reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

rany moj maly dopiero zasnal, ja juz nie wiem jak mam mojego szkraba do spania zaciagac, wczoraj juz o 22:30 spal, dzis znowu cyrk, okropnosc, wogole malo mi spi ostatnio:-(, budzi sie co chwile, w sumie to zasnal juz o 22:00, i za pol godziny ryk.Mam nadzieje ze to tylko te zeby,zel na dziasla kupilismy dzisiaj,pomaga ale na krotko, potem znowu sie drapie i trze po buzi, a slini sie okropnie!!!!Kupilam dzisiaj gryzaczek wibrujacy, jak maly gryzie to wibruje, jak elektryczna szczoteka do zebow, narazie gryzie jeszcze za slabo ,wiec nie wibruje.:sorry2:

Kira
skoro lekarz nic nie stwierdzil to ulewaniem sie nie przejmuj,nasz pediatra smieje sie z tego, Tomek ulewa od urodzenia, juz sie przyzwyczailam ze kilka razy dziennie musze go przebrac, a ostatnio przez te zeby to z 3 razy w ciagu godziny, czasami owijam go recznikiem i zostawiam tak na jakis czas,bo wymiotuje ostatnio bardzo czesto, pralka by nie wyrobila:nerd:

Mrozik
bardzo dziekuje za menu:tak:,bylam dzis na zakupach, i zaopatrzylam sie w to co trzeba, dodalam jeszcze salate:-)uwielbiam salate, mysle ze nie powinna mu szkodzic

Laura
fajnie ze twoje malenstwo jada juz takie przysmaki, z tymi zebami to masz racje, tez jestem w szoku ze juz moga wychodzic:baffled:

Zmykam w koncu do lozeczka..ufff.
Dobranoc

reklama
Ola-no to widze ze masz to samo co ja w nocy:baffled:zreszta w cisgu dnia mam to samo-jak uda mi sie go uspic to po 15-20 min budzi sie z rykiem:no:nie mam pojecia co jest:tak:jesli chodzi o przebieranie to tak samo mam:sorry2:czasem przebiore,odwracam sie zeby schowac brudne ubranko a Adas juz caly mokry:dry:ale za to jaka wprawa w ubieraniu:-D
Biedny Tomek-moze pomoze ten gryzaczek,no i zel-moze razem przyniosa mu ulge
Wszystkiego Najlepszego dla czteromiesieczniaków:-DOla-dla Tomcia,Raabit-dla Maciusia i Edyta-dla Olenki-zdrówka i buziaki:rofl:

czesc dziewczynki:-)
biedne z tymi nockami jestescie, kurde:-(u nas jak zwykle.ale mniej zjadl:baffled:bo nad ranem to z 50:dry:teraz juz po kupie i wierci sie na kolanach:tak:Kira moze zrob malemu badanie moczu u nas przy takich objawach zawsze daja skierowanie:baffled:wczoraj tez nam dali choc powiedziala ze to zeby:baffled:ale dzis nie udalomi sie zlapac bo kazala do pojemnika - a to niezla zabawa:-D

duzo zdrowka dla dzieciaczkow konczacych 4 miesiace!!!!
ps. nie udalo mi sie wczesniej napisac bo musialam przewinac malego:-D:-D:-Da zaba juz nam nawet na przewijaku towarzyszy:baffled:turla sie z nia na wszystkie strony i zapnij tu czlowieku pieluche:baffled::wściekła/y::-D

Hej Mamuśki.
Dołączam sie do życzeń dla maluszków.
Moj Oliver tez strasznie ulewał, przebierałam nie tylko jego ale i siebie, bo potrafił mi ulać nawet na spodnie i przestał.:-):happy2: Tak sam z siebie od jakiegoś tygodnia nie ulewa wcale.
Wczoraj byłam u prywatnego lekarza. To nie pediatra, ale wszyscy mówią, ze ma szósty zmysł do dzieci. Widzi to co inni lekarze olewają. Sorry za słownictwo, ale byłam z Marianna 3 razy z gorączką 39 w przychodni i nie dali nic poza ibuprofenem, bo zdrowa, a on stwierdził zapalenie zatok, dal antybiotyk i jakieś saszetki na katar i w końcu mi dziecko wyleczył.
Oliver tez dostał antybiotyk, bo ma zapalenie gardła i przechodzi mu już na uszka. poza tym ma rozwolnienie. Ale w końcu dobrze śpi, trochę go budzi kaszel, ale da sie wytrzymać. W dzień tez śpi dużo, bo chyba odsypia chorobę.
Luxik, Kira strasznie współczuję, i wam i maluszkom, ja tez przechodziłam taka zmianę zachowań Olivera. To strasznie frustrujące, bo przecież miało być tylko lepiej, miał przesypiać noce, rzadziej jeść........ :baffled:

Evelina to faktycznie macie lekarzy tam:szok::baffled::wściekła/y:dzieci sie mecza a oni daja leki na zbicie goraczki:no: ale dobrze ze znalazlas jakiegos przyzwoitego juz:tak: buziaczki dla dzieciatek:-)

Ja tylko na chwilkę bo jestem chora i nie dam rady czytac :-)

Wszystkiego naj naj naj z okazji 4 miesiączka dla dzieciaczków: Luxika, Raabit, Ewelli i Kozicy od mojej 4 miesiecznej pociechy Oleńki. No i żeby tak bardzo niewyrózniać to rónież wszystkiego naj dla pozostałych sierpniowych dzieciaczków w końcu codziennie któraś pociecha kończy 4 miesiące :-) Dużo zdrówka :tak:buziaczki;-):-D:-)

Ah kobity moj maly zasnal o 2:00 a obudzil sie o 6:00 rano!!!ryczy i ryczy i cisnie jakby kupe robil a nic nie wyciska:dry:, dalam mu kropelki koperkowe, ale zadnej poprawy nie bylo, jakos zasnal i potem znowu z rykiem sie obudzil, nie wiem czy powinnam sie matwic, ale widze ze Kira masz tak samo, i Ewelina przechodzilas tak samo skok rozwojowy Olivera...hmmm.
Poczekam jeszcze jak nic sie nie zmieni i bede sie martwic idziemy do lekarza.

Dziekujemy za zyczenia
:tak:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH MAM EDYTY, RAABIT, KOZIC, EWELII I ICH 4 MIESIECZNYCH KRUSZYNEK
I TAK JAK EDYTA ZAUWAZYLA, DLA WSZYSTKICH INNYCH KOLEZANEK KTORE TEZ OBCHODZA ROCZNICE

Ewelina
jak dobrze ze znalazlas takiego fajnego lekarza, juz jestes spokojniejsza i dzieciatka zdrowsze-a to najwazniejsze

Karolki zycze powodzenia w lapaniu moczu Karolka:-D:-D:-D:-D

reklama
kurcze u Was juz 4 miesiace stuknęły a u nas doppiero 3:sorry2:no ale to jest jak moja córa nie chciała wyjść, ylko wolała przytulny brzusio :tak:
oczywiscie WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WASZYCH MALUSZKÓW I OCZYWISCIE DLA WAS RÓWNIEZ:-)

Do góry