reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

witam!
u nas na szczeście wszystko ok jak na razie do małego żadne choróbsko nie przyszło i oby tak dalej!!

juz trzecią nockę przespał całą SUPER bo i mamusia wyspana hehe mam nadzieję że juz tak zostanie tylko po takiej nocy to pampers ciężki że szok!

Mrozik a co do mojej diety to okazało się że mam celiakię i jestem uczulona na gluten!Wszystko co zawiera pszenicę, żyto, jęczmień i owies niestety odpada więc nawet nie mogę sobie pójsć do sklepu po bułkę hehe ale daje rade bo sama piekę.Po prostu jestem tzw "kukurydzianym dzieckiem"

pozdrawiam i zdrówka życzę

reklama
Aniulka - to w tym wieku też może wyjść to uczulenie? Ja myślałam że tylko u dzieci sie to pojawia i tak juz może zostać. Nie miałaś wcześniej żadnych objawów?
Z tym pieczeniem samemu to jest jeden duży plus - wiesz co jesz, a nie jakieś ulepszacze. Tyle ze trochę pracochłonne to jest. Ja po porodzie jeszcze nawet żadnego placka nie upiekłam. Musze się zmobilizowac i zacząć pichcić :tak:

U nas niby lepiej choć nad ranem mała płakała prężyła się wiec wydaje mi się że powodem tego ciągłego niespokoju i troche wyższej temperatury jest brzuszek wszystko jest ok jak zrobi kupke wtedy jest jak nowonarodzona:tak:

Dziś Oleńka kończy 3 miesiąc , ale ten czas leci. Za miesiąc już bedziemy mogły wprowadzać inne produkty do diety ale będzie fajnie:tak:Oby chciała jeść bo już mam jednego niejadka w domu:confused: Gratulacje z okazji 3 miesiączka dla Oli lux i raabit, buziaczki dla waszych pociech.

Gratulacje dla wszystkich 3-miesiecznych dzidzi :-):-D
Ja tez sie ciesze na nowe smaki po 4 miesiącu jakbym to sama je miała jeść:-Dtak sobie myśle mój mały 21 grudnia bedzie miał 4 miesiące to taki słoiczek z jakims super jedzonkiem pod choinke jak znalazł heheh:-):-D:-p

Dzisiaj bylismy na szczepieniu Piotrek popłakał sie juz przed bo taka dzidzia 4 tygodniowa miała dwa wkłucia przed nami i tak płakała:no:i on za nią hehe taki tlok nie było gdzie stanąć wiec musiałam byc przy szczepieniu tej małej:sorry2:
No i wymiary hehe WAGA 6600 kg:tak: i 64 dł :tak:

No i Madziara??jak tam nocka??u mnie maly wstal marudny, placze, piszczy, jeczy, skomle, cycka nie chce , herbatki troche chlupnal i zasnal, ciekawe jaki sie obudzi:baffled:

Edyta gratulacje dla Olenki, rabbit i dla twojego szkrabka
:tak:

wszystkiego_naj.jpg

Natalia85
super ten twoj synek, urusl ,nie ma co!!!jaki madry, nic mu sie jeszcze nie stalo a juz wiedzial co go czeka z tym szczepieniem:-D

aniulka
z tym ciezkim pampersem to tak samo jak u nas:-D:-D, moj man mowi ze jakby ktos oberwal takim kilowym pampersiorem moglby nie przezyc:szok::-D

A nasz szkrab mial kolke wczoraj, zasnal o 23:30 , jak nigdy, a o 00:30 bum...ryk, nic nie pomagalo, po godzinie chyba usnal dopiero.Mam nadzieje ze to resztki kolki, no bo w koncu juz 3 miesiac dzisiaj sie konczy!!

Natalia - to duży bobas:tak:Ja jestem strasznie ciekawa ile moja Nieuneczka wazy jak miała 7 tyg ważyła 4500. Ja pewnie pójdę na szczepienie za tydzień.
Ola dziekujemy bardzo:-)

Ja tak na chwilke tylko.Adaś marudny,pralka nam padła,serwisant byl dzis-naprawil jedno popsuł drugie:no:a bez pralki z mlym dzieckiem to jak bez reki:no:na szczescie mama zabierze ciuszki Adasia:-p
Zdrówka dla wszystkich chorowitek,wiecej przespanych nocek i ładnych kupek:-D
No i ogromne życzonka dla Edyty,Oli i Raabit za trzymiesieczne szkrabiki:-D:sorry2:
Mam nadzieje ze nikogo nie pominełam-jesli tak to przepraszam:sorry2:
A my dzis idziemy na USG bioderek-mam nadzieje ze ok bedzie:dry:

Dla wspaniałych trzymiesięczych dzieciaczków sierpniowych i ich mamusi - Oli, Raabit i Edyty zdrówka, przespanych nocek, zakończenia kolkowych problemów

reklama
Buziaki dla 2 dni starszych maluchow przesyla Karolek:-)
wrocilismy od lekarza wszystko jest ok maly czul sie miedzy dziecmi jak ryba w wodzie:-Dtaki byl zainteresowany wszystkim:tak:na ladne kupy dostalismy jeszcze jakies preparaty i czekamy na wyniki posiewow do wtorku:tak:maly dzis duzo spokojniejszy wiec moze to byly kolki:dry:noc spokojna nie budzil sie, grzecznie spal az rano go czopkiem obudzilam bo potrzebna byla kupa na badanie:-Di po minucie z usmiechem na ustach zrobil:-D:-pa tak mu sie spalo fajnie az szkoda mi go bylo budzic:zawstydzona/y:ale stwierdzilam ze jak mus to mus i dzieki temu nie musielismy kombinowac z przetrzymywaniem kupy bo przyjmuja tylko do 11.
Polozna sie nawinela w przychodni i go obejrzala byla w szoku ze taki wielki:szok:bo jej wnuczka jest starsza i mniejsza.
Na pocieszenie napisze jeszcze ze duzo dzieci jest teraz niespokojnych i to wlasnie takich 3 miesiecznych ( gadalam w przychodni z mamami ) wiec to moze jakies przesilenie zwiazane z wiekiem:sorry2::-p

Do góry