reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Nie wiem co jest grane z tymi nocami u tych naszych dzieciaczkow, Zuzia zawsze spala cale noce tylko na cycusia sie budzila a tu juz druga noc okropna, budzi sie o 23 i nie chce zasnac spowrotem:no: Dobrze ze sie chociaz nie drze, mi sie tez wydaje ze ona troche juz ma za malo samego mleczka na noc i pewnie wypadaloby jakiejs kaszki poprubowac ale nie chce za bardzo jej wprowadzac za duzo przed 6 miesiacem.
Moja Zuzia znalazla sobie nowa zabawe, namietnie rozmawia z telewizorem:-)
Dziekujemy bardzo za życzenia.

A Karolina pisalas ze lekarz kazal nie patrzec na sloiczki, co to znaczy, zeby nie dawac wogole sloiczkow czy zeby nie patrzec na wiek jaki jest tam napisany?

reklama
ewelia lekarz powiedzial ze na banana jest duuuuuzo za wczesnie choc na sloiczku jest ze od 4 msca:tak:wiec nie nalezy sie tym sugerowac jaki miesiac jest napisany:-)sloiczki mozna dawac:-)
Karolkowi wczoraj wieczorem troszke odpuscilo:dry:ale zeba nie ma :-Dkupilam dzis gryzak w ksztalcie smoczka nareszcie udalo mi sie go upolowac i byl ostatni;-)
Wazylam Karola wczoraj i okazalo sie ze ostatnio malo przybral:szok:ale lekarka powiedziala ze ok. dzis przeczytalam ze w 4 miesiacu dziecko znacznie mniej juz przybiera co nawet z siatek centylowych wynika jak sie na tym samym centylu utrzymuje to ok 600gram na miesiac. Napisali tez ze w przypadku karmienia piersia sie nie przerazac i nie dokarmiac bo to normalne! w koncu gdyby te dzieciaki caly czas p[rzybieraly po ponad kilogram to by byly grubasy w przyszlosci straszne:zawstydzona/y:

wiatm wszytskie mile mamy i ich dzieciaczki :-)

u nas za oknem dzis bardzo slonecznie az sie zyc chce :-)

maly wlasnie spi, a ja sobei zrobilam przerwe na 5 minut w porzadkach, bo w koncu ida swieta :-)

Dzis zakupilam Szymciowi kaszke ryzowa, miseczke i lyzeczke, wieczorem chce mu dac troche, zobaczymy jak zareaguje.

majandra moj Karol tez mial sie urodzic we wrzesniu:-p:sorry2:ale nie wysiedzial, zreszta pani doktor to przepowiadala:-Dale byl sporo wiekszy od Twojego malenstwa:tak: gdyby sie urodzil o czasie wazyl by pewnie w okolicach 4 kg:-)
tomola powodzenia z kaszka,oby smakowala Szymusiowi, trzymamy kciuki:tak:

U nas tez dzis ladnie, chcialam isc z Zuzia na spacer ale spi juz 2 godzine:-) jak nigdy.
Nasza Zuzia tez sie wczesniej wydostala, w 37 tyg, a wazyla 3550, to az sie boje pomyslec ile by miala jakby sie urodzila w czasie:baffled:
Tomola - no tak ty przeciez tez karmisz piersia, napisz koniecznia jak Szymciowi kaszka smakowala, no i czy lepiej po niej w nocy spal:-p, chociaz to pewnie jak bedziesz wieksze ilosci dawac. A jaka ty kupilas? Z mlekiem modyfikowanym czy jakas taka jak dla doroslych?

Filip się urodził w 38 i ważył 4 kg. Dobrze że mnie przed czasem rozwiązali, bo inaczej była by cesarka, a tak mogłam go sama sobie urodzić :-)

Aha - my też karmimy piersią i dopiero w styczniu dostanie cos więcej. Jak lekarka może powiedzieć ze dziecku nie wystarczy mleczko od mamusi :no: - szczególnie jak dobrze przybiera - a że się częściej budzi, no cóż, trochę się trzeba jeszcze poświęcić, a może maluszek będzie zdrowszy dzięki temu :-D

Mrozik to slicznie twoj Filip wazyl, hehe a ja tu z naszymi 3550 wyskakuje:-p
Napewno masz racje ze mleko mamusi najlepsze, ja sama duzo walczylam o to zeby karmic Zuzie i dlatego teraz sie bardzo powstrzymuje zeby nie wprowadzac duzo nowego:-p, zeby jak najdluzej karmic piersia.

reklama
Mój mały się rozłożył. W nocy okropnie kaszlał i rano do lekarza. Na razie tylko Cebion i Nasivin. Na dodatek zrobiła mu się sucha i czerwona skóra na buzi - dostałam maść do smarowania. A jak byłam w przychodni to było wymiotujące dziecko i mam tylko nadzieję, że to nie wirusówka.
Acha i zważyłam przy okazji młodego - 7650 - a ja się dziwie czemu mi kręgosłup wysiada

Do góry