reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Justa trzymaj się :* grunt, ze jesteś w szpitalu i wszystko jest pod kontrolą :*

Beatka lez w domku, nic nie rób, dobrze, ze mieszkasz niedaleko szpitala, trzymaj się też, będzie dobrze :)

aniabuu dzięki za troskę kochana :* :) super, ze wszystko u Ciebie w porządku! :* o widzisz, tez będziesz mieć ok 38 tc poród, jejjjjjku, to już tak niedługo!!

u mnie tez wszystko dobrze :) wyniki z krwi pięknie spadają, dostałam nową receptę bo dziś rano wzięłam ostatnią dawkę starych leków. pobrali krew, ktg, pomiar brzuszka, cisnienie, dziś też miałam usg :) mały zdrowy, leży dalej główką w dół, dziś 33t3d z usg i mały waży 2104g :) lekarze zadowoleni, mówili ze mały piękny i duży :D
ale o porodzie nie rozmawialiśmy, mówili ze jeszcze wcześnie, szkoda bo chciałabym znać już datę :)

reklama
Beata dziwna ta nasza służba zdrowia, czasem trzymają zupełnie bez sensu i kilka dni się czeka na badania a czasem zupełnie odwrotnie. .. Ale dobrze ze mąż L4 dostał i w sumie może wyjdzie na dobre bo w domu zawsze jednak poziom stresu niższy niż w szpitalu.

Aniabuu widzę ze różne są podejścia bo mi kazali robić gbs mimo cc...

Milka ciesze się ze u Ciebie same dobre wiadomości :D

Justa dobrze ze nie powstrzymuje płaczu, raz na jakiś czas działa cudownie odstresowujaco :) i tak jak dziewczyny piszą, nawet w najgorszym przypadku maluchy juz sobie poradzą. Pomysl jak Ani chłopcy są silniejsi z dnia na dzień :)

Beatka nie martw się tylko lez grzecznie w domku niech się mąż tobą opiekuje teraz :*
Justa głowa do góry :* tak naprawdę zostało ci ile? 1,5 tygodnia tak? Bo ciąża bliźniacza jest donoszona w 35tyg? To już finisz zaciskaj nogi jeszcze troszkę ale nie ma już takiego zagrożenia nawet w najgorszym wypadku.. No i jesteś pod fachowa opieka wierze ze będzie dobrze :)

Fenika to UK, dlatego takie głupie procedury mają. Wymaz robią tylko jak decydujesz się rodzic naturalnie. Ale gdy wyjdzie pozytyw to i tak nie masz antybiotyku przed terminem tylko dostajesz jak rozpocznie się akcja porodowa.

Chciałam iść prywatne na wymaz, ale pl gin nie chętnie chce to robić, bo on to do laboratorium musi do pl taszczyc i jak jest kilka dni w UK to nie za bardzo ma możliwość. Niby w drodze wyjątku zrobiłby mi ten wymaz, ale dziś ta lekarka mnie uspokoiła że na 100% dostanę antybiotyk przed cc.

aniabuu jezeli gbs wychodzi pozytywny to nie podaja wczesniej antybiotykow, bo to bez sensu, paciorkowiec bardzo szybko wraca wiec i tak musieliby podac antybiotyk przy porodzie

reklama
Do góry