reklama
Lusinda890
Fanka BB :)
nie wiem jak to jest z tymi dłuższymi zwolnieniami, ale kadrowa ostatnio mnie się pytała czemu moja gin zwolnienia wypisuje do kolejnej wizyty bo ona u swojego (w tej samej przychodni tylko ten droższy gin) dostała pod koniec ciąży na kilka miesięcy podobno. Ja zawsze mam wizytę jak mi się zwolnienie kończy.
Mikulinka odpoczywaj wykorzystaj chwilę spokoju
Mikulinka odpoczywaj wykorzystaj chwilę spokoju
ania50
Teoretycznie ZUS się może przyczepić do takich dłuższych zwolnień.
Położna dwa razy pytała lekarkę, czy naprawdę ma wypisywać z takim długim terminem, na co gin stwierdziła, że jak najbardziej bo jestem blisko terminu i już mogą tak zrobić, tym bardziej, że stan zdrowia i zdolność do pracy raczej z biegiem czasu się teraz poprawiać nie będzie
Położna dwa razy pytała lekarkę, czy naprawdę ma wypisywać z takim długim terminem, na co gin stwierdziła, że jak najbardziej bo jestem blisko terminu i już mogą tak zrobić, tym bardziej, że stan zdrowia i zdolność do pracy raczej z biegiem czasu się teraz poprawiać nie będzie
A jaki masz zakres ref na wynikach bo nieraz laby maja roznie. Mnie w szpitalu mowoli ze ciezarne moga miec do 15 max a to i tak powyzej notmy sporo jest norma u mnie chyba do 10 albo 11 juz nie pamietamJa mam też dzisiaj wizytę nie mogę się doczekać kiedy małą zobaczę
Dziewczyny jaki macie poziom białych krwinek? Wiem, ze w ciaży sa podwyższone, ale mi wyskoczyło 18? Nie za dużo?
Beatka, nerwowo u Ciebie na końcówce. Mam nadzieję, ze czujesz się dobrze i nie denerwujesz za bardzo. Już bliżej niż dalej rozwiązania
Infini, a co u Ciebie?
Milady 18 to faktycznie sporo. Ja mam 11,6 i oznaczone jest jako zawyżone, bo norma do 11. Kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Warto wynik skonsultować, może jakaś infekcja Ci się przyplątała?
Rany, jak ja Wam zazdroszczę takich zwolnień! Ja nie dość, że co dwa tygodnie na wizytę latam, to i zwolnienie mam na dwa tygodnie i potem problem z kadrami, bo zatrudniona do tego kobieta nie potrafi obliczyć poprawnie wysokości zasiłku i ewentualnego wyrównania. w styczniu dostałam przelew na 600 zł większy niż jakikolwiek przez całą ciążę, myślałam, że to może wyrównanie za poprzednie miesiące albo jakaś premia, ale okazało się, że kadrowa- nie wiadomo na jakiej podstawie - doszła do wniosku, że skoro nie wie, ile dokładnie potrwa moje zwolnienie(bo nie było wystawione do końca okresu rozliczeniowego; parę dni wcześniej się kończyło)to przeleje właśnie tyle, bo inaczej wydawało jej się, że dostanę strasznie mało. Nie żebym, co miesiąc dostawała niewiele. A 600 zł różnicy to i głupiego by zastanowiło. No cóż, w marcu ma mi wyrównać, czyli dostanę jakieś naprawdę gówniane pieniądze.
Od tego tygodnia na badanie mam się już stawiać co tydzień z uwagi na zagrożenie wcześniejszym porodem i L4 też pewnie tylko od wizyty do wizyty
Mikulinka - zdrówka i sił życzę!
Infini, a co u Ciebie?
Milady 18 to faktycznie sporo. Ja mam 11,6 i oznaczone jest jako zawyżone, bo norma do 11. Kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Warto wynik skonsultować, może jakaś infekcja Ci się przyplątała?
Rany, jak ja Wam zazdroszczę takich zwolnień! Ja nie dość, że co dwa tygodnie na wizytę latam, to i zwolnienie mam na dwa tygodnie i potem problem z kadrami, bo zatrudniona do tego kobieta nie potrafi obliczyć poprawnie wysokości zasiłku i ewentualnego wyrównania. w styczniu dostałam przelew na 600 zł większy niż jakikolwiek przez całą ciążę, myślałam, że to może wyrównanie za poprzednie miesiące albo jakaś premia, ale okazało się, że kadrowa- nie wiadomo na jakiej podstawie - doszła do wniosku, że skoro nie wie, ile dokładnie potrwa moje zwolnienie(bo nie było wystawione do końca okresu rozliczeniowego; parę dni wcześniej się kończyło)to przeleje właśnie tyle, bo inaczej wydawało jej się, że dostanę strasznie mało. Nie żebym, co miesiąc dostawała niewiele. A 600 zł różnicy to i głupiego by zastanowiło. No cóż, w marcu ma mi wyrównać, czyli dostanę jakieś naprawdę gówniane pieniądze.
Od tego tygodnia na badanie mam się już stawiać co tydzień z uwagi na zagrożenie wcześniejszym porodem i L4 też pewnie tylko od wizyty do wizyty
Mikulinka - zdrówka i sił życzę!
madzia1701
Zaangażowana w BB
Witajcie dziewczyny i ja mam wizytę w tym tygodniu ale dopiero w czwartek.Ja też dostaję zwolnienie co wizytę, a teraz wizyty będą co 2 tyg bo to końcówka także bardziej trzeba monitorować maluszka. Ale mimo takich zwolnień 2 tygodniowych to normalnie wpływa mi wypłata cała na konto a nie podzielona tak jak u Ciebie Drobi.
Dziewczyny ja chyba bede nastepna rozpakowana. Powtorzylam dzis bialko w moczu ... Wynik >3g/l. Wszedxie podaja w mg. Po przeliczeniu wyszlo by ze mam bialka 300mg czyli jakis kosmos. Napisalam do mojej dr . czekam na wiadomosc od niej ale licze sie z kazda ewentualnoscia na dzis dzień...
reklama
Lusinda890
Sweetka i co lekarka odpisała? Może jakaś wizyta u gin albo na ip bo faktycznie wynik wysoki