reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

W mojej okolicy jest taki fajny sklep z artykułami dziecięcymi i tam kupuje proszek ,Jelp kosztuje 21 zł bo w inter marche prawie 30:szok: Nie próbowałam prac rzeczy innym proszku muszę spróbować z drugiej strony mała chyba nie jest uczulona w końcu nieraz śpi z nami , przytula się do nas i nic jej nie wyszło;-)
Do kapieli od samego początku urzywałam Jonsona przed którym mnie tak ostrzegała położna i było ok. Teraz z kolei używam Nivei i mleczko nawilżające bo po samej oliwce mała miała jakoś dziewnie suchą skórę.Kupiłam tez szamponik hehe włosów ma tyle co nic ale co tam niech ma szamponik też z Nivei z olejkiem migdałowym:-)

Powiedzcie mi czy waszym maluszkom wycierają się włoski? Olka ma takie jajo z tyłu głowki jestem ciekawa kiedy jej odrosną śmiesznie to wyglada.

reklama
Edyta-Adas tez ma jajo z tyłu główki a pod nim take długie włosy-to sie smiejemy ze bedziemy mu do góry zaczesywac:-D
A my dostalismy szampon Nivea Baby nadający połysk:-p:-D

Nasza Jagódka też świeci łysiną z tyłu głowy, ale dodaje jej to uroku, jedno co nas martwi to jak przekręca główkę to jej sie uszka odginają i trochę jej odstają. Oby tak nie zostało:szok:

Nasz Filipek generalnie jest mało owłosiony ;-). Łysinki ma raczej po bokach, bo tak leży i tam się wycierają.
Właśnie wróciliśmy ze szczepieni - był bardzo dzielny, troszkę tylko zapłakał jak pani wacik przyłożyła juz po szczepieniu.
Zważony, zmierzony i okazuje się że sie w normach nie mieści - waga 8370, wzrost 67 cm. Pytali czy ja go karmie. A skoro piersią tylko to pani powiedziała że jest ok. Wzrostu się przecież nie zahamuje, a wagę ma proporcjonalną do wzrostu.

Witam mamuśki :)
Dawno nas nie było ale to ze względu na ten wypadek jest tyle załatwiania,że ręce opadają. :(
Co do uciekania z domu:) to ja też mam takie chwilę szczególnie gdy dzień jest całkowicie do du.... Zostawiłabym to i poszła na zimne piwo odreagować ;)
Ja moją małą kapie w płynie Bubchen o lejek tez taki używam. Miałam już Nivea , Jonsona i Próbki HiPP. Po tym wszystkim dostawała krostek , miała buzie szorstka A jak używam tych niemieckich to ciałko jest gładkie a olejek wydajny i wspaniale się wchłania. Ogólnie to cały zestaw kosmetyczny używam tej firmy. Krem do buzi bardzo ładnie się wchłania:)
A proszki to Jelp i lovly oraz płatki mydlane na kupki :) dobrze piorą :)
Lola przez cały tydzień jakas niespokojna i budzi mi się tak co godz alboco1,5 :( przedtem budziła się w nocy co 2,45 godz. i niestety na spacerze płacze mi przez sen......chyba wyciągnęła z moim mlekiem nerwy. a przez ostatnie dwa dni miała całe czerwone oczko na szczęście juz jej zeszło . Jedziemy teraz do babci mam nadzieję ze na wsi będzie bardziej spokojniejsza:)
BUZIACZKI DLA WSZYSTKI 3 M-CZNYCH BOBASKóW:) I NIE TYLKO :)

Oj fiolka to chyba sie tak dobrze nie wyspisz jak ci mała co 2.45 wstaje?..trzymam kciuki żebyscie sobie wypoczęły wszystko sie unormuje głowa do góry:tak:

A ja mam pytanie szczególnie do mama karmiacych butelka co ile wsze maluchy jedzą?
Bo Piotrek od jakis 2 tyg je tak co 4 godz nieraz sie zdaży że co 3.5 h na poczatku to jak po 2.5 godz marudził bo mu było np niewygodnie to myslałam ze on głodny i dawaj robiłam butle a on w jeszcze wiekszy ryk i po jakis dwoch dniach sie zorientowałam ze on jest najedzony a ja mu wciskałam niepotrzebnie...no ale teraz jest ok(mama sie nauczyła:-D)w nocy je tak co 5 godzin ale ok 4 zawsze sie wybudza nawet jak je o 2 to o tej 4 i tak wsatje ja mu wtedy daje herbatke i idzie dalej spać smiejemy sie ze z niego taki mały anglik musi wstac na herbatke i już:-D

Natalia mój Nikodem je bardzo nieregularnie. Jak prześpi 2 godzinki to wypija tylko 90ml a jak 5 godzin to i 150ml jest mu czasem mało.

reklama
Mrozik, Madziara gratuluje doronych i zdrowych chlopaczkow;-)buziaki dla waszych pociech

Natalia85 ja karmie piersia ale sciagalam kiedys, teraz tez czasami, dalam mu kiedys 170 ml i zjadl, jestem pewna ze gdybym dala mu 200 tez by zjadl!!!
Ale teraz kiedy karmie juz znowu cyckiem to maly je mniej ale czesciej , na noc kiedys sciagnelam mu 100 ml i obudzil sie tylko raz,normalnie noc przespia cala, przebudzi sie miedzy 6-8 zje i dalej spi mniej wiecej do 9 ,10, niestety jego wieczorne zasypianie to dla nas koszmar , wczoraj zasnal o 2:00!!po wielkich placzach i lamentach,20.11 mam lekarza, musze z nim o tym pogadac:-(

My uzywamy wszystkiego z Musteli, i plyn do prania LeChat , nie wiem czy jest w Polsce, bardzo dobry.

U nas znowu problem GAZY!!Ciagle cos cisnie i cisnie,placze,a jak widze ze bardzo cierpi- termometr -i pierdzi jak dorosly czlowiek:szok::szok: wydaje mi sie ze nalezy do tej grupy dzidziusow ktore kolke maja dluzej jak 3 miesiace:-:)-:)-(, z tej przyczyny byc moze moj maluch nie umie spokojnie zasnac wieczorem??:eek:

Po za tym serce sie raduje kiedy widze mojego syncia usmiechnietego, piszczacego, gaworzacego, i wtedy kiedy znajde kupke w pieluszce:-D:-D, no i tez czasami kiedy ....spi:cool2:

Do góry