reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No mnie to teraz przywiazali do łóżka... Zmienili mi przepływ z 24 mg/h do 8... A do konca strzykawki jeszcze 20... Normalnie straszne to jest. Dobrze ze chociaz batony mam przy łóżku to się poobżeram hehe ;-)

reklama
Kitki, Alunia i Beata nogi mocno razem koniecznie a tak calkiem na powaznie bedzie dobrze... Sciskam Was mocno kochane:)

Ja dzis tez po wizycie. Szew i pessar trzymają. Ala wazy juz 2300, wszystko ma zgodnie zxwiekiem ciazy, przeplywy tez dobre.

Jedynie co to cisnienie ciagle takie sobie i dostalam nowe tabsy. Oby zadzialaly.

Aha i dzis sie dowiedzialam ze duphaston mam brac tylko do przyszlego tyg. Czyli do zakończonego 34 tc. Bo potem juz nie dziala. Tez tak mialyscie?? Wiecie cos o tym??

Ja juz wlasnie odstawilam dupka calkowicie. Ale mam problem z acardem bo gin kazal odstawiac a na ip kaza brac do konca. Ale nawet na ulotce pisze ze w III trym nie wolno. A ci twierdza ze wolno do konca. I wiedz kogo sluchac

Kitki a jaka dawke brałas dupka?? Odstawilas z dnia na dzien czy zmniejszalas dawke??

Co do acardu nie pomoge, ale nienawidze sytuacji jak jeden lekarz mowi tak a drugi tak. Na zdrowa logike- akard rozrzedza krew?? Czy zle kojarze?? Bo jesli tak to przy porodzie sn czy cc to chyba nie wskazane

Acard brałam ale zupełnie nie pamiętam do kiedy. Ale jestem caly czas na clexane, nawet mam zwiększoną dawkę. Clexane rozrzedza krew i lekarz powiedział,że mam brać to cały czas i pewnie nawet po porodzie mi w szpitalu podadzą podwójną dawkę.

Swoja drogą...dziś po Clexanie prawie zemdlałam. Byłam splątana,serducho zaczęło walić , dłonie mrowiły...
Przeszło po kilkunastu minutach ale mąż już chciał pogotowie wołać. Jutro znów się ukłuję i zobaczymy czy reakcja taka będzie.Jeśli znowu będą sensacje to będę musiała się pewnie skonsultować z jakimś logiem...

Ja też na acardzie i mi gin powiedziała że mogę brać tylko do 30 tc, później już nie brać. Więc od tygodnia już nie lykam

Oczywiscie znow nie spie. Usnelam przed 24 i juz koniec. Jest mi strasznie duszno i niewygodnie. Ta laska nie chce uchylic okna bo chora. Mam nadzieje ze jutro mi zleca badania albo cos wymysla bo inaczej palne sobie w leb

Sweetka - ja bralam 3x1 duphaston od 5tyg ciazy. schodzilam bardzo powoli. Najpierw 2x1 pozniej 1x1. Pozniej co drugi dzien i koniec

Poliana - ja mam clexane tez do porodu samego i 6tyg po niby. Ten acard mnie zastanawia bo na ulotce pisze by nie brac juz. Moj gin mowi by nie brac. A w szpitalu twierdza ze do porodu brac i zeby nie bac sie krwotoku. Tylko ze ja sie nie boje krwotoku tylko o malego:( i to kazda brac ci co jeszcze rano pytali po co mi te wszystkie leki itd.

Oj kitki współczuje....trzymam kciuki zeby cię szybko wypuścili...widzisz,tynsie obudziłas a ja wlasnie sie kładę spać:) i pewnie obudzę sie za 2h :(mało pisze ostatnio ale śledzę was dziewczyny wiec doczytałam wszystko co zaległe ..daj kitki znac jak po badaniach...buziaki i pozdrowienia

reklama
Do góry