A propos reklam - dorzucam swoją dzidzię usg co prawda sprzed miesiąca ale w domu nie mamy skanera i tak się złożyło że zdjęcia dopiero wczoraj zeskanowane...Jak widać pokazywał głównie łapke (jak się klknie to się powiększy trochę i tak fajnie te paluszki widać) a co między nóżkami nie chciał...To górne to można nawet zinterpretować jako brzydki gest - odpowiedź na to co on myśli o podglądaniu... ale to po prostu fragment ścianki macicy zlał się z rączką i tak wyszło - maluszek bardzo wtedy się wtulał w ściankę macicy i za dużo nie chciał pokazać.
reklama
O
Oliwierek
Gość
Ale dusy cłowiek Basiu tam siedzi w Twoim bzusku. Śmiesny taki...krusynek.
Wszystkie nasze dzieciaki są słodziaki na tych zdjęciach. Szkoda, że są takie niewyraźne te usg...
Wszystkie nasze dzieciaki są słodziaki na tych zdjęciach. Szkoda, że są takie niewyraźne te usg...
Dzieki Oliwierek A i tak my widzimy na tych usg najwięcej...innym jak pokazuję to jakoś nie zawsze...nie wiem jak oni mogą nie widzieć !! Nie mogę się już doczekać wtorku kiedy się naoglądam maluszka przez ok 50 min na usg
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Aż 50 minut?!Ależ ci zazdroszczę!Ja mam robione najwyżej przez kilka
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Basiu ten twój maluch to nawyrażniej pociaga drinka na tej drugiej fotce. Uważaj na niego ;D
A tak swoja drogą to mnie też wkurza że inni nie wica na USG tych rzeczy co my. Ciekawe dlaczego przecież to takie oczywiste ;D ;D ;D
A tak swoja drogą to mnie też wkurza że inni nie wica na USG tych rzeczy co my. Ciekawe dlaczego przecież to takie oczywiste ;D ;D ;D
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Basiu maleństwo cudowne, ah żeby te dzieciaczki były poźniej takie grzeczne , jak teraz w brzuszku)) A co do czasu USG, to ja też mam stosunkowo długo, może nie tak jak ty ale tak od 20 do 30 minut. Pod koniec zawsze się niecierpliwie- bo chce już dostac kasetę w swoje recę i pedzić do domu, pochwalić się wszystkim)))
Basiu - sliczne malenstwo i jakie duze)
Ja tez mam krotko USG zawsze, tylko to w 12 tygodniu bylo dlugie, ale nawet nie wiem ile i wiecej widzial moj maz niz ja.
Teraz jak bede na polowkowym to tez pewnie bedzie dlugie.
I moj gin nie nagrywa plyt.buuuuuu
Ja tez mam krotko USG zawsze, tylko to w 12 tygodniu bylo dlugie, ale nawet nie wiem ile i wiecej widzial moj maz niz ja.
Teraz jak bede na polowkowym to tez pewnie bedzie dlugie.
I moj gin nie nagrywa plyt.buuuuuu
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Moje USG normalnie też jest długie i na życzenie lekarz nagrywa płytki. Byłam na jednym w poniedziałek, a na następne idę za 2 tygodnie i to ma być najfajniejsze, bo sam lekarz powiedział, że będzie dłuższe niz standardowo i bardzo dokładne - będzie szukał ewentualnych wad. Oby tylko nic nie znalazł...
I bardzo fajne jest to, że on ma dwa monitory do tego usg - jeden dla siebie i przyszłego tatusia, a drugi tylko dla mamusi, na wysięgniku dokładnie przed oczami i wielgaaaaaaachny - 21 cali. I jeszcze taki fajny wałeczek pod kark, żeby było wygodnie patrzeć. Pełny luksus. Mimo tego, że to zawsze trochę trwa, za każdym razem mam niedosyt... Dobrze, że znowu idę za 2 tygodnie. Zobaczę, co tam u mojej Oli słychać
I bardzo fajne jest to, że on ma dwa monitory do tego usg - jeden dla siebie i przyszłego tatusia, a drugi tylko dla mamusi, na wysięgniku dokładnie przed oczami i wielgaaaaaaachny - 21 cali. I jeszcze taki fajny wałeczek pod kark, żeby było wygodnie patrzeć. Pełny luksus. Mimo tego, że to zawsze trochę trwa, za każdym razem mam niedosyt... Dobrze, że znowu idę za 2 tygodnie. Zobaczę, co tam u mojej Oli słychać
Sumka - faktycznie tak wygląda - jakby z niewidzialnej szklaneczki pociągał
A co do usg - normalnie tez mam krótkie, a to ma byc takie długie bo ma właśnie oglądać dokładnie wszystkie narządy i sprawdzać czy wszystko ok. I powiedział że mam się na tak długa wizytę nastawić (to własnie to tzw połówkowe choć on tak tego nie nazwał)
A co do usg - normalnie tez mam krótkie, a to ma byc takie długie bo ma właśnie oglądać dokładnie wszystkie narządy i sprawdzać czy wszystko ok. I powiedział że mam się na tak długa wizytę nastawić (to własnie to tzw połówkowe choć on tak tego nie nazwał)
reklama
W kolejności - rączki, które zasłaniały dzisiaj buźke i nie chciały jej pokazać (jeszcze obok blisko łożysko, do którego był przytulony), potem buźka trochę odsłonięta i na końcu - dowód na to że chłopak...zresztą która dziewczynka zasłaniałaby buźkę a rozstawiała nóżki
Z tego usg wynika że maluch waży 391 g i ma 20 tyg 6 dni - pierwszy raz wyszło dokładnie co do dnia tyle ile wg mnie powinien mieć (licząc faktyczną długość cyklu - bo zawsze miałam dłuższe). Poza tym oglądał lekarz wszystkie narządy wewnętrzne dzidzusia - są ok, powiedział że mam bardzo dziwne ciśnienie krwi (mierzył chyba przepływ w pępowinie jeśli dobrze zrozumiałam) - że tak niskie że aż rzadko spotykane ale powiedział ze lepsze niskie niż wysokie.
Powiedzcie jak zrobić żeby taki podpis jak ostatni obrazek pkazywał mi się zawsze pod wiadomością? Tak jak np ma sikającego chłopca Oliwierek ... o sorki - jak Monika
Z tego usg wynika że maluch waży 391 g i ma 20 tyg 6 dni - pierwszy raz wyszło dokładnie co do dnia tyle ile wg mnie powinien mieć (licząc faktyczną długość cyklu - bo zawsze miałam dłuższe). Poza tym oglądał lekarz wszystkie narządy wewnętrzne dzidzusia - są ok, powiedział że mam bardzo dziwne ciśnienie krwi (mierzył chyba przepływ w pępowinie jeśli dobrze zrozumiałam) - że tak niskie że aż rzadko spotykane ale powiedział ze lepsze niskie niż wysokie.
Powiedzcie jak zrobić żeby taki podpis jak ostatni obrazek pkazywał mi się zawsze pod wiadomością? Tak jak np ma sikającego chłopca Oliwierek ... o sorki - jak Monika