reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

no to ja pierwsza:-Dwitajcie o poranku:-D
u nas wczoraj byl bardzo przyzwoity dzien - zeby nie zapeszyc:zawstydzona/y: a nad ranem kolo 5 juz bylo krecenie i wyjatkowo dzis poplakiwanie przez sen:-(wiec juz po 6 nie wytrzymalam i go obudzilam, skupil sie zrobil kupe, posmarowalismy dziasla,dostal gryzaka i usmiech na twarzy:tak:teraz juz padl - musi odespac swoje:-);-)a jak u Was nocka???

reklama
no to ja druga :-) czesc
u nas noc tez oki, Szymon zasnal o 19.30, o 1.30 bylo karmienie, o 6 sie przebudzil i juz go wzielam do nas do lozka, dostal troche cycusia i zasnal, obudzil sie o 7.30 :-)

Teraz sie przebudil z kolejnej drzemik :-) Tak wiec musze zmykac.

ŻYCZE MILEGO DNIA !!

Dziekuje za cieple przyjecie:-)
Ala urodzila sie przez cc w 37 tygodniu.Nie chcialo jej sie siedziec dluzej w brzuszku.Wazyla 3100,mierzyla 52cm.Teraz wazy 7600 i mierzy 66cm,przesypia cale noce,za to w dzien nie chce spac...tylko kilka drzemek po pol godziny i tyle.Zaczynam rozszerzac jej diete,na poczatek wprowadzilam kaszki ryzowe,nie wiem czy nie lepiej zaczac od owocow,poradzcie!!!
Moja mala tez sie jeszcze nie przekreca,za to rwie sie do siadania,slini sie juz od miesiaca ale zabkow jeszcze nie widac.
Napiszcie dziewczyny jak u Was jest z kupa,my walimy srednio co drugi dzien.Ostatnio zrobilo sie smierdzaco:sorry2:,niewiem czy to przez mleko zastepcze,czy jelitka juz dojrzaly.
Buziaki

Witaj Mamaali:tak:koleja cesarzowa:-)
U nas noc jak najbardziej do dupy....
Od paru dni nie moge go wieczorem odlozyc do łóżeczka bo wpada w histerie:no:no wiec karmimy sie na rekach i dpoiero odkladam jak zasnie-tylko dotknie materaca-ryk,no to znowu na rece-usypianie,zasnie-bach go do łózeczka-ryk:wściekła/y::no:wczoraj dopiero po 1,5 godz zasnal na dobre:-(i za 2 godz pobudka-i tak juz do konca:-(ja juz nie wiem co mam robic,wode mu daje-wypija,ale zaraz placze-zasypai dopiero jak zje mleko-czyli w nocy tez je co 4 godz:no:a powinno mu do rana wystarczyc,przesypaiaja cala noc i jest ok,:no:jestem bliska zalamania [rawde mowiac:-(
Co do kupy to tez srednio co 2 dzien,a i ostatnio baki smierdzace byly:)

Kira:-(
wlasnie wyczytalam cos co moze Ci pomoze:tak:otoz napisali ze zabkowanie moze trwac kilka tygodni a nawet miesiecy i wtedy dziecko moze sie bardzo czest wybudzac:szok:jezeli nic nie pomaga trzeba podac przed snem paracetamol - moze sprobuj raz podac wieczorem -wiem ze zwlaszcza w moich ustach brzmi to niezbyt rozsadnie;-)bo nie masz pewnosci ze to z bolu sie wybudza ale jezeli macie sie tak wszyscy meczyc:-(raz mozesz sprobowac i zobaczysz moze faktycznie cos go boli...
jak Karolek byl maly nie chcialam mu podawac Viburcolu jak sie krecil w nocy przez kolke i lekarka powiedziala ze dla dobra dziecka trzeba bo go to meczy:tak:moze te czopki kup one maja w skladzie w sumie tylko sladowe ilosci rumianku bo to homeopatia a naprawde daja dziecku ulge i ladnie spi i jest spokojne. On teraz po tylu nieprzespanych nocach to juz moze plakac nawet ze zmeczenia bidulek:-:)no:

wiem ze mamy bardzo czesto boja sie podac lek dziecku:tak:ale nawet sami lekarze twierdza ze nie wiadomo kiedy takie malenstwo cierpi z bolu:-(trzeba moze sobie to tak tlumaczyc ; jak nas cos boli to sie nie zastanawiamy za dlugo tylko bierzemy tabletke:-(ataki maluch nam nie powie:no:trzeba probowac wszystkiego:-(czesto na oslep:baffled:

Witam!
Witam szczególnie nową mamę :-) i Alę ;-)
U nas noc nie najlepsza ale już mi się o tym pisać nawet nie chce...jestem zmęczona...i chyba dziś sobie Was tylko poczytam :-)

mamaali witamy nowa sierpniowke:tak:

Kira chyba zalozymy nowy watek watek klub mam zombi:baffled:, u nas noc paskudna, maly sie darl na okraglo!!zasnal o 21:00(pierwszy taz w zyciu tak wczesnie!!!!)lezalam z nim do 23:30 bo co 15 min sie rozbudzal,okolo 1:00 zasnal na dobre a obudzil sie o 4:00 i koniec spania, darcie sie i przysypianie na pol godzinki.
Wczoraj moj maly zaczal wydawac dziwne dzwieki :baffled:, jakby sie wsciekal, byl zly, cos by go strasznie draznilo, piszczy ze zlosci, strasznie glosno!!!Ostatnio bardzo mnie on martwi...do tego kupy rzadkie jak woda:no:i cisnie ciagle kupe a tu nic!

reklama
Ola-Adas tez wydaje takie dzwieki:no:i caly sie spina,i zaciska piesci jakby byl wlasnie wsciekly:no:
Karolka-Paracetamol??kurcze:baffled:a jak to nie z bólu-to nie zaszkodzi??ja mam w syropie truskawkowy,moze faktycznie dac i zobaczyc:confused:sama nie wiem:baffled:

Do góry