reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze styczniowe brzusie

Juhuuuuu! spadający bombel na choryzoncie

• Wszystkich głosujących
    6
Mi już teraz jest smutno, jak sobie pomyślę, że nie zawsze będę miała maleństwo ze sobą. Teraz mogę je głaskać kiedy tylko zechcę, a później, zobaczymy jak to będzie.
Strasznie jestem ciekawa, czy wydłużą macierzyński

reklama
Właśnie - może już dzisiaj będzie coś więcej wiadomo o tym macierzyńskim, bo na razie to chyba tylko o wydłużeniu mówili ale o ile to nie wiadomo. Kiedyś było bodajże pół roku o ile dobrze pamiętam - może teraz też. Dla takiego maleństwa 2 miesiące dłużej z mamusią to bardzo dużo - trzymajmy kciuki, żebyśmy się zdążyły załapać.
Trzymajcie się w tych najsłodszych męczarniach - pierwszy uśmiech zrewanżuje wszystko :)

nausea pisze:
aga jakie szafki wybrałaś, może ja też sobie takie zakupię, bo myślimy op Komandorze, ale nie wiem jak z ceną.Nam i tak przydałaby się szafa i tak,ale to duże koszty.daj znac co fajnego wybrałaś w IKEA.Pościel jest tam tania dośc i śliczna, ale mówię, wymiary niestandartowe:(
nauseo, mam juz w sypialnie pax brevik, wiec chce do niego dokupic jakies dwa wezsze korpusy i postawic w przedpokoju. niestety nie mam w ogole miejsca na inne warianty, komody itp. mam nadzieje, ze ten rok jakos przezyjemy z malenstwem w sypialni, a za rok zmienimy tapety. dlatego ten pax brevik. wtedy bedzie mozna kombinowac szafe z dwoma dokupionymi elmentami jak sie chce. zreszta nawet teraz kiedy przeniose do przedpokoju wszystkie kurtki bede mogla troche pokombinowac z polkami i nie musiec wszystiego kupowac od nowa. ten system brevik jest dobry, ze wszystko wszedzie pasuje. ciekawa jestem czy nie bedziemy dostawac klaustrofobi w przedpokoju jak wstawie te dwie szafy(ki)(nazywam je szafkami, bo to ten wezszy wariant).

dodeczko! super brzuszek.
no i widze, ze figura tez super. gratuluje (bez zawisci, calkiem szczerze)

jestes troche przeciwienstwem mojego sloniego nastroju i wygladu. ostatnio doszlam do wniosku, ze z moimi obtluszczonymi ramionami moge powoli startowac bez skrzydel do konkursu z dedalem i ikarem. widzial juz ktos latajacego slonia???? ;D

atga rozumiem,widziałm te zestawy ....całkiem rozsądne cenowo jak na IKEA:)

Dziewczyny...dziś u ginsa
1.DZIDZIA DOBRZE ODŻYWIONA
2. DUUUUUŻA
3. SZYJKA 1,5 (ZA 2 TYG KONTROLA)
4. BRZUCH STAWIA SIE ALE NA TYM ETAPIE MOŻE BYĆ
5. UTRZYAMŁAM WAGĘ:)
6. WYNIKI BADAŃ DOBRE-ZNACZNIE ZMIEJCZYŁY SIE LEUKOCYTY:)
7. MAM JEŚĆ WIT CCCCCCC
8. POLEGIWAC ,ALE BEZ PRZESADY.
9. 2 ZDJĘCIA USG ROZSZYFROWANE
10. NAJGORSZE ZA MNA:)
11. WYLICZYŁ MI DOC., Z EJESTEM JUŻ W 32 TYG, (A JA ŻE JESTEM W 31 I 6 DNI):)
12. TEST NA NISICIELSTWO WIRUSA WĄTROBY NEGATYWNY:)

POZDRAWIAM

Izabelka dzię,i.Co do szyjki ,to ma prawo sie juz skracać, ale za 2 tyg na kontrolę:)Od jakiegos czasu mam taka.Nie podnosił lekarz alarmu:)Także czekam spokojnie:)

Nauseo!
Cieszę się że u ciebie wszystko dobrze. A te wizyty co dwa tygodnie to na tym etapie już standart.

Dziewczynki!
Nic nie słyszałam na temat wydłużenia urlopumacierzyńskiego. Ciekawe o ile miałby być wydłużony i kiedy nowe przepisy weszłyby w życie , to przecież dla nas bardzo ważne , oby przed naszym rozwiązaniem.
Jak będziecie miały jakieś bardziej konkretne wiadomości dajcie koniecznie znać.

Pozdrowienia dla wszystkich ciężarówek. :laugh:

reklama
Bardzo dziekuję za takie posty na temat mojego brzuszka :) Podtrzymałyście mnie na duchu bo troszkę się martwiłam że może on za mały jak na obecny tydzień, no ale w sumie jeśli chodzi o mnie to się cieszę, bo choć często się męczę jak wlekę się na zajęcia na uczelni to zawsze myślę że mogłoby być gorzej :) Zobaczymy jak będzie dalej :)

Jej pamiętam jak zaczynałyśmy pisać na tym wątku... pierwszy forki etc. a niektóre z nas już tak bliziunio rozwiązania... jejku :) Cudownie :) Ja w sumie nie mogę się doczekać naszego maluszka na świecie ale jednocześnie straaasznie chciałabym urodzić w terminie... :) Zresztą pewnie jak każda z nas :) Czego Wam i sobie życzę :-*

Tak się jeszcze zastanawiam... czy macie może małe krwotoki z nosa ?? Czy jestem wyjątkiem ??

nausea bardzo się cieszę że wszystko cacy :) I tak trzymaj :)

Wszystkim brzuchatkom życzę mnóstwa zdróweczka i jak najlepszego samopoczucia :-*

Do góry