reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Nie musi :)
U Wiki, jak jeszcze roczku nie miała walczyliśmy bańkami i okładami na klatke z papieru i masła. To był okres, że brała raz za razem dużo antybiotyków i lekarka tak postanowiła.

reklama
W Pl widze wszyscy chorzy, a my sie na swieta wybieramy. Nie chce mi sie jechac na Swieta, ale mamy prawie 3 tygodnie wolnego i chcemy ochrzcic Kaspra.
Na razie to u mnie brak radosci i entuzjazmu, tesciowa mnie irytuje... Bede musiala wytrzymac kilka dni, co zrobic

Antylopka podziwiam że z takim bąbelkiem się w taką trasę wybierzecie! A może polecicie?? Bo to co innego ;-)

Ja też myślałam że na oskrzela to antybiotyk trzeba. Mój Julek właśnie dzisiaj wziął dwunasty zastrzyk ZINACEFU :-( bo właśnie ma zapalenie oskrzeli. Ale baniek chyba byśmy mu nie umieli postawić bo on się za bardzo wierci i nie uleżałby z bańkami... a poza tym miał też gorączkę (ponad 38stopni) a przy takiej temperaturze baniek się nie stawia. Ehhh, niech te choróbska już miną!!!!

Kozica - a nie możecie pielęgniarki zamówić? U nas 10 PLN wzięła za postawienie. Normalnie to próżniowe stawiamy, bo tych ogniowych to też nie umiemy. Nam pani doktor zaznacza krzyżykiem gdzie ma być bańka :-)
A co do temperatury, to chyba powyżej 38,5 przeszkadza? Ja jak byłam mała, to zawsze stawiali. No i w szpitali jak byłam z Filipkiem, to tez mu postawili. Trzeba tylko uważać przy astmatykach. On jak miał obturacyjne zapalenie oskrzeli, to mi powiedzieli w szpitalu, żeby mu samemu nie stawiać, bo go może zadusić. Lekarka zaproponowała żeby mu stawiac na dwa rzuty. Najpierw jedną część, później druga część.

Ostatnia edycja:
mrozik a jak utrzymałaś żeby Filip wyleżał te kilka minut bez ruchu? Bo te nasze próżniowe bańki to słabo trzymają i raczej nie można się ruszać bo zaraz puszczą. Nie wiem czy u nas pielęgniarki stawiają bańki ale po dzisiejszej kontroli nie mamy już zastrzyków ani antybiotyku doustnego :-) Teraz to Julek się nikomu obcemu dotknąć nie da :-:)-( więc nie będę cudować bo znowu będzie płakał...

Jedziemy samochodem- wyjdzie nam cala noc. Kasper budzi sie w nocy jeden raz na jedzenie i potem rano dopiero, wiec pewnie 3 karmienia po drodze zaliczymy. Jesli bedzie zle to w Niemczech przekimamy i potem dalej w droge, ale jestem dobrej mysli:)

Antylopka, ja też podziwiam, że taką wyprawę szykujecie, ale wierzę, że wszystko ogarniecie:-)

A u nas w przedszkolu dzisiaj Bartuś ma wigilię, ubrany został elegancko, będą zdjęcia, poczęstunek i oczywiście mikołaj:-D

reklama
Nie zdążyłam z życzeniami świątecznymi.
Mam nadzieję,ze Święta minęły wszystkim w spokoju. Ja odsapnęłam :-p

Żeby znowu się nie spóźnić, to
życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i świetnej zabawy sylwestrowej
:tak:

Do góry