak w kwestii ciąży to jestem bardzo przeczulona i ostatnio jak mi inna lekarka powiedziała, że mam miękka szyjkę to w ogóle starałam się już prawie nic nie robić.. na szczęście tamta się pomyliła...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W 13 to wróżenie z fusów , no chyba , że na serio super lekarz i bardzo dobry sprzęt ;) w 18tc już można określić płeć, jeśli dziecko dobrze się ułoży. No więc ciężko stwierdzić. Ja bym poczekała do następnej wizyty.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Najdziwniejsze jest to że czuje się cały czas tak samo, no poza tym lekkim napinaniem brzucha, ale myślałam że to normalne. Z jazda samochodem u mnie ok, 2 tygodnie temu byłam też około 400 km od domu i wszystko było dobrze. Ale czuję że to jednak za duże ryzyko teraz...

Ewelinka jedz normalnie... po prostu częste przerwy róbcie ... nie zamartwiaj się wszystko będzie ok.

Ziabusia u nas Joani miała taką niespodziankę. .. w 14tc chłopak a w 18tc jednak dziewczynka i juz potwierdzona na polowkowym ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Zostałam wywołana do tablicy [emoji6] potwierdzam, z chlopca z niby dorodnym siusiakiem jest dziewczynka. Ale niestety w 13 tyg. jrszcze narządy rodne mogą być baaaardzo łudząco przypominajace siusiaka i tu dobry sprzęt nie pomoże ani super lekarz, bo tak u mnie było[emoji3]
Ewelina, jak nasz się stresowac drogą, to lepiej odpuścić, Ty znasz swój organizm i wiesz jak się czujesz czy czuć możesz.

Napisane na Tab2A7-10F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry