reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
nie wiem jak to jest z tymi dłuższymi zwolnieniami, ale kadrowa ostatnio mnie się pytała czemu moja gin zwolnienia wypisuje do kolejnej wizyty bo ona u swojego (w tej samej przychodni tylko ten droższy gin) dostała pod koniec ciąży na kilka miesięcy podobno. Ja zawsze mam wizytę jak mi się zwolnienie kończy.

Mikulinka odpoczywaj :) wykorzystaj chwilę spokoju :D

Teoretycznie ZUS się może przyczepić do takich dłuższych zwolnień.
Położna dwa razy pytała lekarkę, czy naprawdę ma wypisywać z takim długim terminem, na co gin stwierdziła, że jak najbardziej bo jestem blisko terminu i już mogą tak zrobić, tym bardziej, że stan zdrowia i zdolność do pracy raczej z biegiem czasu się teraz poprawiać nie będzie ;)

Ja mam też dzisiaj wizytę :) nie mogę się doczekać kiedy małą zobaczę :)
Dziewczyny jaki macie poziom białych krwinek? Wiem, ze w ciaży sa podwyższone, ale mi wyskoczyło 18? Nie za dużo?
A jaki masz zakres ref na wynikach bo nieraz laby maja roznie. Mnie w szpitalu mowoli ze ciezarne moga miec do 15 max a to i tak powyzej notmy sporo jest norma u mnie chyba do 10 albo 11 juz nie pamietam

Beatka, nerwowo u Ciebie na końcówce. Mam nadzieję, ze czujesz się dobrze i nie denerwujesz za bardzo. Już bliżej niż dalej rozwiązania :)
Infini, a co u Ciebie?
Milady 18 to faktycznie sporo. Ja mam 11,6 i oznaczone jest jako zawyżone, bo norma do 11. Kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Warto wynik skonsultować, może jakaś infekcja Ci się przyplątała?
Rany, jak ja Wam zazdroszczę takich zwolnień! Ja nie dość, że co dwa tygodnie na wizytę latam, to i zwolnienie mam na dwa tygodnie i potem problem z kadrami, bo zatrudniona do tego kobieta nie potrafi obliczyć poprawnie wysokości zasiłku i ewentualnego wyrównania. w styczniu dostałam przelew na 600 zł większy niż jakikolwiek przez całą ciążę, myślałam, że to może wyrównanie za poprzednie miesiące albo jakaś premia, ale okazało się, że kadrowa- nie wiadomo na jakiej podstawie - doszła do wniosku, że skoro nie wie, ile dokładnie potrwa moje zwolnienie(bo nie było wystawione do końca okresu rozliczeniowego; parę dni wcześniej się kończyło)to przeleje właśnie tyle, bo inaczej wydawało jej się, że dostanę strasznie mało. Nie żebym, co miesiąc dostawała niewiele. A 600 zł różnicy to i głupiego by zastanowiło. No cóż, w marcu ma mi wyrównać, czyli dostanę jakieś naprawdę gówniane pieniądze.
Od tego tygodnia na badanie mam się już stawiać co tydzień z uwagi na zagrożenie wcześniejszym porodem i L4 też pewnie tylko od wizyty do wizyty :(
Mikulinka - zdrówka i sił życzę!

Witajcie dziewczyny i ja mam wizytę w tym tygodniu ale dopiero w czwartek.Ja też dostaję zwolnienie co wizytę, a teraz wizyty będą co 2 tyg bo to końcówka także bardziej trzeba monitorować maluszka. Ale mimo takich zwolnień 2 tygodniowych to normalnie wpływa mi wypłata cała na konto a nie podzielona tak jak u Ciebie Drobi.
f2w39jcg9643e66r.png

Dziewczyny ja chyba bede nastepna rozpakowana. Powtorzylam dzis bialko w moczu ... Wynik >3g/l. Wszedxie podaja w mg. Po przeliczeniu wyszlo by ze mam bialka 300mg czyli jakis kosmos. Napisalam do mojej dr . czekam na wiadomosc od niej ale licze sie z kazda ewentualnoscia na dzis dzień...

Kurcze sweetka czyli rzeczywiscie szybko to bialko rosnie :( Cale szczescie widze z suwaczka ze skonczylas 36 tydzien, wiec Malenstwo jest juz duze i silne. Dawaj znac co zaleci lekarka.

reklama
Do góry