reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Madziara dużo zdrówka dla Nikodema.
Ja to raz wyszłam z przychodni, bo musialam długo czekać i jak dzieci w kolo zaczęły prychać i kichać to uciekłam:baffled::tak:

reklama
dziewczyny to u Was nie ma podzialu na dzieci choreb i zdrowe?????????
u nas chore wchodza z doroslymi glownym wejsciema zdrowe osobno i nie maja z nikim chorym kontaktu, myslalam ze wszedzie tak jest:baffled:

Madziara biedny Twój Nikodem, życzę szybkiej poprawy! :-)
Składam życzenia wszystkim dzieciom urodzonym 13.08.2007!!! To był dzień...ehhh
Kuba urodził się w 40 tygodniu (termin miałam na 11.08) ważył 3300 ale ma okrągłą głowię i trochę się męczyłam zanim wyskoczył :-). Dzisiaj z okazji urodzin zrobił nam niespodziankę i obudził się o 3 na butlę a potem DOPIERO o 7!!
U nas pada śnieg z deszczem, jestem w środku przedświątecznych porządków i już mam dość... a Wy jak sobie radzicie?? Muszę się jeszcze pobawić w mikołaja i zastanawiam się co Kubusiowi kupić macie może jakieś fajne pomysły?
Kuba właśnie leży na macie i ciśnie kupę więc jest spokój ..hahaha :-) ale już go czuję :-)

Madziara dużo zdrówka dla królewicza Nikodema:tak:mój Piotrek tez wazy ok 7.5 kg zważylismy go na naszej wadze ( tzn najpierw zwazyłam sie sama a potem z nim więc tak mniej więcej 7.5 kg jest:-))

Wszystkiego naj dla 4 miesiecznych maluszków...ale czas leci:szok:;-)

U nas nie ma zadnych nowości w diecie tylko dzis kupiłam nowa herbatke jabłko z melisa i zasmakowała Piotrkowi chodziaż trudno stwierdzic bo on jak narazie wszystko pił :-D
Piotrek tak od tyg zaczął sie przewracac z plecków na brzuch tylko że jak się przewróci to zawsze mu jedna reka zostanie pod brzuchem i sie denerwuje:sorry2: jeszcze muis dopracowac obroty:-p

Nie wiem czy juz czytacie swoim maluszkom ale my dostalismy takie fajne kolorowe książeczki i jest zachwycony:-DPod wieczór jak nie chce spać i marudny jest to taka bajka z obrazkami potrafi go zajać jakies dobre 20 min:-pwpatruje sie w literki, obrazki i grucha tak słodko to wyglada:-Dno i oczywiscie słucha z zainteresowaniem:-p

My mamy gryzak gerbera taki niebieski z wypustkami ale jeszcze Piotrkowi nie dawałam dostalismy go chyba jak miał miesiąc w prezencie

Czesc dziewczyny:-)Moge sie do Was przylaczyc? Jestem mama Ali,ktora dzisiaj konczy 4 miesiace:happy2:
Jestem nowa na forum,nie bardzo sie jeszcze orientuje jak to wszystko dziala i wyglada.Jak mnie przyjmiecie to napisze wiecej,na razie lece sie zapoznac z forum.
Pozdrowionka

Witam nowa mamusie i mala Ale.
Koniecznie napisz cos wiecej o coreczce.
Ja to juz sie powaznie martwie o te przewroty. Czy jest jeszcze ktos ktorego bobas sie nie przewraca?
Zuzia prawie siedzi sama, za jedna raczke tylko sie trzyma i podciaga sie do gory tez, az raz jak ja polozylam na poduszce to wstala i sie przewrocila i dobrze ze bylam blisko bo by spadla z wersalki. Ale przekrecac sie nie chce, z boczku to i na brzuch i na plecy ale jak ja klade na boczku to glowe podnosi i placze, a na brzuchu to glowe wysoko podnosi i ramiona tez zaczyna ale przewracac sie nie chce. Nie wiem juz czy mam sie martwic, NYGUS maly.:no:

Witam nowa mame :-)

Ewelina nie jestes jedyna mama ktora nie widzi obrotow, moj Szymon raz sie obrocil z brzuskza na placy i chyba ze trzy razy z plecow na brzuszek, ale uznaje ze to byl czysty przypadek:-) bo bylo to jakis tydzien temu i sie nie powtorzylo, a tak to jedynei sie przekreca z plecow na boki. Siedziec to by tez juz chetnie usiadl , a najlepiej to i poszedl z tata na piwo ;-)

Witam nowa mamę.
Mój mały tez się nie przewraca - wcale mu to nie w głowie. Za to na przewijaku wyprawia jakieś dziwne podskoki i próbuje powoli mostki :)

reklama
Ewelia Oliver tez sie nie przewraca a jest prawie najstarszy bo jeszcze z lipca. Przewrócił sie z brzuszka na plecy 2 razy i to dawno temu, z plecków na brzuszek jeszcze nigdy. Obraca sie za to na boczki jak jest sam w kojcu. Ja tez sie troszkę martwiłam, ale stwierdziłam ze każde dziecko jest inne i mam leniuszka, co mi wyrównuje Marianne która chodziła jak miała 11 miesięcy:-D

Do góry