reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Tez trzymam za Was kciuki dziewczyny na jutrszejszych wizytach!! Ja mam we wtorek. Brzuch mi nie twardnieje ale 2 czy 3 razy mialam bole jak na okres zwlaszcza rano po przebudzeniu. I wiecie co teraz przy pisaniu tego posta przypomnialo mi sie ze musze jutro na bad krwi isc !!! Zapomnialabym cholercia

Mam jeszcze dwa pytania. Czy jak bede na rocznym macierzynskim to mojemu mezowi bedzie przyslugiwalo 2 dni na zdrowe dziecko??

I drugie pytanie o piersi - czy po eystapieniu laktacji duzo sie powiększyły??? Zastanawiam sie nad rozmiarem bielizny...

reklama
Sweetka, nie pomogę Ci w pierwszej i drugiej kwestii, ale jeżeli chodzi o laktację, to moje piersi po jej wystąpieniu miały mega duży rozmiar. Ale to nie trwało długo, później rozmiar był tylko troszkę większy od mojego sprzed ciąży, a po zakończeniu laktacji wrócił do poprzedniego.

Ja już po wizycie, tak jak myslalam nic zlego się nie dzieje. Szyjka bez zmian, tyle ze Kaja już mocno uciska glowka i pewnie stad te bole. Plamienie nie wiadomo skad, może naczynko. Mam brac magnez, nospa doraźnie i oszczedzac się, ale to już slyszalam cztery tygodnie temu. Dostalam skierowanie na usg, tak żeby sprawdzić dla swietego spokoju, zapisałam się na jutro rano. Aha i mam zylaki pochwy :(

Kurczę Martita nie zazdroszczę żylaków. Może niech Ci też sprawdzą to spojenie na usg bo z tego co czytam to podobne objawy do mnie masz.

Martita - musialby ci mocno icisnac spojenie od gory i wtedy jak bol to podejrzenie rozejscia. Ale i tak wtedy usg trzeba robic. Ja tak mialam. Wiec jutro wspomnij niech sptawdza przy okazji. Ale fajnie masz z tym usg i co nic nie placisz ze skierowaniem?

Tylko mnie to raczej boli jak chodze, stoje, siedze, a przy rozejściu spojenia to chyba i przy lezeniu by mnie bolało, czy się myle?

Kitki nic nie zaplace jak mam skierowanie. Tzn ja place skladke co miesiąc z pensji mam odciągana na pakiet dla siebie, corki i meza. Tak normalnie w pakiecie mam tylko trzy usg, chyba ze cos się dzieje, a ze mi dal to skorzystam. Tylko, ze potem i tak musze dostać jeszcze jedno skierowanie po 37, no ale tak wymaga szpital gdzie będę rodzic.

Martita - to super masz. Mnie bolalo tez jak lezalam. Kazda zmiana pozycji to bol jakby ci kto igly wbijal. Przynajmniej ja tak mialam

reklama
Do góry