reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Ależ majowe dzieciaczki sie rozwijają :-) Opuscić parę dni nowości a tu tyle nowych umiejętnosci! :-):-D Super! Gratulacje dla wszystkich!!!:tak:;-)

U nas gadanie pełną parą, mama już dawno sie znudziło, teraz pora na co innego ;-) Mama już tylko czasem :sorry2: Teraz namiętnie baba i trochę już jakby tata ale bardziej tiatia. No i w ogóle strasznie gada tak po swojemu ale jak jest sam :-p Jak tylko ktoś do niego podejdize (np mama z aparatem żeby to uwiecznić) to od razu patrzy i czeka zeby to do niego gadac, a gdy siedzi sobie sam i sie bawi to ostro nawija, ale to normalnie takie wyrazy, co prawda jeszcze przypadkowe, że szok! Ciągle jedne głoski za drugimi mówi i np wczoraj mu wyszło: "wezuwiusz" hahahahaha:-D Co do fizycznych aspektów to z raczkowaniem do przodu nie jesteśmy, nadal tylko pupa w górę a twarz w dół :-D Choć już może trochę silniej ten tyłek podnosi ;-)Lekkie pełzanie i pewniejsze siedzenie :tak:Takze tam gdize chce dotrzec jakos dociera mimo iż brak raczkowania. Turlanie, lekki pełz i juz jest tam gdzie chce:tak: Ale brak kosi kosi, pa pa mimo iż ciągle przed nim papuję i kosiuję to tylko patrzy ze zdumieniem :sorry2:No i za osiagniecie tego raczej nie można uznać ale napiszę tu że w końcu mój syniu "ma trochę włosów" :-D Nadal ich raczej nie widać zbytnio bo jaśniutkie ale w końcu je "czuć" :-):-D Oja głaszczę je, głaszczę...

reklama
Gratulacje dla gadułki Piotrusia :)

My wczoraj ubralismy choinke i dzis Wojtek ją zobaczył - maz sie uparł zeby jej nie zastawiac pufkami bo Wojtek tam nie podejdzie i co tylko rano połozylismy go na dywanie a on szur szur i popełz pod choinke i rozpoczoł od ciagniecia sznura z lampkami - ledwo go maz wyciagnoł spod choinki i teraz choinka zastawiona. Wojtek pełza wkolo choinki i kombinuje jak sie do niej dostac. Zaliczył zez pierwsze sciaganie babeczek :) na szczescie babki nie ze szkła :)

No i za osiagniecie tego raczej nie można uznać ale napiszę tu że w końcu mój syniu "ma trochę włosów" :-D Nadal ich raczej nie widać zbytnio bo jaśniutkie ale w końcu je "czuć" :-):-D Oja głaszczę je, głaszczę...

My z kolei pozbyliśmy się trochę włosów:-D....włosy z przydługiej grzywki mamy już w kopercie:tak:
Mój też jest straszny gaduła...no ale "Wezuwiusz"!:szok::-D...nam z trudnych słów wychodzi jedynie "Agata"-eh, daleko nam jeszcze do takich kombinacji:tak::-D

ewitko: U nas wcale nie lepiej:wściekła/y:Uśpiłam go koło 21...a do 21:40 były już dwie pobudki( a ile jeszcze w nocy:wściekła/y::no:)- zachlastać się można:wściekła/y:W święta odstawianie od cyca

Ewitka a może Twój synuś za dużo w dzień śpi?
Odsypia nockę do 9:30-10, potem śpi na spacerze 1-2h i po południu już raczej nie chce spać - czasem najwyżej 30-45 min. (najczęściej ok 17) Ale jak śpi po południu, to po kąpieli zasypia dopiero o 22 :-(
Taki to mi się mało śpiący "egzemplarz" trafił :-D
Ale wcześniej potrafił spać od kąpieli do 9-10 rano z przerwami na cyca.

pyzunia ale wojtek musi śmiesznie wyglądać jak w koło tej choinki pełza :-D:-D:-D

babajago- tez byłam w szoku jak on z tym wezuwiuszem wyskoczył :-D:tak: omal że sie przewrówciłam :-D szkoda że do aparatu takich słow nie formułuje wstydzioch jeden :sorry2: P.S. u nas do obcięcia grzywki długiiii czasss :-D;-)

ewitka- przy twoim to mój jest wielkim śpiochem :szok: kurcze ale może cos w tym jest ze mały stęskniony jest za tobą...

dziewczyny a moze te Wasze pociechy głodne idlatego sie tak budza?
Ja teraz odkrułam ze Wojtek sie wybudza bo boli go brzusio tylko nie wiem czy po ilosci modyfikowanego z mleczkiem czy tez ja cos zle jem - wiec dzis jadłam tak jak mama karmiaca powinna jesc a wieczorem małemu damy mniej modyfikowanego i zobaczymy

Ewitko no faktycznie zbyt śpiący egzemplarz Ci się ni trafił. Ale w dzień śpi więcej niż Rafał. Bo Rafał śpi max po pół godziny ok 3 razy. Od klilku dni może dwóch - trzech kładę go na drzemki o tych samych porach i śpi troche dłużej bo troche ponad godzinę, ale tylko dwa razy. A to dlatego że wyczytałam ostatnio że byczki lubią regularność.
W ogóle jakiś taki grzeczny ostatnio. JAk się budzi po drugiej drzemce o 15 to do 18 nawet nie bardzo marudzi tylko się ładnie bawi, oczywiście z kimś.

U mnie Rafał sam odstawia się od cyca. Dziś w dzień nie cycał ani razu. Tylko w nocy, ostatnie cycanie rano było o 6. O 9 odciągnięte z butli dostał, potem obiad a po południu to jakiś nie głody był bo ani cycka ani deseru nie chciał. A na kolacje dostaje kaszę i troszkę cycka na popitkę.

W ogóle jakiś taki grzeczny ostatnio. JAk się budzi po drugiej drzemce o 15 to do 18 nawet nie bardzo marudzi tylko się ładnie bawi, oczywiście z kimś.

U mnie Rafał sam odstawia się od cyca. Dziś w dzień nie cycał ani razu. Tylko w nocy, ostatnie cycanie rano było o 6. O 9 odciągnięte z butli dostał, potem obiad a po południu to jakiś nie głody był bo ani cycka ani deseru nie chciał. A na kolacje dostaje kaszę i troszkę cycka na popitkę.
Proszę jaki mądry chłopak!!!

A ja sie dziś troszkę przeraziłam...wycierałam kurze, młody siedział w łóżeczku ( a przynajmniej takiego go tam zostawiłam;-))...odwracam sie a on -TrzyzębnyFullSmile STOI SAM!!!:szok::-D Niby nie raz juz widziałam go w takiej pozycji, ale zawsze w eskorcie dorosłego...ale teraz "tak sam"-dziwny widok...aż sie rzucilam mu na pomoc;-)

reklama
Do góry