reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Hey ja też po usg. Stres był ogromny, bo najpierw usg robiła mi jakąś malo doswiadczona lekarka i mi powiedziała że dziecko nie rośnie wogole, wg waga 1100 czyli przez 2 tyg maleńka urosłaby tylko 40 gr!!!
Zestresowalam się okropnie, po czym zawołała doswiadczona technik i się okazało że były źle wymierzone kości udowe, które ma bardzo długie i mała waży 1390 gr ;-) fakt że jest mała, ale technik stwierdziła że długie nogi i chudzinka jak jej mama. Póki co wszystko ok, przepływy wporzasiu. Tak czy siak muszę mieć usg co tydzień.

reklama
Oj to Wam zazdroszczę z biustami, mnie urósł z 75 C do 75 F i zastanawiam się właśnie czy jak urodze to jeszcze może się powiększyć? Dlatego jeszcze czekam troszkę z kupieniem biustonosza do karmienia...
f2w39jcg9643e66r.png

aniabuu nic nie czułam, powiedzial ze w ciąży nic się z tym nie robi. Ale ja i tak się martwię wiec zapytam mojej ginki na wizycie w piatek.

Martita mała jest młodsza wg usg o tydzień, ale ona była od początku młodsza o tydzień i dr mówiła że mam się tym nie martwić, najważniejsze że przybiera na wadze. Po za tym mówiła że strasznie ruchliwa jest i kopie gdzie popadnie ;-)

Nie dam rady, mój lekarz ma urlop :-/ Postanowiłam że do piątku, tj. do USG będę leżeć i oszczędzać się bo ostatnio bardzo dużo latałam.

aniabuuu to moja niewiele więcej wazyla bo 1544, nie wszystkie dzieci musza się rodzic 3500 ;)

Beata a ten lekarz do którego chodzilas poprzednio?

reklama
Dzwoniłam, nie ma do niego terminów wolnych w najbliższym czasie, a nie zapiszą mnie do niego między pacjentkami bo przestałam do niego chodzić. Może uda mi się zapisać do jakiegoś innego lekarza, ale i tak to będzie wizyta bez USG :-/

Do góry