reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No to dobrze Alunia ze ci od razu podlaczyli, oj to jeszcze nie pora na rodzenie..
Antus ja z Damianem tez tak miałam ze na początku ładnie było widać i się pokazywał a pod koniec juz nie, wiec nie jestem rozczarowana :) mi jeszcze mój zrobi usg 14.03 na wizycie, pytali się czy chce za 2 czy 3tyg przyjść ale jak się dzisiaj wysiedzałam to juz mi się odechciało za często tam jeździć :D

reklama
Renia super wieści, po tej twojej stresującej pierwszej ciąży teraz bezapelacyjnie należy Ci się spokojne i bezstresowe oczekiwanie na rozwiązanie :)

Lusinda, główka jest wyraźnie twardsza niż pupa i czuć to na brzuchu, przynajmniej ja czułam u koleżanki której mała niestety do końca się nie odwróciła i miała cc, ale pod sam koniec to brzuch w górnej części miała taki mega twardy, bo tam właśnie ta główka była.

Kitki, biedna jesteś z tym tłumaczeniem się :(

Alunia trzymaj się, będzie dobrze :*

Beatka jak u Ciebie sytuacja?

Alunia trzymaj się kochana.
U mnie nie wykryli żadnych skurczy, ale co nie oznacza że za jakiś czas nie wykryją :-(

Mają podać mi luteinę, podłączyć pod kroplówkę (nie wiem jaki lek mają przez nią podać bo nie podjęli jeszcze ostatecznej decyzji) i założyć mi pessar.

Beata jak to dobrze że ty się znalazłaś w tym szpitalu... w domu mogłoby być nieciekawie :/ Trzymam kciuki żeby powstrzymali tą szyjkę jeszcze na kilka tygodni.. I pewnie powstrzymają jak już podadzą leki i ty też leż pupą do góry i powinno być ok :*

Widze, że te nasze maluszki niecierpliwe i chca przyjsc na swiat. Dziewczyny przede wszystkim spokoj.....wiem,że łatwo sie mowi.... sama ryczałam jak lezałam

Ło matus ... trzymajcie się dziewczynki . Co te kwietniowe dzidzie takie niecierpliwie ..
Ja usg mam na ten czwartek na 14:40 . Ciekawe jaką duża już jest? No ni czy płeć się niezmieniła ..?:-) :)

Mnie podają teraz Atosiban na zanik tych skurczy, dobrze ze co 3 godz zmieniają strzykawe to chociaz do toalety pójdę.
Beatka to mnie zaskoczylas z tym pessarem, tez myslalam ze w tym tyg ciąży już się go nie zakłada.

reklama
Alunia Beatka - trzymajcie sie. W porownaniu do Was to ja mam pikus bo z malym wsio ok. Szyjka dluga zamkniete brak skurczy. I maly ladnie rosnie. Takze juz nie smece jak mi zle;)

Do góry