reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Edyta to dobrze ze z Oleńka lepiej:tak:
Ewelka-dziękujemy:-)Ale powiem Ci ze szybko zaczęłas z tymi daniami:tak:Chociaz tak na dobra sprawe to tylko my-mlode mamy tak sie z tym pilnowaniem miesiecy szczypiemy:dry:moja tesciowa musiala wychowac swoja wnuczke bo matka ja zostawila i poniewaz mala miala uczulenie na Bebiko,dawala jej zwykle niebieskie mleko w proszku,zageszczone manną,a jak mala miala 3 miała 3 miesiace ssala kiszonego ogóra i szynke:-Dteraz ma 7 lat i jest zdrowa dziewczynka:tak:
wiec powiem wam ze kobiety starszej daty nie pilnuja tego wszystkiego i robia jak uwazaja:dry:

reklama
dziewczyny mam do Was prosbe, tak jak juz pisala mrozik kiedys - ufajcie tylko wlasnej intuicji!!! Karolek poplakiwal czasem i wszystko wskazywalo na kolke ale na wlasna reke zrobilam badanie ogolne moczu - nic nie wyszlo ale zaryzykowalam i zrobilam posiew. Wlasnie pakuje sie do szpitala bo nas pewnie zostawia:-(wyszla bakteria:-(w przychodni nie dali leku kazali zrobic badanie krwi. Ale znow sama zadzwonilam do szpitala dzieciecego i ... kazali przyjechac. Wiec widzicie same. Placz do 3 msca zawsze uznawany jest jako kolka - nieprawda!!!! nie meczcie dzieci jak cos Wam nie pasuje warto wydac 100 zl na badania. Dodam ze objawy przy kolce i przy tym sa praktycznie nie do odroznienia:-(sluz w kupie to chyba tez od tego jest, wypytam w szpitalu dokladnie:-(objawy to bolacy brzuch i podkurczanie nozek - wiec same widzicie.Zero temperatury.

Karolina- biedny Karolek , te wstretne bakterie i chorubska:-(Oby jak najszybciej go wyleczyli to przykre, że taki maluszek już musi iść do szpitala:-(
Trzymam kciuki za Was. Buziaczki.:tak:

Ewelia jestem w szoku! :szok: dziecko karmione piersią powinno mieć urozmaicone jedzenie dopiero po 6 misiesiącach :baffled: ja karmie bebiko i mam opory czy moge za tydzień dać łyżeczke marchewki! No ale każdy robi jak uważa :tak:

Karolki mam nadzieje, że nie zostaniecie w szpitalu! mocno trzymam za was kciuki!!!!

Duzo zdrówka dla Karolka, Karolina a ja chyba gdzies czytałam ze objawem jest jeszcze ze dzidzia płacze przy robiemiu siusiu..to prawda???bo kiedys tez sie bałam ze moze to cos z moczem i próbowałam wypatrzec czy przy siusianiu nie płacze:confused:no cóż rzeczywiscie intuicja jest ważna:sorry2::tak:

Karolka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i żebyście jak najszybciej wrócili do domku.

Co do wprowadzania nowych pokarmów to ja uważam, ze lepiej dać nawet o miesiąc później niż za wcześnie.

Duzo, duzo zdrowka dla Karolka. Rzeczywiscie warto liczyc na wlasna intuicje. Gdyby nie mama dzidzia pewnie by sie jeszcze dlugo meczyla a wszyscy by mowili ze to kolka, jak sie malenstwo wyleczy napewno bedzie mniej plakal.
Raabit - nie serwuje Zuzi przeciez obiadu z trzech dan tylko 1 lyzeczke soczku z marchewki, z czego pol wyleje. Chociaz powiem Ci ze ja tez mialam opory ale przekonala mnie polozna i babcia ktora tez dawala dzieciom od 3 miesiaca marchewke i inne soczki. Skonsultowalam sie tez z pediatra. Jesli chodzi o dzieci karmione piersia a mlekiem modyfikowanym to wydaje mi sie ze chodzi tutaj o to ze dzieci karmione piersia moga byc karmione tylko w ten sposob do 6 misiaca bo mleko matki im wystarcza a mlekiem modyfikowanym musza miec wprowadzane inne produkty od 4 miesiaca bo im nie wystarcza samo mleczko:-)Tak przynajmniej powiedzieli lekarze z cantrum zdrowia dziecka mojej szwagierce ktorej synek mial wade serca i tez dawala mu marchewke i inne soczki a potem zupki od niecalych 4 miesiecy.
Mam nadzieje ze nie zaszkodze Zuzi..w kazdymbadz razie z innymi "witaminkami" poczekam do 4 miesiaca, akurat na gwiazdke dostanie jabluszko.
Dziewczyny czy wasze dzieci przesypiaja juz noce? Zuzia budzi sie tylko raz gora 2.

Karola daj znac po powrocie i duuuzo zdrówka dla Karolka:tak:
Ewelka-no my tez wlasnie planujemy na wigilie jabluszko dac:tak:niech poczuje ze swieta:-p
Adas zasypia o 20-po jedzonku,budzi sie o 2-2:30 na jedzonko,zasypia od razu i wstaje 7-8 takze nie moge narzekac:-)

Ewelia skoro dajesz Zuzi marchewke w małych ilościach to ok :tak: widze ze nasze skarby są z tego samego dnia :-)

Kira mój Maciuś też zasypia ok.godz.20 potem budzi sie 2-3 i potem dopiero ok.6-7 :-) czyli tylko 1 pobudka i mamy tak juz od 3 tygodni :tak: ja dzięki temu jestem wyspana, wypoczęta i mam dużo siły :tak: współczuje tym mamom, które muszą wstawać do swoich maluszków po kilka razy w nocy :-(

reklama
Oj tak, biedne mamy. jak ja pomysle jak wstawalam na poczatku tak ze w sumie moze z godzine spalam to mysle ze dzieci moglyby sie juz tak 3 miesieczne rodzic:-). Tylko kto by urodzil takie grubasy..

Do góry