reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Beata dziwne ale dobrze ze m ma opiekę i że masz blisko do szpitala
Justa nie martw się, jesteś na pewno pod dobra opieka
Kitki jak tak mówią to lepiej poczekać ty tylko kilka dni :-)
Aniu lez i lez trzymam kciuki
Infi słodziak :-)
Malasowka też myślę że nie masz się o co martwić widocznie córcia będzie z tych mniejszych jak wg ginekologa jest w porządku to tym bardziej się nie martw :-)
Ja mam wizytę dopiero 14 marca :-(
Czy do was przyjechała albo przyjedzie położna przed porodem? Ja dziś byłam się zapisać do pielęgniarki środowiskowej i położnej jutro będę dzwonić do położnej bo podobno już przed porodem przychodzi...W poprzedniej ciąży tylko po porodzie

Malasowka nie taka mała ta Twoja córeczka, ważne że urosła od ostatniego badania a pewnie i tak jakiś błąd pomiaru też się wkradł bo każdy mm na monitorze robi różnicę w wadze :)

Klaudyna do mnie położna nie przychodziła do domu no ale ja byłam na 5 spotkaniach z nią w przychodni na takiej szybkiej szkole rodzenia więc może ona zalicza to jako te wizyty.
A do środowiskowej też trzeba się osobno zapisywać? Ostatnio przepisywałam się do nowej przychodni i w tej poprzedniej była tylko jedna środowiskowa no a w tej nawet się nie interesowałam jak to wygląda.

Ja po wizycie.
Wszystkie badania ok, szyjka robi sie miękka i sie troszke skróciła, ale jak na ten etap wszystko ok. Ja mam 6,5 kg na plusie, a na Gbs wymaz bede miała pobierany w 37 tygodniu. Cieszę sie ze coś sie zmienia w szyjce, bo ostatnio do 40 tyg wszystko było twarde, długie i w ogóle nie przygotowane do porodu. Teraz bardzo chciałabym uniknąć wywoływania. Wiem ze to mało , ale jakaś nadzieja jest :)

U mnie była juz raz Polozna, ostatnio dzwoniła sie umówić i w przyszłym tygodniu rownież mnie odwiedzi :)

Dziewczny,czy Wasze maluchy też tak jakby "sprężynują" w brzuchu?
Kalinka codziennie poza czkawką ma takie ruchy jakby odpychała sie rytmicznie nogami. Takie rytmiczne,kilkunasto-kilkudziesięcio sekundowe unoszenia się w jednym miejscu. ( i mowię, nie chodzi o czkawkę bo tę czuję zupełnie inaczej)....
Poza tym baaaaaardzo intensywnie się rusza i zaczyna mnie to martwić czy u niej wszystko w porządku ...
Wkręcam sobie jakieś owinięcia pępowiną :/
Świruję?

reklama
Do góry