reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
nie wiem jak to jest z tymi dłuższymi zwolnieniami, ale kadrowa ostatnio mnie się pytała czemu moja gin zwolnienia wypisuje do kolejnej wizyty bo ona u swojego (w tej samej przychodni tylko ten droższy gin) dostała pod koniec ciąży na kilka miesięcy podobno. Ja zawsze mam wizytę jak mi się zwolnienie kończy.

Mikulinka odpoczywaj :) wykorzystaj chwilę spokoju :D

Teoretycznie ZUS się może przyczepić do takich dłuższych zwolnień.
Położna dwa razy pytała lekarkę, czy naprawdę ma wypisywać z takim długim terminem, na co gin stwierdziła, że jak najbardziej bo jestem blisko terminu i już mogą tak zrobić, tym bardziej, że stan zdrowia i zdolność do pracy raczej z biegiem czasu się teraz poprawiać nie będzie ;)

Ja mam też dzisiaj wizytę :) nie mogę się doczekać kiedy małą zobaczę :)
Dziewczyny jaki macie poziom białych krwinek? Wiem, ze w ciaży sa podwyższone, ale mi wyskoczyło 18? Nie za dużo?
A jaki masz zakres ref na wynikach bo nieraz laby maja roznie. Mnie w szpitalu mowoli ze ciezarne moga miec do 15 max a to i tak powyzej notmy sporo jest norma u mnie chyba do 10 albo 11 juz nie pamietam

Beatka, nerwowo u Ciebie na końcówce. Mam nadzieję, ze czujesz się dobrze i nie denerwujesz za bardzo. Już bliżej niż dalej rozwiązania :)
Infini, a co u Ciebie?
Milady 18 to faktycznie sporo. Ja mam 11,6 i oznaczone jest jako zawyżone, bo norma do 11. Kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Warto wynik skonsultować, może jakaś infekcja Ci się przyplątała?
Rany, jak ja Wam zazdroszczę takich zwolnień! Ja nie dość, że co dwa tygodnie na wizytę latam, to i zwolnienie mam na dwa tygodnie i potem problem z kadrami, bo zatrudniona do tego kobieta nie potrafi obliczyć poprawnie wysokości zasiłku i ewentualnego wyrównania. w styczniu dostałam przelew na 600 zł większy niż jakikolwiek przez całą ciążę, myślałam, że to może wyrównanie za poprzednie miesiące albo jakaś premia, ale okazało się, że kadrowa- nie wiadomo na jakiej podstawie - doszła do wniosku, że skoro nie wie, ile dokładnie potrwa moje zwolnienie(bo nie było wystawione do końca okresu rozliczeniowego; parę dni wcześniej się kończyło)to przeleje właśnie tyle, bo inaczej wydawało jej się, że dostanę strasznie mało. Nie żebym, co miesiąc dostawała niewiele. A 600 zł różnicy to i głupiego by zastanowiło. No cóż, w marcu ma mi wyrównać, czyli dostanę jakieś naprawdę gówniane pieniądze.
Od tego tygodnia na badanie mam się już stawiać co tydzień z uwagi na zagrożenie wcześniejszym porodem i L4 też pewnie tylko od wizyty do wizyty :(
Mikulinka - zdrówka i sił życzę!

Witajcie dziewczyny i ja mam wizytę w tym tygodniu ale dopiero w czwartek.Ja też dostaję zwolnienie co wizytę, a teraz wizyty będą co 2 tyg bo to końcówka także bardziej trzeba monitorować maluszka. Ale mimo takich zwolnień 2 tygodniowych to normalnie wpływa mi wypłata cała na konto a nie podzielona tak jak u Ciebie Drobi.
f2w39jcg9643e66r.png

Dziewczyny ja chyba bede nastepna rozpakowana. Powtorzylam dzis bialko w moczu ... Wynik >3g/l. Wszedxie podaja w mg. Po przeliczeniu wyszlo by ze mam bialka 300mg czyli jakis kosmos. Napisalam do mojej dr . czekam na wiadomosc od niej ale licze sie z kazda ewentualnoscia na dzis dzień...

Kurcze sweetka czyli rzeczywiscie szybko to bialko rosnie :( Cale szczescie widze z suwaczka ze skonczylas 36 tydzien, wiec Malenstwo jest juz duze i silne. Dawaj znac co zaleci lekarka.

reklama
Do góry