reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

A my raczej nie jedziemy, mąż wkurzony trochę chodzi, ale to nie on nosi dzidziusia i chyba jeszcze do końca nie czuje tego że to w końcu mały człowieczek i już trzeba o niego dbać:) na dodatek mieliśmy jechać samochodem, którego nie będziemy mogli pożyczyc, coz wszystko przeciwko;)

reklama
Moze to rzeczywiscie znak ze nie macie jechac Ewelinka...ja jazde autem slabo znosze tak zeby jechac z dwie godz to tam jeszcze ale wiecej to bym sie meczyla, ostatnio jak jechalismy nad morze to raz mi niedobrze raz duszno mimo klimy otwieralam okno bo lepiej mi.bylo jak wialo swieze powietrze:)

Ziabusia... U mnie w pierwszej ciąży było do 8 miesiąca że dziewczynka, a od 9 że chłopak... I rzeczywiście mamy synka :)

W tej ciąży w 14 tyg że chłopak, jakoś w 18 że na 90% dziewczynka i teraz w 23 też że dziewczynka :)
I mamy nadzieję że się nie zmieni ;)

Ale uwierz mi, wiem dokładnie co czujesz. Jak się dowiedziałam z synem że to nie córka to byłam 3 dni w szoku... Płakałam cały czas ;)
Teraz bym w życiu nie wymienila swojego skarba na nic innego :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie straszcie bo u mnie ma być chłopak i wyprawkę robię dla chłopaka :-o
Kochana, jak dziewczynkę w niebieskie ubierzesz to słodko... Gorzej jak chłopaka na różowo ;).... Taki żarcik :)

Ja też robię wyprawke pod dziewczynkę... Ale wózek kolor raczej uniwersalny wybierzemy bo się jednak obawiam. Mąż chce grafitit z różem i próbuje cały czas mu tłumaczyć że pościel do łóżeczka można wymienić jak jest różowa, ale wózka już nie wymienisz... Ale on mówi :"wiem co robiłem (dziewczynke) i po temacie ;)

Hahah, no ja powoli się przyzwyczajam, jak to się mówi i słyszy, ważne, aby zdrowe było. Ostatnio nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka ubranek dla maleństwa, dobrze, że w neutralnych kolorach :) i tak pewnie zostanie do końca, że same beże, szarości i niebieskie. ;) Malutka waży już 330 g i ostatnio daje mi to odczuwać od środka. Aż strach pomyśleć co będzie później :)

Hahah, no ja powoli się przyzwyczajam, jak to się mówi i słyszy, ważne, aby zdrowe było. Ostatnio nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka ubranek dla maleństwa, dobrze, że w neutralnych kolorach :) i tak pewnie zostanie do końca, że same beże, szarości i niebieskie. ;) Malutka waży już 330 g i ostatnio daje mi to odczuwać od środka. Aż strach pomyśleć co będzie później :)
Dokładnie, oby zdrowe... Najważniejsze!

Ja w sumie jeszcze ubranek nie kupuje, ale całą resztę tak :)
Od siostry dostałam sporo (miała mieć właśnie córkę i kupowała jak opętana a w 6 Msc... Upssss chłopak ;) ) i zostało wszystko dla mnie :)

Ale i szwagierka rodziła 3 miesiące temu i ma dużo takich właśnie uniwersalnych.. Pierwsze zobaczę co dostanę (już w lipcu) a resztę dokupić można, będzie czas :)

reklama
Ewelinka nie dziw sie chlopu, oni inaczej wszystko czują. W sumie ja tez bym wkurzona chodzila :p ja akurat dobrze znoszę podróże autem, my to nad morze nawet we wrzesniu planujemy pojechac na weekend, ale zobaczymy jak to bedzie bo.najgorsze jest sikanie co chwile.
Justi mi tez sie szare wózki podobaja!! Nie straszcie mnie :p ja tez wszystko dla dziewuchy kupuje hehe

Do góry