Mojemu nic nie pomaga, daje mu sab simplex, herbate koperkowa,wczesniej probowalismy koperkowe krople,wode hepar(taka na gazy)cieple kapiele, masaze NIC NIE POMAGA
czasami wozenie w trzasacym wozku pomoze, uspakaja sie i tak musze go trzasc z pol godziny albo i wiecej,potem kolejne pol zmniejszam wibracje i zasypia,ale to dziala czasami, zazwyczaj jest niezla impreza u nas wieczorem z tym naszym maluchem.Teraz spi, przestawilo mu sie ze zasypia o 21:00, od 2 dni tak ma, ale wczoraj obudzil sie okolo 22:00 i darl sie do 2:00.
Wpadlam wam dobranoc powiedziec bo potem ide budzic tatusia i szykowac sie na party z naszym szkrabem!!
Madziara oby bylo tak jak mowisz. Jeszcze ten miesiac przezyjemy, obawiam sie ze dluzej moze to potrwac, stracilam nadzieje, wydaje mi sie ze to juz tak zawsze bedzie, czasami dzieci maja kolki do 1 roku, Carlo wyczytal na jakims francuskim forum, ze i tak bywa:-(
Mroziku a tobie bardzo mocno wspolczuje tego budzenia sie w nocy, nie rozmawialas o tym z lekarzem??musi ci byc ciezko.Jesli moge cos zaproponowac, u nas to dzialalo super, sciaganie pokarmu, sciagalam zawsze przez dzien po karmieniu i potem wieczorem mialam pelna butle dla malego, jadl puki smoczka nie wyplul, potem zaczal przesypiac cala noc.
Ewelina przerabane te nocki-wspolczuje i po czesci rozumiem
.Czytalam ta ksiazka ktora wyslalas na forum, super, ale niektore metody wydaja mi sie troche za bardzo ostre, chocby to zeby malucha zostawic w lozeczku jak placze poki sie nie nauczy sam zasypiac,najpierw 5 min potem wydluzac ten czas7,10 min, poki nie zasnie,przeciez takie malenstwo potrzebuje mamy, jak mozna w taki sposob uczyc dzidzie ktora 9 miesiecy w cieplym sobie byla a teraz nagle sama , na twardym materacu, bez nikogo obok
,niektore dzieci zasypiaja bez problemu w swoich lozeczkach inne sa bardziej delikatne, ja bym tak nie umiala,dodam ze moj brzdac teraz spi sam w lozeczku, ale kiedy sie obudzi napewno wezmiemy go do siebie jesli nie bedzie chcial spac sam.
No i tak jak pisalam, maly zaczyna sie wiercic, chol***, k;**###***###
Pa kobitki