reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Własnie podczytywałam lipcowe mamusie i niektóre wprowadzaja nowe produkty a inne nie. Przy pierwszym dziecku tez zaczełam wprowadzac nowe produkty w 6 miesiącu i niestety mały nie chciał nic jeść:-(To była tragedia.Karmiłam go ponad 2 lata i gdyby nie ten mój cycek to ja niewiem on nic nie chciał jeść. I tak mu zostało do teraz.:-( Myślę, że teraz nie popełnie drugi raz tego błedu i może w najbliższym czasie zacznę małej pomału urozmaicać diete.

reklama
dziewczyny dzieki za mile slowa.
jestesmy w domu. wrocilismy o 2:-( byly 2 opcje albo od razu na oddzial i tam powtorzenie badan albo pobranie moczu i krwi na izbie i czekanie na wynik i w zaleznosci od tego co wyjdzie dom albo szpital. pobralismy na izbie. krew w porzadku i badanie ogolne moczu ok:-) posiali mocz na plytke i do jutra czekamy czy urosnie drugi raz ta bakteria jezeli tak jutro do szpitala. lekarka stwierdzila ze Karol jest bardzo pogodnym dzieckiem, bo nawet w trakcie osluchiwania gadal jak nie wiem:-Dwiec czekamy, plusem jest to ze mam pewnosc ze nic strasznego sie nie dzieje bo w takiej sytuacji te wyniki bylyby juz bardzo zle:tak:a jezeli ta bakteria nawet wyrosnie to jest wrazliwa na bardzo duzo antybiotykow a czesto tak nie jest:tak:bo dmuchajac na zimne zrobilam od razu antybiogram. ajgorsze bylo to jak pobierali mu krew z glowki-wyszlam:zawstydzona/y::-(to nie boli dzieciaka i trwa duzo krocej niz pobranie z raczki.
Karol spal grzecznie w foteliku tylko mu sie nameczylismy sluchajac wrzeszczacych dzieciakow.przyjeli chyba ze 100 dzieciakow z czego te malenkie to albo zapalenie pluc albo oskrzeli:szok:zal patrzec...
Natalia dziecko nie placze przy sikaniu.

Karolki - to co to za bakteria dopadła Karolka? Ja to po tych oskrzelach jetem tak przewrażliwiona że chyba u lekarza to bym siedziała codziennie ;-). Zdrówka wam życzę, nie dajcie się tym bakteriom

mrozik ta bakteria normalnie siedzi w kupie a wiesz jak sie dzieciak potrafi kupa wysmarowac:-Dwiec sie jakos przedostala:tak:Escherichia coli ktora normalnie mamy w jelitach.

Karolka to dobrze ze wlasciwie wszystko wiadomo i nie beda męczyć Karolka:tak:
A dzieci płaczą przy siusianiu-chłopcy częściej,przy stanach zapalnych cewki i przy niektórych bakteriach:tak:bo pytala sie mnie pani doktor na pierwszej wizycie:tak:
Edyta-pewnie ze zacznij,powoli,ale moze nie bedziesz miala poźniej problemów,my zaczekamy do konca 3 miesiaca,a potem powolutku.

o kurcze Karolki gratuluje intuicji,dobrze ze sama zadziałałaś.
A czy śluz w kupie oznacza ze ta bakteria jest,czy moze to tez oznaczac co innego,bo moja Julcia osatnio robi dziwnie kupe,zrobi jedną na dzień albo nawet jedną na 2 dni,ale ogromniastą,tak ze jej wycieka no i kilka dni temu zauwazyłam duzo śluzu,ale np wczoraj juz nie było,no i w ogole te kupy strasznie teraz pachną,u was tez tak jest?:zawstydzona/y:

no ja wlasnie tez sie ostatanio zastanawialam nad rozszezaniem diety ale w ogole nie mam pojęcia kiedy co i ile:zawstydzona/y::baffled:

KasiaWie - śluz moze też znaczyć że dziecko jest na coś uczulone, moze tez nic nie znaczyć :tak:
Karolki - o Escherichia coli wiem co nieco, bo studiowałam inż środowiska i miałam laborki z biochemi. :tak:

KasiaWie coz na temat sluzu Ci moge powiedziec. Moze to byc alergia my czekamy na wynik posiewu z kalu zeby nie zmieniac mleka w ciemno:tak:bo juz pijemy dla alergikow:tak: wczoraj sie dowiedzialam czegos innego niz na necie wyczytalam ze sluz jest przy zakazeniu ukl moczowego, mianowicie, ze obecnosc sluzu moze spowodowac zakazenie!:szok:powiem tylko jedno lekarze w przychodni nie maja pojecia o wielu rzeczach - rutynowe osluchanie i decyzja o szczepieniu. Lekarze pracujacy w szpitalach maja do czynienia z wieloma przypadkami i mam wrazenie ze spokojniej podchodza do wielu rzeczy:tak:Unas wczoraj baba w przychodni pobila sama siebie:szok:zle odczytala wynik - jedno zero jej umknelo:szok:kluczowe zreszta bo bakteria do potegi 4 to obserwacja a do 5 szpital:szok: u nas bylo do 5 :tak:nie umiala tez sprawdzic co oznacza symbol na antybiogramie:tak:na szczescie skonczylam AM i sama sobie sprawdzilam co i jak:zawstydzona/y:koszmar
i to nie ona jedna jest taka bo juz rozne opinie slyszalam o innych:-(

reklama
KasiaWie,Wiktoria tez od drugiego miesiaca zaczela robic ogromniaste,śmierdzące kupki i takie robi do dziś,pampers nieraz nie wytrzymuje,takie są wielkie.Nasz lekarz powiedzial,ze to nic nadzwyczajnego wiec nie ma sie o co martwić.

Do góry