reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawy...

justi u mnie też milion stopni w cieniu - termometr spadł bo klej w słońcu nie trzymał ... :eek:

anisiaj ja 6w1 - rota+pneumo
jeśli chodzi o szczepienia to w ogóle wszystkiego jest za dużo jak na tak maleńkiego człowieczka... zły jest w PL program szczepień, ale skoro są to znaczy że po coś się "to" robi... porozmawiaj szczerze z pediatrą... nam poradziła 6 w 1 - rota bym na 100% wzięła a pneumo jak uważasz ... mieningokoki polecane są dla dzieci które idą do żłobka, więc ja nie brałam

reklama
U nas jest jeszcze inaczej, bo jest 3w1 i tym szczepiliśmy. Znajoma położna odradziła szczepienie nam na rota. Ile ludzi tyle opinii.

Justi ma racje ile ludzi tyle opini. U nas nie ma wyboru , po urodzeniu dziecka dostaje sie rozpisane szczepienia i trzeba sie na nie stawic , jesli nie to pierwsze upomnienie jest pisemna a za drugim razem zjawia sie policja . U mnie tak bylo ,dostalam wezwanie na szczepienie zignorowalam je bo sjoro maja taki burdel i nie wiedza ze dziecko zmarlo to nie chcialo mi sie im tlumaczyc i po jakims czasie zapukala policja do drzwi byli tacy ze musialam im pokazac akt zgonu i dopiero dali mi spokoj.

Bobuś ale u mnie nie ma castoramy:-(

Aniś ja szczepiłam najpierw (jedną dawkę) 5w1 a potem pielęgniarka powiedziała żebym 6w1. Szczepiłam więc 6w1. Poza tym wszystkim jest jedna dawka konserwantu a nie kilka (kilka szczepionek).

My poszliśmy połazić do tesco.Chłodniej tam.

Ja szczepiłam tylko obowiązkowymi szczepionkami.
Nie jestem za dodatkowymi szczepionkami, jak dla mnie to nawet te obowiązkowe to i tak duża ingerencja w organizm i każdy powinien mieć wybór czy szczepić czy nie.
Ale to tylko moje zdanie, ktoś może mieć inne ;-)

A u mnie chłodno, klima chodzi na całego :tak: Cud, miód, malina :-) Nie ma to jak się cieszyć, że się siedzi w pracy :-D
A teraz idę na kawusię do koleżanki z laboratarium ;-)

U nas niebo czyściutkie....
Gnieździmy się w jednym pokoiku a za drzwiami kurz aż "miło"....Pocieszam się że to końcówka.Dobrze że mamy balkon a słońce jest tutaj rano.

reklama
dzięki dziewczyny,

bietka z tym pediatrą to nie takie łatwe. ten na nfz jest beznadziejny, a nie ma tu innego, tzn są ale nie było czasu, żeby się rozeznać i dopiero będziemy się przepisywać. prywatnie mam super lekarkę, ale wizyta 140, dojazd i powrót taxą 100, więc chyba nie będę się jej doradzała. Mówiłam Wam, że usg musimy robić prywatnie? usg 130 plus ortopeda 140, nie mówię o kasie, bo chcę zrzutkę ;) (swoją drogą nadal czekam na ten jacht;)), ale załamuje mnie to, że w naszej okolicy na nfz jest takie dziadostwo i kolejki.

Do góry