reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik moze tp kolka i zabkowanie na raz:-:)wściekła/y:u nas kolka chyba ustapila ale tez nerwy sa i siedzi na kolanach ciagle miedlac tego nieszczesnego gryzaka:baffled:az zasypia z nim w buzi:no:jak mu masuje dziasla to jest spokojny ale paluchow mu w buzi caly dzien trzymac nie bede:baffled: a te kupki to Tomus moze ma na zabki, ale jak sie martwisz to zapytaj moze lekarza:-(u nas dzis tez sie z placzem wybudzal nad ranem:tak:

reklama
Kira nie zaszkodzi jak raz podasz:tak:jak zadziala to sprawa wiadoma, ze cos go boli i zajdziesz zeby go zbadali czy cos innego czy dolaczysz do mnie i Luxik:tak:i bedziemy wyciagac te zebiska na swiatlo dzienne. A klub mam zombi tez zalozymy:szok::-D
Karole tez tak cisnal jak na kupe ale mu przeszlo to chyba byylo od kolki:baffled:teraz jest jedna gesta nutramigenowa zieklona kupa a nie jak przez kilka dni po 5 w ciagu 3h:baffled:
piszcie dziwczyny bo wyjdzie na to ze tylko ja sie tu rozpisuje od rana:)

U nas noc spokojna, w miare. Ale Zuzia marudna sie zrobila i co godzine sie budzila na jedzonko, naszczescie spi ze mna to daje jej cycusia i spi dalej, ale wychodzi na to ze musze sie klasc z nia o 20 spac.:no:
Kira napewno paracetamol nie zaszkodzi jak raz podasz i zobaczysz a moze rzeczywiscie Adas cierpi:-(
Kupa u nas sie poprawila po jabluszku i jest tak co drugi dzien, a baki tez smierdzace:no:
mamaali kaszki ryzowe raczej nie zaszkodza, jak sie nie myle to niektore dziewczyny dodawaly do mleka juz troche wczesniej(Poprawcie mnie jak sie myle:-p)
U nas dzieki tez wydaje od kilku dni, raz to sie przestraszylam tak zaczela sie madrzyc:-D

Hej
U nas tez noc do d..y. Zasnął o 20 ale obudził sie o 21 45 i ta sie wybudzał co chwile i płakał do 3 potem zasnął do 7. Prężył sie i tez tak dziwnie warczy. Ja sie boje, ze to jakieś kolkowe i przestałam mu dawać jabłuszko, chociaż tego było jak paznokieć codziennie. Bo kupy tez ma takie dziwne. U Olivera to raczej nie z bolu bo brał paracetamol na gorączkę i tez płakał. Teraz śpi a wieczorem mamy przyjecie urodzinowe Marianny to mam nadzieje, ze sie będzie dobrze sprawował.

Ewelina chyba masz niestety racje ze to kolki po nowych rzeczach:-:)no:ja odstawilam i po tygodniu sie uspokoilo:tak:a slyszalam ze po owocach niestety kolki sa dosc czesto:baffled:no coz trzeba poczekac:tak:

A moj maly pospal godzinke i znow marudzi,biedna perelka, juz nie wiem jak mam mu pomoc:-:)-(do tego slini sie i krztusi:baffled:

Karolki
ja mojemu nic nowego do jedzenia nie dawalam i tez ma takie objawy jak na kolke, takze nie wiem czy to od tego jedzenia, tymbardziej ze Ewelina pisze ze jak paznokiec porcje-watpie ze to od jedzenia.:-(

Coraz wiecej mam sie skarzy na swoje maluchy, moze to jakis skok rozwojowy, akurat teraz taki czas -przesilenie czy cos :confused:

Ewelina
twoja corunia to strzelec, wiem bo ja mam urdzinki jutro:-):-):-)wszystkiego najlepszego dla twojej Marianny.
watermark.php

Evelina ucaluj Marianne urodzinowo:tak::-D!!!!!!!!
Luxik to ja juz nie wiem o co chodzi, napisalam ze kolka bo u nas tak bylo wlasnie po nowosciach.Przed chwila rozmawialam z kolezanka tez ma dziecko z sierpnia, podala 2 razy kaszke i byla straszna kolka:szok: a od czego u Tomusia to sama nie wiem:baffled:moze te kupki i bol brzuszka to wirusowe dziadostwo jest:confused::baffled:

reklama
Hej dziewczynki :-)
Baaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy wszystkim mamusiom za wczorajsze życzenia :tak: oczywiście też życzymy WSZYSTKIM maluszkom dużo zdrówka, przespanych nocy i żadnych kolek! :-)

U nas od tygodnia noce to koszmar :no: nasz maluch od jakiegoś czasu pięknie spał tzn zasypiał o godz.20 i spał do 6 rano! od tygodnia jest dramat :wściekła/y: nie chce spać i budzi sie co 1,5-2 godziny! wczoraj zasnął dopiero po 24.00! potem pobudka przed 2 i 4 potem o 5 i 6 koszmar! dzisiaj jest ostatni dzień mojego urlopu macierzyńskiego! od poniedziałku mam urlop i 21 stycznia wracam do pracy! co to będzie skoro zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej! w pracy to chyba padne jeśli noce będą takie zarwane :-( co to może być? :szok: dziecko budzi sie dosłownie z takim płaczem że ciężko go uspokoić :-( jestem załamana :-:)-:)-:)-(

Dodam tylko że nie jest to kolka bo nie pręży sie i da sie go uspokoić ale jest ciężko :(

Do góry