jesli je od 3 dni to na pewno nie.Ja tez pewna nie jestem czy to mleko tak tłuczy wiktorię.Maluszki często są pyzate i grubiutkie.Bebilon poleciła nam nasza lekarka wiec mysle,ze wiedziala,co poleca.Zaczynam żałować zmiany mleka.Poczekam jeszcze dzien, dwa i wracam do bebilonu.
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Widzisz Kira - a co ja mam powiedzieć jak mój Filip waży 8300!!! Wzrost ma 67 - wszystko poza 97 centylem. Pani sie tylko śmiała czym ja go karmię że tak rośnie. A on tylko na piersi jest, jeszcze nigdy nic innego nie dostał. Niby przy sztucznym mleku każą uważać i częściej przepajać jak dziecko za często je, ale skąd to wiedzieć 
Katarek - Póki co wszystko jest dobrze osłuchowo. Gardło też czyste, a jest bardzo często badany, już z 500zł wydłam na prywatne wizyty. W przychodni też badali i jest ok. Wszyscy mówią natomiast to samo. Dobrze wietrzyc pokój, najwilżać nosek najlepiej po 2 krople soli fizjologicznej na noc do każdej dziurki, często kłaść na brzuszku, oklepywać plecki ręką złożoną w łódeczkę, do spania układać głowę wyżej (można coś pod materacyk podłożyć, albo pod nogi łóżeczka)

Katarek - Póki co wszystko jest dobrze osłuchowo. Gardło też czyste, a jest bardzo często badany, już z 500zł wydłam na prywatne wizyty. W przychodni też badali i jest ok. Wszyscy mówią natomiast to samo. Dobrze wietrzyc pokój, najwilżać nosek najlepiej po 2 krople soli fizjologicznej na noc do każdej dziurki, często kłaść na brzuszku, oklepywać plecki ręką złożoną w łódeczkę, do spania układać głowę wyżej (można coś pod materacyk podłożyć, albo pod nogi łóżeczka)
Mrozik-podobno na cycu nie da sie utuczyc,a ja nie dosc ze zostalam objechana co to ja sobie wymyslam ze dzicko sie nie najada moim pokarmem(jedzenie co 15 min oczywiscie dowodzi ze to ja sie myle
;-))i dlaczego nie karmie piersia to jeszcze mi wmawia ze zle karmie bo jest utuczony
A wagowo jest w 60 centylu a wzrostowo jest w 50 centylu wiec chyba niejest najgorzej
Syska-no wlasnie,lekarze polecaja a potem nas krytykuja:-(

Syska-no wlasnie,lekarze polecaja a potem nas krytykuja:-(
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Ja też myśle, że niema co sie denerwować itd
zobaczycie dziewczyny za jakiś czas waga waszych muluszków już nie bedzie tak rosła zaczną być bardziej aktywne to też zrobi swoje. Ja pamietam jak mój syn w wieku 3 miesięcy tez wazył grubo ponad 7 kg też był tłuściutki a pózniej już tak nie przybierał na wadze.
Kira - zdrówka dla Adasa, Mrozik dla Filipka również niech zdrowieją jak najszybciej.
Moja Olka jeszce ma katar ale wydzieliny jakby mniej bo nie moge za dużo sciagnąć.
Powiedzcie mi czy wasze maluszki też sie tak strasznie ślinią ,ja sie zastanawiam czy nie zakładać małej śliniaczków bo ciągle bluzkę ma mokrą, wkłada obie piąstki do buzi
A co do mleka mi położna mówiła o takim mleku nazywa się Enfamil podobno najlepsze mleko ale niestety najdroższe .Polskim odpowiednikiem jest mleko Nan Aktiv to nie jest to samo co zwykły Nan. Połozna twierdziła że zwykły Nan jest nic nie wart, że lepiej kupić ten drugi ze zawiera więcej wiatmin i innych składników koszt ok 18-19 zł.
Oczywiście jak tylko piszę co mi polecała położna :-) Wy już same wiecie co najlepsze

Kira - zdrówka dla Adasa, Mrozik dla Filipka również niech zdrowieją jak najszybciej.
Moja Olka jeszce ma katar ale wydzieliny jakby mniej bo nie moge za dużo sciagnąć.
Powiedzcie mi czy wasze maluszki też sie tak strasznie ślinią ,ja sie zastanawiam czy nie zakładać małej śliniaczków bo ciągle bluzkę ma mokrą, wkłada obie piąstki do buzi

A co do mleka mi położna mówiła o takim mleku nazywa się Enfamil podobno najlepsze mleko ale niestety najdroższe .Polskim odpowiednikiem jest mleko Nan Aktiv to nie jest to samo co zwykły Nan. Połozna twierdziła że zwykły Nan jest nic nie wart, że lepiej kupić ten drugi ze zawiera więcej wiatmin i innych składników koszt ok 18-19 zł.
Oczywiście jak tylko piszę co mi polecała położna :-) Wy już same wiecie co najlepsze

Karolki
Podwójna mama:)
my juz po szczepieniu.
od dzis mieszam mleko pol na pol bebion pepti i nutramigen (ohyda!!!)i zobaczymy jaka bedzie kupa:-)Karol nawet roznicy nie zauwazyl:-)
jezeli chodzi o kichanie i slinienie to na maksa wszystko jest
ja z kolei slyszalam ze najlepsze sa mleka HA bo delikatniejsze dla dziecka ( i wcale nie sa dla alergikow tylko zapobiegaja ewentualnej alergii). ale cena odstrasza, nam szlo po 200 zl miesiecznie jak dawalismy takie :-(
w szpitalu znow mowili ze czesta zmiana mleka powoduje bol brzucha
ale jak trzeba
sami zmieniamy
ale warto sprawdzic czy sluz zniknie:-)jak nie bedzie poprawy zostajemy na pepti.
Kira buziaki dla malego, duzo zdrowka dla Adasia i innych chorujacych maluchow
aha Karol je po 120 tez i nie jest gruby, to zalezy od przemiany materii:-)wazy 6200 a wzrostu nie znam bo u nas nie mierza do 10 msca
ale ubrania 74 coraz czesciej juz zakladam.
od dzis mieszam mleko pol na pol bebion pepti i nutramigen (ohyda!!!)i zobaczymy jaka bedzie kupa:-)Karol nawet roznicy nie zauwazyl:-)
jezeli chodzi o kichanie i slinienie to na maksa wszystko jest

ja z kolei slyszalam ze najlepsze sa mleka HA bo delikatniejsze dla dziecka ( i wcale nie sa dla alergikow tylko zapobiegaja ewentualnej alergii). ale cena odstrasza, nam szlo po 200 zl miesiecznie jak dawalismy takie :-(
w szpitalu znow mowili ze czesta zmiana mleka powoduje bol brzucha

Kira buziaki dla malego, duzo zdrowka dla Adasia i innych chorujacych maluchow

aha Karol je po 120 tez i nie jest gruby, to zalezy od przemiany materii:-)wazy 6200 a wzrostu nie znam bo u nas nie mierza do 10 msca

Kira - podobno na tych nowych mleczkach nie mozna dziecka utuczyc wazne tylko zeby nie za duzo miarek sypac niz trzeba. Jak Zuzia dostawala butle to dawalam jej tyle ile zjadla, jak juz nie mogla to wypluwala smoczek, i lekarka tez powiedziala ze ja utuczylam. juz od 2miesiecy jest na piersi i wcale nie jest mniej grubiutka. to chyba dobrze ze dziecko ma apetyt. Adas super wyglada na zdjeciach i wcale nie jest jakis utuczony, wiec sie nie przejmuj. Zawsze musza sie do cxzegos przyczepic.
reklama
Podziel się: