reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Patka gratuluje królewicz przystojny:) imię juz wybraliście?

Dziewczyny nie wiem czemu macie takie negatywne nastawienie do lekarzy z zagranicy, miałyście przykre doświadczenia czy to tylko zasłyszane historie? Ja nie uważam ze lekarze z uk sa lepsi niż polscy ale tez nie uważam, ze każdy ginekolog tutaj to rzeźnik który tylko czeka az poronie albo nie moze sie doczekać az mnie wyskrobie! Ja tez słyszałam mnóstwo strasznych histori o polskich ginekologach ale to nie jest chyba miejsce na takie doły. Nie wiem jak inni ale ja jestem zadowolona z opieki to chyba dobrze? W pierwszej ciazy non stop byłam u lekarza bo strasznie panikowalam, wiecznie mnie cos kulo, bolało albo małej nie czułam i raz mialam podejrzenie różyczki i zawsze cierpliwie wszystko sprawdzali. W drugiej ciazy trafiłam do szpitala w 7tc i nikt mnie nie przegonił, wracałam tam na usg co tydzien az do 13tc kiedy okazało sie ze ciaza sie nie rozwija ale powiedzieli nam o tym w specjalnym pokoju gdzie byliśmy sami, nikt nam nie przeszkadzał, dostaliśmy pełno informacji gdzie mozemy szukać pomocy i grupy wsparcia( nawet księdza nam zaaproponowano) Na zabieg nie trafiłam na ginekologię i nie musiałam oglądać innych ciężarnych i noworodków, dostałam pojedynczy pokój a pielęgniarka która sie mną opiekowała była super, popłakała sie razem ze mną i do dzisiaj pamietam jej słowa " ja tez to przechodziłam, wiem ze trudno ci w to teraz uwierzyć ale jeszcze słonko zaświeci dla ciebie" i zaświeciło:) a po wszystkim wysłali mnie na badania genetyczne
Nie wiem po co wam to opisuje...
Tekila u mnie tez dbają o kobiety w ciazy.
Nie wiem po co w ogóle ten temat, przecież wiecie ze kilka z nas mieszka za granica i takie uwagi mogą nas zaboleć, myslalam ze forum jest żeby sie wspierać a nie dołować. Przecież wiecie ile kobiet na tym forum straciło swoje dzieci z matka natura nawet najlepsi specjaliści czasem przegrywają. O matko to chyba najdłuższy post w moim życiu, miłego dnia dziewczyny:)

reklama
Ja 3d chyba odpuszcze. Teraz we wtorek ma polowkowe i juz lekarz zasugerowal, ze raczej wszystko ok bedzie. Ja mocz i morfologie co chwile musze robic. Raz bylam na nfz i wiecej nie pojde. Kolejki straszne do tego na jedna pacjentke przypada z 5 min może. A prywatnie to kazda wizyta z 40 lekarz wszystko dokladnie oglada, mierzy bo zwyczajnie ma lepszy sprzet niz na nfz. Dodam, ze tu i tu byłam u tego samego lekarza
Ja się nie zgodzę, jeśli szpital jest specjalistyczny a zdaje się myślimy o tym samym i w rankingu najlepszych w dolnośląskim wygrywa, to chyba nie może być wstydu.
Mi samo usg lekarz robił ok 50 min, za parę dni Miałam wizytę i trwała nie więcej jak 10 ale skoro wszystko ok, i pielęgniarka czy polozna przed wizytą zważy,zmierzy ciśnienie powpisuje co trzeba to co lekarz ma ze mną robić dłużej?
Ja korzystałam w szpitalu z 4 różnych usg a o reszcie nic mi nie wiadomo.
I tak sobie myślę że jak mają termometry jeden 20 tysięcy kosztuje to usg też musi być dobre.
Wiem o jakim lekarzu prywatnym mówisz i według mnie jest jeden z tych lepszych ale śmiem wątpić czy sprzęt ma lepszy zakupiony z prywatnych wizyt od szpitala gdzie refunduje to nfz, ministerstwa czy jeszcze inne.

Patka jeszcze raz gratki .... hehe wiedziałam :)

Agica ja mieszkałam w norwegii 4 lata i tam mi się to mega nie podoba jak i wiele innych rzeczy...
Ciesze się ze tobie w UK dobrze i ze się wami odpowiednią lekarze zajmują .... ale jednak to jest zupełnie inne podejście niż u nas.... może my matki polki jesteśmy przewrazliwione ale talię jesteśmy stąd często standard zagraniczny nam nie wystarcza :D

Agica ja sie z Tobą zgadzam w 100% tez uważam, że w kazdym kraju sa źli i dobrzy lekarze. Nie ma co generalizowac. Ja co prawda nie mam doswiadczenia z opieką medyczna.za granica, ale moja siostra rodziła w Niemczech i byla zadowolona. U nas tez są lekarze którzy nie ratują mlodych ciąż bo uważają, że to natura. Nie chce mowic tutaj swojego zdania na ten temat bo bez sensu jest sie kłócić, jesteśmy tu po to żeby sie wspierać, a tyle ile ludzi tyle jest opinii :)

Tola ja zmieniłam lekarza. Chodze do tego który doprowadził do ciąży i byl ze mną wtedy gdy podejrzewali raka. Wiec mowimy jednak o innym i nie chodze do szpitala.na badania :)

E dziewczyny przecież to tylko opinia każdej na podstawie własnych przeżyć, wypowiadać się wolno nikt tu nie obraża konkretnych grup lekarzy czy coś tylko ogólną tendencję podejścia służby zdrowia nałożona często z góry. Myślę, że wypowiedzieć się zawsze można i wcale nie trzeba się kłócić :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w kwestii porodów za granicą jak i opieki się nie wypowiadam bo nie miałam z tym do czynienia, ale dwie koleżanki rodziły w UK i były bardzo zadowolone.
Patka a nie mówiłam, że siusiak!!!! haha od razu Ci to wywróżyłam:D witaj w klubie! teraz myśl nad imieniem moja droga hehe

Do góry